مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان، با تأکید بر جایگاه ویژه تخت فولاد به عنوان دومین آرامستان مهم جهان تشیع، از اتمام عملیات مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی در این مجموعه و  افتتاح رسمی پروژه‌ها با حضور وزیر میراث فرهنگی خبر داد.  به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، محمد علی ایزد خواستی […]

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان، با تأکید بر جایگاه ویژه تخت فولاد به عنوان دومین آرامستان مهم جهان تشیع، از اتمام عملیات مرمت و احیای ۲۰ بنای تاریخی در این مجموعه و  افتتاح رسمی پروژه‌ها با حضور وزیر میراث فرهنگی خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، محمد علی ایزد خواستی اظهار کرد: در سه دهه گذشته، مهم‌ترین نهاد حفاظتی تخت فولاد، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان بوده است. اما با توجه به ضرورت یک نگاه ویژه، دو سال پیش تصمیم گرفتیم تا ۲۰ پروژه مرمتی، حفاظتی و احداثی را در این مجموعه اجرا کنیم. خوشبختانه، این پروژه‌ها طی دو سال به سرانجام رسیدند.

مرمت و احیای ۲۰ بنای شاخص تخت فولاد

وی درباره بناهای مرمت‌شده در این طرح گفت: این پروژه‌ها طیف گسترده‌ای از مرمت آرامگاه‌ها و چهارطاقی‌ها را شامل می‌شد. به عنوان مثال، تکیه مادرشاهزاده‌ها و تکیه میرفندرسکی از جمله مجموعه‌هایی بودند که مرمت آنها، کل عرصه‌های مختلف تخت فولاد را درگیر کرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان ادامه داد: در این میان، برخی بناها مانند تکیه کازرونی که دارای تزئینات نفیس بود، به دلیل بارندگی‌های شدید اواخر دهه ۱۳۹۰، دچار تخریب گسترده شده بودند . این بناها به طور کامل احیا شدند.

وی به اقدامات همزمان عمرانی در تخت فولاد اشاره کرد و گفت: در کنار عملیات مرمتی، طرح‌های توسعه و احداث نیز اجرا شد. از جمله این اقدامات، جداره‌سازی پیرامون تخت فولاد بود که علاوه بر تعیین مرز مشخص برای مجموعه، پیوندی هماهنگ با معماری تاریخی آن ایجاد کرد.

تعیین اولویت‌های مرمتی و حفاظتی تخت فولاد

مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان درباره معیارهای انتخاب بناهای مرمتی گفت: اولویت نخست، بناهایی بود که در معرض خطر جدی قرار داشتند. به طور مثال، اگر این ۲۰ پروژه طی دو سال گذشته اجرا نمی‌شد، در برخی بناهای آسیب‌دیده، بارندگی‌های شدید اخیر می‌توانست تخریب‌های غیرقابل جبرانی به بار آورد.

وی ادامه داد: اولویت دوم، مکان‌هایی بود که پذیرای فعالیت‌های انسانی و رویدادهای آیینی بودند. برای مثال، تکایایی که همچنان به عنوان محل برگزاری آیین‌های مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرند، در فهرست مرمت‌های ضروری قرار گرفتند.

افتتاح رسمی پروژه‌ها با حضور وزیر میراث فرهنگی

ایزدخواستی از برگزاری مراسم افتتاح رسمی این پروژه‌ها با حضور وزیر میراث فرهنگی خبر داد و گفت: « در روز پنجشنبه هجدهم بهمن ماه ساعت ۹ صبح  مراسمی برای معرفی و افتتاح این ۲۰ پروژه برگزار خواهد شد. وی افزود در پروژه‌های اخیر، تلاش کردیم که اصول مرمت را تا حد امکان رعایت کنیم و نتایج این اقدامات امیدوارکننده است.