سخنگوی دولت برخی از اقدامات و دستاوردهای مهم دولت در سال ۱۴۰۱ از جمله دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۳ درصدی را تشریح کرد و در پاسخ به سؤالی درباره موفقیت‌ دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی تأکید کرد: راه حل مسایل منطقه‌ای و جهانی از غرب نمی‌گذرد.

علی بهادری جهرمی سخنگو و دبیر هیأت دولت بعد از ظهر امروز سه‌شنبه ۲۳ اسفندماه در نشست خبری خود که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز بزرگداشت شهدا گفت: در آستانه بمباران شیمیایی مردم حلبچه توسط ارتش رژیم بعث عراق هستیم. رژیم‌های دیکتاتوری منطقه با حمایت‌های عالمانه برخی قدرت‌های جهانی و غربی، ۸ سال ملت ما را مورد هجوم قرار دادند که این بمباران نمونه‌ای از آن است.

وی افزود: هر قدرت جهانی بخواهد اینگونه با ما ملت ایران به مخاصمه بپردازید، نتیجه‌ای جز پیروزی ملت ایران و شکست دشمنان که در جنگ تحمیلی هم رقم خورد، نخواهد داشت.

سخنگوی دولت در تشریح برخی دستاوردهای دولت در سال ۱۴۰۱ خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصاد و معیشت در سال جاری شاهد حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ و حمایت از تولیدکنندگان داخلی، رشد اقتصادی ۳/۵ درصدی بعد از یک دوره ده ساله با متوسط رشد نزدیک به صفر، تسهیل صدور مجوز کسب و کارها و تبدیل بیش از ۵۰۰ مجوز کسب و کار بصورت ثبت محور بودیم.

بهادری جهرمی ادامه داد: حذف ۱۰۰۰ شرط مبهم از مجوزهای کسب و کار، صدور برخط ۲۷۰ هزار مجوز کسب و کار از ابتدای امسال، انتشار اسامی بدهکاران کلان بانکی برای اولین بار، افزایش ده برابری یارانه‌ها پس از ۱۲ سال، رشد بیش از ۵۰۰ درصدی فروش اموال تملیکی در کشور، ساماندهی انبارهای اموال تملیکی و فروش خودروهای رسوبی در بنادر و تعیین تکلیف پرونده‌های بلاتکلیف چندین ساله و تعیین تکلیف ۲۸ هزار میلیارد تومان کالای متروکه‌ دهه ۹۰، گوشه‌های دیگری از اقدامات دولت در سال ۱۴۰۱ در حوزه معیشت بوده است.

وی اضافه کرد: درمورد دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم در سال جاری همچنین می‌توان به اجرای طرح دولت الکترونیک و اتصال ۹۵ درصدی دستگاه‌ها به پنجره واحد خدمات بعد از دو دهه چشم انتظاری که ۱۱ میلیون کاربر نیز از شهریورماه تاکنون از خدمات این پنجره استفاده کرده‌اند، نیز اشاره کرد.

سخنگوی دولت افزود: شفاف سازی صورت‌های مالی بانک‌ها و ۶۰۳ شرکت‌های دولتی برای نخستین بار در کشور، شفاف کردن سامانه توزیع آرد و نان و جلوگیری از قاچاق گسترده آرد، احیای ۲۰۰۰ کارخانه و واحد تولیدی راکد یا غیرفعال مانند نساجی مازندران، نساجی پردیس، کارخانه آزمایش، نساجی اردبیل، ماشین سازی گچساران، قند یاسوج، هپکوی اراک، واگن پارس، فولاد بافق، مقواسازی بروجن و …، اجرایی شدن طرح رتبه‌بندی معلمان بعد از ۱۱ سال، پرداخت سود سهام عدالت دو برابر سال گذشته و افزایش ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم، از مهمترین اقدامات دولت در سال ۱۴۰۱ بوده است.

وی در ادامه در مورد اقدامات زیرساختی دولت در سال جاری در حوزه آب و برق اظهار کرد: رفع قطعی مکرر برق خانگی سال‌های گذشته در تابستان سال ۱۴۰۱، افزایش ۶ هزار مگاواتی تولید برق، بهره برداری از آب شیرین‌کن‌های بوشهر، افتتاح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه، کاهش چشمگیر مشکل فاضلاب اهواز و آغاز عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و فلات مرکزی و کاهش تنش‌های آبی با بهره برداری از سامانه، آبرسانی غدیر پس از ۱۲ سال، طرح آبرسانی سنندج، افتتاح طرح آبرسانی همدان پس از ۱۷ سال و طرح آبرسانی شهرکرد، ازجمله اقدامات دولت در حوزه زیرساختی آب و برق است.

