تعاملات مرزی بین ایران و اقلیم کردستان و دوره‌ای نوین از همکاری‌های منطقه‌ای هدف اصلی نشست مشترک استانداران است استاندار کردستان، تعاملات مرزی بین ایران و عراق را محور برگزاری این نشست خواند و گفت: با استفاده از تجربه‌های گذشته و شناخت شرایط منطقه‌ای باید به سمت طراحی شیوه‌های نوین همکاری بین کردستان ایران و […]

تعاملات مرزی بین ایران و اقلیم کردستان و دوره‌ای نوین از همکاری‌های منطقه‌ای هدف اصلی نشست مشترک استانداران است

استاندار کردستان، تعاملات مرزی بین ایران و عراق را محور برگزاری این نشست خواند و گفت: با استفاده از تجربه‌های گذشته و شناخت شرایط منطقه‌ای باید به سمت طراحی شیوه‌های نوین همکاری بین کردستان ایران و عراق در دوسوی مرز برویم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ آرش زره‌تن لهونی روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست هفت استاندار از ایران( کرمانشاه و ارومیه) و اقلیم کردستان عراق( دهوک، هولیر، حلبچه و سلیمانیه) که در محل هتل شادی سنندج برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست به میزبانی سنندج، مقدم استانداران ایران و عراق را گرامیداشت و حضور گرم و مشارکت همه میهمانان در سرزمین فرهنگ و اصالت را ارج نهاد.

وی در ادامه مراسم، سالروز شهادت شهید آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت را تسلیت گفت.

استاندار کردستان با بیان اینکه  این اجلاسیه با هدف ایجاد فصلی نوین در تعاملات مرزی و ارتقاء روابط اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود، افزود: تعاملات مرزی بین ایران و اقلیم کردستان عراق هدف اصلی برگزاری این نشست است.

زره‌تن لهونی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان (سرمایه گذاری برای تولید) نام‌گذاری شده است، ادامه داد:    امید است این اجلاسیه راه رسیدن به خودکفایی را هموار کند و برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای مؤثر باشد.

وی این نشست را مایه افتخار برای استان کردستان عنوان کرد و گفت: قرن‌ها پیوندی عمیق و دیرینه از نظر تاریخی و فرهنگی بین مردم کردستان ایران و عراق در دو سوی مرز وجود داشته که منجر به تحکیم این روابط شده و همدلی پایداری ایجاد کرده است.

استاندار کردستان تصریح کرد: امیدواریم شاهد توسعه ارتباطات و تعاملات فرهنگی، اقتصادی و مراودات تجاری بین کردستان ایران و اقلیم کردستان عراق باشیم.

زره‌تن لهونی بیان کرد: بایستی با نگاه به تجارب گذشته و شناخت شرایط منطقه‌ای و جهانی و شناسایی شرایط بومی به سمت طراحی شیوه‌های نوین همکاری برویم.

استاندار کردستان با اشاره به قرن‌ها ارتباط دوستانه، روابط خانوادگی، مبادلات تجاری سنتی و آیین‌های مشترک میان مردم منطقه این سرمایه اجتماعی را بستری مناسب برای توسعه روابط آینده دانست و افزود: باید از این ظرفیت‌ها برای طراحی الگوهای نوین همکاری بهره بگیریم.

طبق گفته زره‌تن لهونی، زمان آن رسیده است که نگاه خود را از مرز به‌عنوان محدودیت، به فرصتی برای رشد اقتصادی، تبادل فرهنگی و هم‌افزایی اجتماعی تغییر دهیم.

وی با اشاره به اینکه این نشست می‌تواند آغازگر فصل تازه‌ای در روابط استان‌های مرزی کشور با اقلیم کردستان باشد، فصلی مبتنی بر احترام متقابل، منافع مشترک و توسعه پایدار، ادامه داد: مردم ساکن دو سوی مرزهای جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق، تنها همسایگان جغرافیایی نیستند، بلکه پیوندی عمیق، تاریخی و فرهنگی دارند.

استاندار کردستان تاکید کرد: در نظر داریم با توسعه بازارچه‌های مرزی، فعال‌سازی ظرفیت‌های مشترک در حوزه‌های گردشگری، صنعتی، کشاورزی، فناوری، انرژی‌های نو و حمایت از سرمایه‌گذاران، دوره‌ای نوین از همکاری‌های منطقه‌ای را رقم بزنیم.