حجم مبادلات تجاری کردستان به ۴٫۱ میلیارد دلار رسید معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: حجم مبادلات تجاری در استان از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه به ۳ هزار و ۹۴۳ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار رسیده است.به گزارش خبرنگار […]
حجم مبادلات تجاری کردستان به ۴٫۱ میلیارد دلار رسید
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: حجم مبادلات تجاری در استان از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه به ۳ هزار و ۹۴۳ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار رسیده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛طه سمیعی اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری در کردستان در ۹ ماهه منتهی به آذر ماه سال جاری، به ۳ میلیون و ۹۴۳ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و ۱۱۱ میلیون دلار رسیده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، از نظر وزنی ۲۷ درصد و از حیث ارزش دلاری ۷ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه در این مدت مقدار یک هزار و ۱۴۷ تن انواع کالا به ارزش حدود ۶۰۶ میلیون دلار از دروازه های مرزی استان به خارج از کشور صادر شده است، افزود: از این میزان صادرات ۸۵۲ هزار تن آن به ارزش ۳۶۶ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و ترخیص شده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان بیان کرد: میزان واردات ثبت سفارش شده طی ۹ ماهه سال جاری در مجموع حدود ۱۸ هزار تن به ارزش تقریبی ۱۴۵ میلیون دلار است.
سمیعی ادامه داد: حجم ترانزیت صورت گرفته در این مدت نیز ۲ هزار و ۷۷۸ تن معادل ۳ هزار و ۳۶۰ میلیون دلار بوده که از نظر ارزش وزنی ۵۰ درصد و از نظر ارزش دلاری ۱۴ درصد رشد داشته است.
وی یادآور شد: هدف صادراتی تعیین شده برای سال ۱۴۰۳ به میزان یک هزار و ۲۲ میلیون دلار بوده و هدف صادراتی ۹ ماهه امسال، ۷۶۵ میلیون دلار است که تاکنون ۶۰۶ میلیون دلار معادل ۷۹ درصد آن تحقق یافته است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: مهمترین اقلام عمده صادراتی استان شامل تراکتور و ادوات کشاورزی، محصولات باغی، تولیدات لبنی و مصنوعات پلاستیکی بوده که به کشورهای عراق، افغانستان و سوریه ارسال شده است.
سمیعی اظهار داشت:عمده کالاهای وارداتی نیز شمش طلا، شمش آلومنیوم، قراضه و ضایعات سرب و آلومینیوم، پلاستیک، استرج فیلم و قطعات یدکی پکیج بوده که از کشورهای عراق، چین، امارات محتحده و ترکیه وارد شده اند.
وی به اقلام عمده ترانزیتی مبدا اشاره کرد و افزود: سوخت و مواد معدنی، ضایعات کارتن، ضایعات مس، تایر و کشنده ها از مهمترین این اقلام بوده و سیگار، لاستیک ماشین، لوازم صوتی تصویری، پارچه، خشکبار، سوخت ها و خودروی سواری مهمترین اقلام عمده ترانزیت مقصد بودند.
Tuesday, 21 January , 2025