رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، با اشاره به رشد چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در این مجموعه از آمادگی اصفهان برای تبدیل شدن به پایلوت فناوری منطقه غرب آسیا خبر داد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، سیدمهدی ابطحی ، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی شیخ‌ بهایی افزود: شهرک علمی تحقیقاتی با ۶ مرکز […]

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، با اشاره به رشد چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در این مجموعه از آمادگی اصفهان برای تبدیل شدن به پایلوت فناوری منطقه غرب آسیا خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، سیدمهدی ابطحی ، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی شیخ‌ بهایی افزود: شهرک علمی تحقیقاتی با ۶ مرکز رشد و ۳۲۰ شرکت فناور، نقش مهمی در توسعه فناوری کشور ایفاء کرده است و امروز نیز ظرفیت آن را دارد که اصفهان را به‌عنوان پایلوت فناوری منطقه معرفی کند.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های مناسبی برای تحقق این هدف فراهم شده است، افزود: در شهرک اصفهان، چرخه کامل رشد کسب‌ و کارهای فناور از ایده تا تجاری‌سازی شکل گرفته و اکوسیستم(چرخه] نوآوری نیز در حال پویایی و بلوغ است.

ابطحی با اشاره به گردش مالی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های مستقر در این شهرک گفت: این شرکت‌ها سالانه بیش از ۴۰ میلیون دلار صادرات دارند و سهم قابل‌ توجهی از بازار داخلی فناوری‌های پیشرفته را تأمین می‌کنند.

وی با تأکید بر اثرگذاری حمایت‌های زیرساختی در موفقیت کسب‌ و کارها افزود: بیش از ۵۰ درصد از شرکت‌هایی که در مرحله پیش‌رشد وارد شهرک می‌شوند، به مرحله تولید محصول می‌رسند و این آمار در مقایسه با میانگین جهانی، بسیار امیدوارکننده است.

از جشنواره تا تبادل فناوری بین‌المللی

رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در ادامه با اشاره به جایگاه جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌ بهایی گفت: این جشنواره از یک رویداد ترویجی به بستری برای مبادله فناوری تبدیل شده است و در دوره بیستم، میزبان مهمانانی از یونسکو، فائو و سفریان برخی کشورها خواهد بود.

ابطحی، حضور سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر داخلی و خارجی را یکی از ویژگی‌های برجسته این دوره دانست و افزود: بخش مهمی از موفقیت زیست‌بوم فناوری در گرو تعامل با سرمایه‌گذاران و نهادهای مالی است و امروز شاهد رشد شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه(CVC) هستیم که با رویکرد حرفه‌ای به رشد فناوری‌های پیشرفته کمک می‌کنند.

وی گفت: رسانه‌ها ستون فقرات ترویج فناوری در کشورند و باید تصویر درستی از دستاوردهای علمی و کارآفرینی فناورانه ارائه دهند.

رکورد جشنواره شیخ بهایی با حضور ۴۳۷ طرح فناورانه از ۲۵ استان

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی نیز در این نشست با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی اعلام کرد: امسال با ثبت‌نام ۴۳۷ طرح از ۲۵ استان، رکورد تازه‌ای در مشارکت فناوران به ثبت رسید و هدف ما از این رویداد، امیدآفرینی برای فن‌آفرینان و اتصال آنها به سرمایه‌گذاران است

سعید آجلی افزود: از این تعداد طرح، ۲۲۱ طرح استاندارد لازم را برای ورود به مرحله داوری کسب کردند.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره از سال ۱۳۸۳ توسط شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان پایه‌گذاری شده است، گفت: مأموریت اصلی ما در دوره نوزدهم، تقویت ارتباط بین فناوران و سرمایه‌گذاران است و می‌کوشیم با شبکه‌سازی، کارهای ترویجی و تشویقی بیشتری انجام دهیم.

آجلی تأکید کرد: این جشنواره به‌دنبال ایجاد امید میان فن‌آفرینان بویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است و طیف متنوعی از شرکت‌های نوپا تا شرکت‌های بزرگ صنعتی را پوشش می‌دهد.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی توضیح داد: در هر دو بخش کسب‌ و کار و فن‌آفرینی، کار داوری در چند مرحله شامل ارزیابی دبیرخانه، سپس داوری تخصصی برخط(آنلاین) و در نهایت داوری حضوری انجام می‌شود و داوران از میان استادان دانشگاه، مدیران صنعتی و مدیران دولتی انتخاب شده‌اند.

وی گفت: در بخش شرکت‌های فناور، دسته‌بندی زیر سه سال(نوپا) و بالای سه سال(رشد یافته) برای حفظ عدالت در داوری رعایت شده است و حتی در مرحله‌ای داوری میدانی نیز انجام می‌شود.

آجلی گفت: در بخش طراحان کسب‌ و کار از ۱۰۵ طرح، ۷۰ طرح به مرحله داوری برخط رسیدند، ۴۰ طرح انتخاب و در نهایت هفت طرح فینالیست شدند.

وی افزود: در بخش فناوران نوپا و رشد یافته نیز ۱۰ طرح به مرحله داوری نهایی رسید که ۲۳ اردیبهشت در سالن «ابوریحان» شهرک تحقیقاتی، داوری خواهند شد.

آجلی همچنین با اشاره به بخش فناوری‌های خاص مانند پویانمایی و «ICT» گفت: از ۲۵ طرح پویانمایی، ۱۲ طرح و از ۲۹ طرح، هفت طرح ICT به فینال رسیدند.

وی با اشاره به رشد ۳۵ درصدی جوایز در جشنواره امسال ادامه داد: در بخش ICT که ابتدا ۴۵ میلیارد ریال جایزه در نظر گرفته شده بود، داوران با دیدن کیفیت طرح‌ها، جوایز را به هشت هزار میلیارد ریال رساندند و همچنین تسهیلاتی بین ۱۰ تا چهل میلیارد ریال و امکان استقرار در پارک فاوا را هم پیشنهاد دادند.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی گفت: چهار جایزه ویژه شامل جایزه صنایع خلاق(با تمرکز بر پویانمایی)، ICT و هوش مصنوعی(با همکاری پارک فاوا)، مدیریت شهری(با همکاری شهرداری اصفهان و احتمالاً تبریز و مشهد در آینده) و جایزه ویژه «عماد» در حوزه کارآفرینی اجتماعی در نظر گرفته شده است.

آجلی افزود: در بخش مدیریت شهری نیز سه طرح به فینال رسیدند که داوری نهایی آنها روز ۲۴ اردیبهشت انجام می‌شود و ۶ میلیارد ریال جایزه برای این بخش تعیین شده است و در بخش جایزه «عماد» نیز از میان ۶ طرح فینالیست، ۲ طرح انتخاب و پنج میلیارد ریال جایزه به آنها اختصاص یافت.

گفتنی است ، نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌ بهایی ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با هدف ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری، تقویت روحیه خودباوری در بین فن‌ آفرینان و کمک به پایداری و اقتدار کشور در اقتصاد دانش‌بنیان برگزار می‌شود.