سخنگوی دولت در مورد اقدامات شاخص در حوزه سلامت نیز گفت: با توجه به اهتمامی که دولت به این حوزه دارد، اقداماتی مانند افتتاح بیمارستان حضرت مهدی (عج) بعد از ۱۱ سال، دستیابی پزشکان ایرانی به روش ژن درمانی برای درمان سرطان خون، درمان رایگان بیماران نیازمند به کاشت حلزون که هر عمل آن هزینه حدود ۲۰۰ میلیون تومان دارد، کاهش آمار فوتی‌های روزانه کرونایی، تحقق ۹۸ درصدی نسخه نویسی الکترونیکی بیمه سلامت، بیمه رایگان ۳ دهک پایین جامعه و پوشش بیش از ۵ میلیون ایرانی با بیمه سلامت در سال ۱۴۰۱، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از ۱۴ سال، توزیع رایگان داروی بیماران SMA و اجرای طرح ملی کاشت حلزون شنوایی در کشور و پوشش ۹۰ درصدی بیمه ناباروری، در سال جاری به دست آمده است.

بهادری جهرمی در خصوص اقدامات زیرساختی حوزه حمل و نقل، هوافضا و ترانزیت نیز خاطرنشان کرد: افتتـاح بزرگتریـن پـروژه ریلـی و ترانزیتـی جنـوب و جنـوب شـرق کشــور یعنی راه آهــن زاهدان–خــاش، ساخت و تحویل نفتکش عظیم آفراماکس به ونزوئلا، رونمایی از هواپیمای تاکتیکی ترابری سیمرغ، رونمایی از خط تولید هواپیمای جت جنگنده آموزشی یاسین، رفع ممنوعیت واردات خودرو پس از ۴ سال و آماده سازی و نهایی سازی پرتاب ماهواره خیام پس از ۵ سال، ازجمله دستاوردهای دولت در حوزه زیرساختی حمل و نقل، هوافضا و ترانزیتی در سال جاری است‌.

وی درخصوص اقدامات شاخص دولت در حوزه فناوری اطلاعات در سال ۱۴۰۱ نیز به تکمیل ۶۰ درصدی شبکه ملی اطلاعات و اتصال ۴۰۰ روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت که در حوزه دانش و فناوری نیز شاهد رشد حدود دو برابری شرکت های دانش بنیان بودیم.

سخنگوی دولت همچنین در مورد پروژه‌های شاخص در حوزه نفت و گاز به افتتاح فاز ۱۴ پارس جنوبی و راه اندازی اولین پالایشگاه فراسرزمینی در ونزوئلا اشاره کرد و احیای روابط سیاسی با عربستان بعد از هفت سال، افزایشی شدن روابط تجاری با همه همسایگان و پیوستن به پیمان همکاری شانگهای را از دستاوردهای دولت در حوزه سیاست خارجی در سال جاری دانست.

بهادری جهرمی در مورد اقدامات دولت سیزدهم در حوزه محیط زیست نیز تصریح کرد: اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت برای حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه‌ای، جمع آوری گازهای فلر شرق کارون، آغاز روند احیای دریاچه ارومیه با بهره برداری از تونل انتقال آب سد کانی سیب و آغاز عملیات احیای خلیج گرگان و لایروبی تالاب آن نشان دهنده اهتمام دولت بر اجرای وظایف خود به نحو احسن در این حوزه است.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به مسمومیت دانش‌آموزان دختر در مدارس گفت: کسانی که شعار زن، زندگی آزادی سر می‌دادند، با تنش آفرینی در مدارس دخترانه که جمهوری اسلامی رکورددار گسترش آن بوده، سعی در التهاب آفرینی داشتند که به نتیجه‌ای هم نرسیدند. این اقدامات هم ماهیت مدعیان حمایت از بانوان هستند را نشان داد که بیانیه تعطیلی اجباری مدارس را دادند. بانوان ما در طول ۴۴ سال گذشته رشد داشتند و از این پس نیز این مسیر را ادامه خواهند داد.

