حجتالاسلام مسعودی با بیان اینکه همه ائمه معصومین بر وحدت بین شیعه و سنی تأکید داشتند اظهار کرد: امام حسن عسکری نیز بر وحدت بین شیعه و سنی تأکید داشتند و این پویایی و اهمیت وحدت اسلامی بین شیعه و سنی را نشان میدهد.حجتالاسلام مهدی مسعودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ؛ […]
حجتالاسلام مسعودی با بیان اینکه همه ائمه معصومین بر وحدت بین شیعه و سنی تأکید داشتند اظهار کرد: امام حسن عسکری نیز بر وحدت بین شیعه و سنی تأکید داشتند و این پویایی و اهمیت وحدت اسلامی بین شیعه و سنی را نشان میدهد.
حجتالاسلام مهدی مسعودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ؛ با معرفی امام حسن عسکری اظهار کرد: ابومحمد حسن بن علی (علیهالسّلام) (۲۳۲-۲۶۰ ق)، ملقب به عسکری، نقی، زکی، فاضل و امین، فرزند امام علی هادی (علیهالسلام)، پدر حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) و یازدهمین پیشوای شیعیان است.
کارشناس حوزوی ادامه داد: آن حضرت بعد از شهادت پدرش در ۲۲ سالگی به امامت رسید و به مدت ۶ سال امامت شیعیان را بر عهده داشت.
وی افزود: امامت ایشان در زمان خلفای عباسی و تحت کنترل شدید حکومت وقت قرار داشت، اما با همۀ فشارها و پیجوییهای پیوستۀ حکومت عباسی، یک سلسله فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی، در راستای حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضداسلامی انجام میدادند.
حجتالاسلام مسعودی در تصریح اقدامات و فعالیتهای امام حسن عسگری بیان کرد: دفاع از اسلام و رد شبهات و تربیت شاگردان برجسته، گسترش حلقۀ ارتباطی با شیعیان از طریق نمایندگان، رهبری فعالیتهای سیاسی سری، آگاهیبخشی سیاسی نسبت به رجال مهم شیعه، پشتیبانی مالی از شیعیان، معرفی حضرت مهدی (علیهالسّلام) بهعنوان جانشینی خود، آمادهسازی شیعیان برای دوران غیبت و موارد دیگر از جمله فعالیتهای آن حضرت بود.
وی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که جامعه اسلامی امروز بهشدت به آن نیاز دارد، وحدت شیعه و سنی است، اظهار کرد: میبینیم که در جهان اسلام وقتی که این دو مذهب با هم متحد باشند، چه آثار خیر و برکتی به همراه دارد، امام حسن عسکری در وصیتنامهشان شیعیان را به رفتوآمد با اهلسنت و به حضور در تشییعجنازه، عیادت و اجتماعات آنها توصیه میکنند.
وی اضافه کرد: امام حسن عسگری (ع) در میان اهلسنت هم جایگاه خاصی دارند، وقتی تاریخ را مطالعه میکنیم، میبینیم که اشخاصی مثل احمد بن فضل بن محمد، محمد شافعی یا افراد دیگری چهقدر از امام حسن عسکری (ع) به عظمت و کرامت یاد و از ایشان روایت نقل کردند، این مهم نشان میدهد که بزرگان اهلسنت آن حضرت را دیده بودند، درک کردند، قبول داشتند و به ایشان مراجعه میکردند، البته از امام (ع) هم سفارشها و نقلهای روایی بهیادگارمانده که به شیعیان سفارش مراوده با اهلسنت داشتند.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان اینکه همه «ائمه معصومین (ع)» در مورد وحدت اسلامی همواره تأکید داشتهاند، به روایتی در این باره اشاره کرد و گفت: «امام حسن عسگری (ع)» در مورد وحدت اسلامی فرمودند: هرکس پشت سر امام اهلسنت نماز گزارد ارزش معنوی کارش همانند این است که پشت سر «رسول اکرم (ص)» اقامه نماز کرده است.
وی افزود: این مهم پویایی و اهمیت وحدت اسلامی بین شیعه و سنی را نشان میدهد؛ لذا باید به این موضوع توجهی ویژه داشت بهعبارتدیگر این شیوهنامه «اهلبیت (ع)» بوده و آنان مسیر را برای همه ما مشخص کردهاند.
وی بیان کرد: این همان مسیری است که «امام خمینی (ره)» به زیبایی آن را شناخته و برای ما ترسیم کردند، ایشان تلاش داشتند تا به ما بیاموزند فارغ از تمام گرایشها شیعه و سنی و بدون درنظرگرفتن تفاوتها باید وحدت اسلامی داشت، تا در جهت منافع اسلام و مسلمین حرکت کنیم.
وی در پایان گفت: درعینحال نیاز است تا در زندگی بشر امروز شاهد بهکارگیری و عملیاتیسازی تعالیم اسلامی باشیم که زمینهساز تعالی و رشد میشود.
خبرنگار: الهام خانی
Thursday, 31 October , 2024