آبگیری در شرایط فعلی ممکن نیست/ علم باید محور تصمیم‌گیری‌ها باشد، نه مصلحت‌گرایی‌های اداری فرماندار سنندج، در جریان بازدید از سد ژاوه با بیان اینکه در شرایط کنونی نمی‌توان بدون بررسی‌های دقیق علمی و زیست‌محیطی به آبگیری این سد اقدام کرد، تأکید کرد: علی‌رغم زحمات مجموعه آب‌نیرو، با توجه به نظر کارشناسان محیط‌زیست و شرکت […]

آبگیری در شرایط فعلی ممکن نیست/ علم باید محور تصمیم‌گیری‌ها باشد، نه مصلحت‌گرایی‌های اداری

فرماندار سنندج، در جریان بازدید از سد ژاوه با بیان اینکه در شرایط کنونی نمی‌توان بدون بررسی‌های دقیق علمی و زیست‌محیطی به آبگیری این سد اقدام کرد، تأکید کرد: علی‌رغم زحمات مجموعه آب‌نیرو، با توجه به نظر کارشناسان محیط‌زیست و شرکت آب منطقه‌ای کردستان، در وضعیت فعلی، آبگیری این سد به هیچ‌وجه قابل قبول و امکان‌پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛غریب سجادی، با اشاره به تجربیات تلخ زیست‌محیطی در سایر استان‌ها گفت: در هر جایی که علم به حاشیه رفته و تصمیمات کارشناسی نادیده گرفته شده، فاجعه‌های زیست‌محیطی رخ داده است. ما باید از این تجربیات درس بگیریم.

فرماندار سنندج با اشاره به تناقض‌های موجود میان دیدگاه‌های محیط‌زیست و آب‌نیرو تصریح کرد: اکنون که با داده‌های جدید و یافته‌های علمی روبه‌رو هستیم، شایسته است تیم کارشناسی جدیدی با رویکرد آسیب‌شناسانه تشکیل شود تا تحقیقات میدانی و آزمایشات مجدد انجام گیرد و در نهایت تصمیمی دقیق‌تر و مسئولانه‌تر اتخاذ شود.

سجادی ضمن تأکید بر حفظ منافع مردم شهرستان سنندج گفت: جانمایی سد ژاوه در نزدیکی شهر سنندج و قرارگیری آن در مسیر گردشگری، در صورت بی‌توجهی به مخاطرات، می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیر زیست‌محیطی در پی داشته باشد. ما به‌عنوان مدیران این شهرستان وظیفه داریم منافع سنندج را بر هر اولویتی مقدم بدانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از تعلل شرکت آبفا و شهرداری در انجام تعهدات انتقاد کرد و افزود: تا امروز هدایت آبهای سطحی شهر سنندج و فاضلاب اکثر روستاهای مسیر رودخانه هنوز اجرایی نشده‌اند. اگر در یک دهه اخیر حداقل چند پروژه تصفیه‌خانه در سال اجرا می‌شد، امروز با این حجم از مشکل مواجه نبودیم.

فرماندار سنندج با اشاره به اینکه ساخت سد ژاوه دیگر واقعیت است و نمی‌توان به گذشته بازگشت، خاطرنشان کرد: «با وجود هزینه‌های فراوانی که از بیت‌المال صرف این پروژه شده، ما موظفیم با هم‌افزایی و تدبیر مسئولانه، از تبدیل‌شدن آن به یک بحران زیست‌محیطی جلوگیری کنیم.

سجادی در پایان تأکید کرد: ما نمی‌خواهیم تصمیمی بگیریم که نتیجه آن از اکنون روشن است: فاجعه‌ای برای محیط‌زیست. اولویت ما حفظ طبیعت، منابع آبی و سلامت مردم است؛ حتی اگر به قیمت بازنگری کامل در روند فعلی آبگیری سد باشد.