وی در پاسخ به پرسشی در مورد مسئول پرونده توافق با چین و توافق اخیر با عربستان در دولت سیزدهم گفت: موضوع توافق ایران و چین و توافق اخیر دو موضوع مجزا هستند. موضوع اخیر محصول پنج دور مذاکره بود که مذاکره اخیر آقای شمخانی متولی شدند. این جلسه صرفاً برای مرحله نهایی بود و قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین مقوله دیگری است.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در برنامه هفتم توسعه دولت چه اندازه از نظر اساتید و کارشناسان استفاده شده است؟، گفت: در فرآیند بررسی برنامه هفتم توسعه علی‌رغم زمان اندک دولت، سعی شد از ظرفیت‌های کارشناسی کشور استفاده شود. دو پژوهشگاه موجود در سازمان برنامه و بودجه با جلساتی که داشتند، نظرات غالب نخبگان و کارشناسان را اخذ کردند و وزارت علوم نیز نظرات جامعه دانشگاهی را دریافت و تقدیم سازمان برنامه و بودجه کرده بود. علاوه بر این برخی جلسات به صورت تخصصی مدیران و مدیران دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی و سایر دانشگاه‌ها به صورت نخبگانی تشکیل جلسه دادند.

سخنگوی دولت همچنین در مورد شایعه افزایش قیمت بنزین تأکید کرد که از رسانه‌های رسمی انتظار می‌رود به شایعات توجه نکنند و آن را جدی نگیرند.

بهادری جهرمی: امیدواریم مجلس احکام تورم‌زا در بودجه نیاورد

وی در مورد ادعای برخی نمایندگان مجلس مبنی بر فاصله بودجه پیشنهادی دولت با واقعیت خاطرنشان کرد: تدوین و ارائه بودجه سالیانه منطق و کارشناسی خود را دارد. منابع واقعی پیش‌بینی شده و هزینه‌ها ضروری است. سال گذشته هم همین نگاه متأسفانه وجود داشت و با افزایش منابع مواجه شدیم و طبیعتاً اگر منابع غیرواقعی باشد، باید شاهد کاهش باشیم. بودجه دولت ضد تورمی بوده است و امیدواریم مجلس از آوردن هر گونه حکم تورم‌زا جلوگیری کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری در مورد افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارمندان در بودجه ۱۴۰۲ اظهار کرد: پیشنهاد دولت افزایش پلکانی حقوق به نفع کسانی است که پایین‌ترین حقوق را دریافت می‌کنند. بودجه هنوز نهایی نشده و به نظر می‌رسد همچنان بتوان در روش سنتی که فاصله حداکثر و حداقل ایجاد کرده، تغییر ایجاد کرد. مجلس هم لازم است بودجه را غیر تورمی ببندد و هزینه‌های مازاد غیر ضرور به آن اضافه نکند. باید دید پس از اظهار نظر شورای نگهبان مجلس چه تصمیمات اصلاحی را اتخاذ می‌کند.

بهادری جهرمی در خصوص اقدام اروپایی‌ها و جلوگیری از فعالیت سامانه اینستکس خاطرنشان کرد: اینستکس یک ابزار سرگرمی و سرکاری برای انجام ندادن تعهدات اروپایی‌ها بود و راه‌اندازی اینستکس از سوی سه کشور اروپایی برای جبران شرمندگی اروپا در رابطه با خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام بود. عملکرد حدوداً چهارساله اینستکس تقریباً صفر بود و امروز اروپایی‌ها باید پاسخگوی این مجموعه که آن را طراحی کرده بودند باشد.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص احیای روابط ایران و عربستان پس از ۷ سال بیان کرد: این رویداد نشان داد حل مسئله جهانی صرفاً از مسیر غرب نمی‌گذرد و با تغییر این نگاه می‌توان به دستاوردهای مختلف دست یافت. توسعه روابط همسایگی از اولویت‌های دولت بود و کشورهای منطقه نیز از احیای روابط استقبال کردند. توجه ویژه به دیپلماسی همسایگی کمک می‌کند مدیریت منطقه و هماهنگی‌های منطقه‌ای میان کشورهای منطقه صورت بگیرد و آسیایی‌ها بیش از گذشته اختیار آسیا را به دست خواهند گرفت.