وزارت نیرو پس از عبور از تابستان بدون خاموشی در سال جاری برای تداوم این وضعیت در تابستان ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی کرده و بر همین اساس بیش از ۷ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، خاطره تلخ خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۰ روزهای سختی را برای مردم رقم […]

وزارت نیرو پس از عبور از تابستان بدون خاموشی در سال جاری برای تداوم این وضعیت در تابستان ۱۴۰۲ برنامه‌ریزی کرده و بر همین اساس بیش از ۷ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، خاطره تلخ خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۰ روزهای سختی را برای مردم رقم زده بود به‌گونه‌ای که ساعت‌ها مردم در خاموشی به سر می‌بردند.
همین وضعیت اسفناک ادامه داشت تا آنکه «علی‌اکبر محرابیان» به‌عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم سکان هدایت وزارت نیرو را برعهده گرفت و از همان روزهای آغاز بکار تلاش خود را مصروف آن کرد تا بر خاموشی‌ها غلبه کرده و مردم را از تاریکی نجات دهد.
محرابیان برای تحقق این موضوع از تدوین ۱۴۰ برنامه خبر داد که افزایش ظرفیت تولید برق یکی از این برنامه‌ها بود و براین‌اساس تلاش‌ها به سمت افزایش ظرفیت تولید برق معطوف شد.
 
ثبت ۴ رکورد تاریخی در برق
در همین رابطه مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق ایران درباره تابستان امسال گفت: موفق شدیم چهار رکورد تاریخی ثبت کنیم که تحقق ۹۸ درصدی آمادگی کل نیروگاه‌ها یکی از مهم‌ترین این رکوردها برای تابستان امسال بود.
عبدالرسول پیشاهنگ ادامه داد: تابستان امسال ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی انجام شد و برای نخستین‌بار یک واحد نیروگاهی جدید هشت ماهه وارد مدار شد. زمان معمول راه‌اندازی نیروگاه ۳۶ تا ۴۰ ماه است که راه‌اندازی در هشت ماه شاهکار متخصصان داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: رکورد دیگر ما اضافه‌شدن چهار هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور بوده و علاوه‌برآن هزار و ۳۵ مگاوات واحدهای جدید را ارتقا دادیم تا در نتیجه پنج هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه شد که با واحدهای تولیدپراکنده و تجدیدپذیر به ۶ هزار مگاوات رسید.
در نتیجه با تلاش‌های صورت‌گرفته تلخی خاموشی‌های تابستان ۱۴۰۰ به شیرینی تابستانی بدون خاموشی در امسال تبدیل شد.

آغاز افزایش ظرفیت تولید
امسال نیز وزارت نیرو مصمم شده تا تابستان بدون خاموشی را برای تابستان ۱۴۰۲ رقم بزند و بر همین اساس برنامه افزایش ظرفیت تولید برق کشور را آغاز کرده است.
بر اساس این برنامه مقرر است تا پیک تابستان سال آینده هفت هزار و ۸۸۹ مگاوات به ظرفیت تولید برق از روش‌های مختلف افزوده شود. نیروگاه‌های حرارتی در این میان وظیفه افزایش سه هزار و ۲۶ مگاوات ظرفیت خود را برعهده گرفته‌اند که تا تابستان به سرانجام برسد.
بخش صنایع هم امسال قرار است یک هزار و ۴۷۸ مگاوات از طریق احداث نیروگاه‌های حرارتی به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند. در این میان۷۳۰ مگاوات هم از طریق به مدار آوردن نیروگاه‌های آسیب‌دیده تأمین و علاوه‌برآن یک هزار مگاوات هم از طریق رفع محدودیت‌های تولید واحدهای حرارتی تأمین خواهد شد.
ارتقای ظرفیت عملی تولید نیروگاه‌های حرارتی و برق‌آبی به میزان ۵۱۵ مگاوات از دیگر اقدام‌ها برای افزایش ظرفیت تولید برق است که تا قبل از پیک سال آینده اجرایی خواهد شد. ۸۵۰ مگاوات هم از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود و ۲۹۰ مگاوات هم مولدهای مقیاس کوچک به مدار خواهند آمد.