افزایش ۴۸ درصدی ظرفیت نگهداری و درمان معتادان متجاهر طی یک سال گذشته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۳ مرکز و اردوگاه نگهداری، درمان و مهارت آموزی معتادان با ظرفیت ۹۰۰۰ نفری در کشور راه اندازی شد، گفت: از این تعداد، ۶ مرکز با ظرفیت حدود ۶ […]
افزایش ۴۸ درصدی ظرفیت نگهداری و درمان معتادان متجاهر طی یک سال گذشته
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۳ مرکز و اردوگاه نگهداری، درمان و مهارت آموزی معتادان با ظرفیت ۹۰۰۰ نفری در کشور راه اندازی شد، گفت: از این تعداد، ۶ مرکز با ظرفیت حدود ۶ هزار نفر مربوط به تهران است که در مجموع حدود ۴۸ درصد افزایش ظرفیت مراکز نگهداری و درمان معتادان متجاهر در یک سال گذشته را شاهد بودیم.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت/روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ دکتر اسکندر مومنی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: امنیت و آرامش یک جامعه مقدمه توسعه و پیشرفت در همه ابعاد کشور بوده و ایجاد امنیت عینی به همت دستگاههای مسئول، مستلزم تأمین امنیت ذهنی و روانی و در حقیقت آرامش به عنوان یک محصول اجتماعی نیز خواهد بود.
وی افزود: «مردمی سازی و مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت خیرین در امور مربوط به حوزه مواد مخدر»، «استفاده از شرکتهای دانش بنیان و علمی کردن اقدامات و فرآیندها» و «تقدم اصل پیشگیری با اولویت آموزش و پرورش»؛ سه رویکردی هستند که ما در ستاد دنبال می کنیم و تمام اقدامات و برنامهها حول این سه رویکرد است.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: هیچ دولتی به تنهایی نمیتواند موضوع آسیبهای اجتماعی از جمله مواد مخدر را سامان دهد و ما هیچ گریزی نداریم جز اینکه از همه ظرفیتهای مردمی و نهادهای فرهنگ ساز بهره بگیریم؛ شاید بخش کمی از آسیبهای اجتماعی برخوردهای قضایی و انتظامی باشد، اما بخش عمده آن، فرهنگ سازی و استفاده از ظرفیتهای مردمی برای مردمی سازی و اجتماعی کردن امر مبارزه می باشد.
مومنی با اشاره به استفاده از شرکتهای دانش بنیان گفت: اقدامات خوبی در راستای این رویکرد، طی یک سال گذشته با هماهنگی شرکتهای دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است. برخی داروهای پیشرفته تولید و اکنون در چرخه درمان کشور قرار دارد.
وی یادآور شد: در حوزه مبارزه با مواد مخدر ، گریزی نداریم جز اینکه پیشگیری را در اولویت قرار دهیم
دبیرکل ستاد با اشاره به افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان ادامه داد: در کنار کشوری زندگی میکنیم که بالاترین تولید مواد مخدر را در دنیا و منطقه دارد و در ۲۰ سال گذشته و در دوران اشغال ناتو و آمریکاییها، تولید مواد مخدر در آن کشور از حدود ۲۰۰ تن به بیش از ۹۵۰۰ تن رسید.
مومنی در ادامه با اشاره به افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان گفت: یکی از اتفاقات مهم دیگری که در دهه اخیر رخ داد، آن بود که با حمایت اشغال گران ، تولید مواد مخدر صنعتی در افغانستان افزایش یافت و به تعداد لابراتوارها در آن کشور افزوده شد. در حالی که مواد مخدر صنعتی نیاز به مواد اولیه، فناوری و دانش لازم دارد و در افغانستان وجود نداشت و توسط این کشورها در در اختیار ، مافیای قاچاق در افغانستان قرار گرفته است.
وی درباره سن اعتیاد در ایران اظهار داشت: ممکن است موردی مصرف مواد مخدر حتی پایینتر از ۱۰ سال نیز در کشور باشد اما میانگین سن شروع اعتیاد ، ۲۴ سال است و در چندسال گذشته با اجرای طرح یاریگران زندگی و اقدامات پیشگیرانه، آهنگ کاهش سن مصرف مواد مخدر متوقف شد و این در حالی است که میانگین سن مصرف مواد مخدر در دنیا ۱۹ سال است.
وی در ادامه اظهار داشت ؛ ۹۰ درصد کشفیات تریاک جهان، ۴۸ درصد کشفیات مرفین جهان و ۲۶ درصد کشفیات هرویین جهان توسط ایران انجام می شود و این آمار ، از سوی سازمان ملل اعلام شده و نشان میدهد ایران چه اقدامات گسترده ای را انجام می دهد.
مومنی بیان کرد: در یک سال گذشته ۱۳ مرکز و اردوگاه نگهداری، درمان و مهارت آموزی معتادان با ظرفیت ۹۰۰۰ نفری در کشور راه اندازی شد که از این میزان ۶ مرکز و با ظرفیت حدود ۶ هزار نفر مربوط به تهران است. در مجموع حدود ۴۸ درصد افزایش ظرفیت نگهداری و درمان معتادان طی یک سال گذشته را شاهد بودیم.
وی با اشاره به موضوع ضربه به بنیانهای مالی قاچاقچیان اظهار کرد: در سال گذشته ۱۹ هزار میلیارد تومان خسارت به بنیانهای مالی قاچاقچیان وارد شده است که افزایش حدود ۴۰ درصدی نسبت به سال ماقبل دارد، همچنین معتقدیم ضربه به بنیاد های مالی قاچاقچیان برای آنها مهلک و ریشه باند را خشک می نماید.
Saturday, 26 October , 2024