کارشناس مواد غذایی و بهداشتی گفت: برخی فروشندگان لوازم شیرینی‌پزی رنگ‌های خوراکی پودری می‌فروشند که اغلب نه تنها استاندارد و قابل تأیید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید می‌شوند. به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، به نقل از  خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، کارشناس مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: این روز‌ها […]

کارشناس مواد غذایی و بهداشتی گفت: برخی فروشندگان لوازم شیرینی‌پزی رنگ‌های خوراکی پودری می‌فروشند که اغلب نه تنها استاندارد و قابل تأیید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، به نقل از  خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، کارشناس مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: این روز‌ها برخی مغازه‌های فروشنده لوازم شیرینی‌پزی اقدام به فروش رنگ‌های خوراکی پودری می‌کنند، اغلب این رنگ‌ها نه تنها استاندارد و قابل تأیید نیستند، بلکه به‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند.

نوشین حسن‌زاده افزود: اگر برای تزیین غذا یا شیرینی‌ها اصرار به استفاده از رنگ‌های مصنوعی دارید، حتماً انواعی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ‌مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید، اما بهتر است به‌جای استفاده از رنگ‌های مصنوعی سراغ رنگ‌های طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندرقند یا پودر گل‌رنگ، زعفران، کاکائو یا رنگ‌های میوه‌هایی، چون آلبالو، توت‌فرنگی و … برای شیرینی یا نوشیدنی‌های خود استفاده کنید.

وی ادامه داد: مواد افزودنی خوراکی (اسانس، رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌ها، شیرین‌کننده‌ها و مواد تزئینی) برای مصرف در مواد غذایی باید دارای پروانه ساخت بوده و واحد‌های صنفی فقط مجاز به استفاده از رنگ‌ها با پایه گیاهی می‌باشند و استفاده از رنگ، اسانس، طعم‌دهنده‌ها و شیرین‌کننده‌های شیمیایی در واحد‌های صنفی مجاز نیست

مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان عنوان کرد: رنگ‌های مصنوعی گاهی به‌منظور پوشانیدن سایر تقلّب‌ها (مثلاً در تهیّه زعفران تقلّبی، نامرغوب بودن آرد مورداستفاده برای تهیه ماکارونی و…) و گاه برای بهبود وضعیت و شکل ظاهری محصول (در تهیّه آب‌میوه، بستنی، آب‌نبات، شکلات، شیرینی و…) به‌کار می‌روند.

گفت: افزودنی‌های غذایی به ترکیباتی گفته می‌شوند که به‌منظور افزایش دوام غذا، جذاب کردن ظاهر غذا، خوش‌طعم کردن غذا، ارتقای ارزش غذایی و پیشگیری از فاسدشدن، به مواد غذایی مختلف اضافه می‌شوند.

مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: یکی از شایع‌ترین انواع تقلّب‌ها، استفاده از رنگ‌های مصنوعی در تهیه مواد غذایی است و در این خصوص می‌توان به زعفران اشاره کرد که از گذشته‌های دور به دلیل رنگ زیبا و عطر و طعم استثنایی آن در مواد غذایی مختلف کاربرد داشته است و به دلیل ارزش، اهمیت و قیمت بالای محصول به شیوه‌های گوناگون مورد تقلب قرار می‌گیرد.

حسن‌زاده ادامه داد: بسته به نوع رنگ، احتمال بروز سرطان، بیماری‌های کبدی و کلیوی در مصرف‌کنندگان وجود دارد و احتمال آسیب دیدن کبد و کلیه به‌عنوان دو سیستم سم‌زدایی بدن، بیشتر از سایر اندام‌ها است.

وی افزود: استفاده از رنگ‌های غیرمجاز در خوراکی‌های کودکان مثل بیسکویت یا یخمک می‌تواند باعث از کار افتادن کبد کودک یا حتی مرگ او شود و امکان بروز ناهنجاری کودک و سقط‌جنین هم در مادرانی که مصرف‌کننده رنگ‌های غیرمجاز هستند، دور از انتظار نیست.

این کارشناس بهداشتی گفت: والدین می‌توانند با حذف این‌گونه خوراکی‌ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تأمین کنند، به‌ویژه اینکه حذف این خوراکی‌های «رنگ‌شده»، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، به طور معمول ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.