برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی «سارال» در شهرستان دیواندره/ثبت ملی منطقه «سارال» از اولویت های گردشگری دیواندره است. نخستین جشنواره فرهنگی سارال باهدف معرفی ایجاد شور ونشاط اجتماعی، معرفی جاذبه های گردشگری و مرسومات سنتی وآیینی متخص به مردم منطقه بخش سارال دیواندره، برگزارشد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ محسن فتحی نماینده […]

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی «سارال» در شهرستان دیواندره/ثبت ملی منطقه «سارال» از اولویت های گردشگری دیواندره است.

نخستین جشنواره فرهنگی سارال باهدف معرفی ایجاد شور ونشاط اجتماعی، معرفی جاذبه های گردشگری و مرسومات سنتی وآیینی متخص به مردم منطقه بخش سارال دیواندره، برگزارشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ محسن فتحی نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در نخستین جشنواره فرهنگی سارال که روز پنجشنبه با حضور مسئولین استان و مردم فرهنگی شهرستان دیواندره در بخش سارال برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری چنین رویدادهای ارزشمند فرهنگی و هنری با محوریت زنده نگه داشتن آئین‌ها و سنتهای دیرین مردم این منطقه که در جهت جذب گردشگر و زیرمایه های اقتصادی نقش بسزایی دارد، از اولیتهای مهم است.

وی افزود: استقبال بی نظیر مردم منطقه از نخستین جشنواره فرهنگی سارال نویدبخش اتفاقات بزرگ‌تر فرهنگی در این منطقه غنی وسر سبز است.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های گردشگری استان به ویژه شهرستان دیواندره باید ثبت ملی منطقه سارال باشد، افزود:انتظار می‌رود دستگاه‌های متولی امر در کمترین زمان ممکن مقدمات ثبت ملی منظر فرهنگی سارال را در دستور کار قرار دهند و ما نیز در کنار این حرکت ارزنده خواهیم بود.

سید طاهر حسینی فرماندار شهرستان دیواندره

سید طاهر حسینی فرماندار شهرستان دیواندره نیز اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره ایجاد شور ونشاط اجتماعی، معرفی جاذبه های گردشگری و مرسومات سنتی وآیینی متخص به مردم منطقه بخش سارال است که، برای اولین بار با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم عزیز برگزارشد.

حسینی افزود: جاذبه های بکر سارال زیبا و سرسبز تاکنون به نحوه خاصی معرفی نشده، لذا ما تلاش کردیم با برگزاری اولین جشنواره فرهنگی سارال استارت آن را برای سالهای بعدی و به بهترین شکل ممکن شروع کنیم.

فرماندار دیواندره افزود:خوراک فرهنگی و اصالت طبیعت زیبای شهرستان دیواندره در منطقه سارال خلاصه می شود که فصل زیبای اردیبهشت بیانگر اصلی این نعمت خدادای است.

حسینی با اشار به اینکه برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی وهنری در زندگی نسلهای بعدی بسیار ارزشمند وتاثیر گذار است، افزود: معرفی کوههای بااقتدار بخش چهل چشمه سارال و غار باستانی کرفتو با قدمت پنج هزار ساله، معرفی فرهنگهای سنتی مردم این منطقه و اجرای برنامه های شاد واجتماعی جزو آیتمهای اساسی این جشنواره است که در سالهای بعد قطعا بصورت بهتری به آن خواهیم پرداخت.

پیمان سبزی کنشگر اجتماعی استان کردستان

پیمان سبزی کنشگر اجتماعی استان کردستان نیز در این مراسم اظهار داشت:این جشنواره برای نخستین بار و با هدف معرفی آیینهای سنتی، مرسومات خاص مردم شهرستان دیواندره، خاصتا بخش سارال و ایجاد شور و نشاط اجتماعی در میان مردم منطقه برگزار شد و قطعا با استقبال کم نظیری که مردم بخش سارال از این جشنواره داشتند انشالله، در سالهای بعد نیز به نحو احسن برگزار خواهد شد.

سبزی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف اصلی برگزاری این جشنواره فراهم نمودن مقدمات ثبت ملی سارال است، افزود:تحقق این امر نیازمند حمایت و همت مسئولین می باشد که جدا از معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه سارال در حوزه اقتصادی، درآمدزایی و بوم گردی در منطقه نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

پیمان سبزی ضمن تقدیر وتشکر از استقبال مردم از این جشنواره اضافه کرد: جا دارد از استقبال و حمایت استاندار جوان و انقلاب استان، فرماندار بومی و دلسوز شهرستان دیواندره، دکتر بهرامی مسئول امور روستایی استانداری، فرماندار و بخشدار دیواندره تقدیر و تشکری داشته باشم و امیدوارم در سال‌های آتی برای هرچه‌ بهتر برگزار شدن جشنواره از ما حمایت کنند.

سبزی از حضور و زحمات پوشش خبری اصحاب رسانه تشکر کرد وگفت:موفقیت ورشد امروز کردستان در تمامی حوزه ها در مقایسه با ۲۰ سال قبل، بخش مهمی از آن حاصل تلاش و اطلاع رسانی به موقع رسانه هاست.

سیروان بهرامی مدیر کل امور روستایی استانداری کردستان نیز در این جشنواره از اولویت قراردادن فعالیت‌های فرهنگی در روستاها به عنوان رویکرد محوری دولت سیزدهم در استان کردستان خبر داد و گفت: در کنار مردم منطقه «سارال» تا ثبت ملی این منطقه خواهیم بود.

غرفه توانمدیهای زنان منطقه سارال

برپایی نمایشگاه توانمندی‌های کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، غذاهای محلی، بازی‌های بومی و محلی و آئین‌های سنتی از دیگر برنامه‌های جنبی این جشنواره بود که توسط تشکل‌های مردم نهاد منطقه اجرایی شد و استقبال گسترده مردمی را در برداشت.

کویستان عبدالحکیمی/کردستان