به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان، با توجه به فرارسیدن ماه محرم و برگزاری عزاداری سالار شهیدان در مساجد، حسینیهها، تکایا و طبخ و توزیع نذورات، دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد توصیههایی را به شرح زیر یاداوری […]
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان اصفهان، با توجه به فرارسیدن ماه محرم و برگزاری عزاداری سالار شهیدان در مساجد، حسینیهها، تکایا و طبخ و توزیع نذورات، دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد توصیههایی را به شرح زیر یاداوری می نماید:
۱- از کیفیت و سلامت مواد اولیه و مواد خام مصرفی در تهیه پذیرایی و غذا اطمینان داشته و حتی الامکان استفاده از مواد اولیه بستهبندی شده و دارای علامت استاندارد ملی ایران توصیه میشود. توجه ویژه به تاریخ انقضاء و شرایط نگهداری هر یک از مواد اولیه مورد استفاده ضرورت دارد.
۲- از نمکهای تصفیه شده بستهبندی و دارای نشان ملی استاندارد در طبخ غذاهای نذری استفاده شود. از مصرف “نمک دریا” و” سنگ نمک” و یا هر نمک فاقد علامت استاندارد به دلیل وجود ناخالصی و عدم دارا بودن مجوزهای لازم توسط مراجع ذی صلاح اکیدا خودداری شود.
۳- در صورت استفاده از روغن در طبخ غذا، با توجه به کاربرد مندرج در برچسب روغن، از محصولات دارای نشان استاندارد ملی ایران استفاده شود و در صورت طبخ غذا در دماهای بالا نظیر سرخ کردن از روغنهای گیاهی مخصوص سرخ کردن استفاده شود و از برگرداندن روغن مصرف شده به ظرف اصلی اکیداً خودداری کنید.
۴- در صورت توزیع فراوردههای لبنی نظیر انواع شیر ساده و طعمدار، رعایت زنجیره سرد نگهداری و توزیع الزامی است و بهتر است از فرآوردههای استریلیزه یا فرادما با زمان ماندگاری طولانی دارای نشان استاندارد ملی ایران استفاده شود.
۵- در صورت توزیع شربتهای میوه ای و یا پودرهای نوشیدنی فوری ضمن توصیه از محصولات دارای نشان استاندارد، با توجه به احتمال آلودگی میکروبی ثانویه، در تهیه آن از آب آشامیدنی بهداشتی(ترجیحاً آب آشامیدنی بسته بندی شده) استفاده شود.
۶- چنانچه برای توزیع غذا، چای و نوشیدنی از ظروف یکبار مصرف استفاده می شود، در انتخاب ظروف مناسب، با توجه به داغ یا سرد بودن ماده غذایی دقت نمایید و در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم ترجیحاً ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی های گرم مناسب نیست.
۷- در صورت توزیع قند و شکر به همراه چای جهت جلوگیری از آلودگیهای ثانویه ترجیحاً از فراورده های بسته بندی شده تک نفره دارای نشان استاندارد استفاده شود.
۸- در صورت استفاده از محصولات لبنی نظیر: دوغ، ماست، کشک و پنیر در تهیه و سرو غذا، با توجه به لزوم رعایت زنجیره سرد در نگهداری این فراوردهها صرفاً از فراوردههای لبنی بستهبندی شده پاستوریزه دارای نشان استاندارد استفاده نمایید. توجه داشته باشید که استفاده از فراورده های لبنی سنتی غیرپاستوریزه و بسته بندی نشده، احتمال انتقال بیماریهایی نظیر تب مالت و مسمومیت غذایی را به همراه دارد.
۹- در صورت توزیع نان در مراسم عزاداری، استفاده از نانهای بستهبندی شده دارای نشان استاندارد ملی ایران توصیه میشود. استفاده از نانهای سنتی امکان انتقال آلودگی ثانویه در محصول را افزایشمیدهد.
۱۰- در صورت توزیع غذای پخته شده، حداکثر پس از گذشت دو ساعت در ظروف استاندارد بستهبندی و مصرف شود و در صورت الزام به نگهداری لازم است در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود.
۱۱- توجه ویژه به تاریخ تولید و انقضای مندرج در برچسب محصولات غذایی
۱۲- بررسی ظاهری بستهبندی و اطمینان از مخدوش نبودن بستهبندی به ویژه در فراوردههای فسادپذیر
۱۳- لزوم رعایت شرایط نگهداری مندرج در برچسب محصول قبل و پس از توزیع
۱۴- در صورت درج نشان استاندارد ملی ایران بر روی برچسب محصول، برای اطمینان از اصالت و اعتبار پروانههای کاربرد علامت استاندرد، کد ده رقمی مندرج در ذیل نشان استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال نمایید
Tuesday, 12 November , 2024