رشد فزاینده در بخش های تولید و تجارت در یک سال گذشته/ خودروی اقتصادی یکی از حلقه های مفقوده در سبد خودروی ایران است وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در برناه صف اول شبکه خبر به تشریح اقدامات این وزارت خانه در یک سال گذشته پرداخت. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به […]
رشد فزاینده در بخش های تولید و تجارت در یک سال گذشته/ خودروی اقتصادی یکی از حلقه های مفقوده در سبد خودروی ایران است
وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در برناه صف اول شبکه خبر به تشریح اقدامات این وزارت خانه در یک سال گذشته پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت /شاتا، سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر صدا و سیمای جموری اسلامی با مهم ارزیابی کردن دو شاخص تولید و تجارت در اقتصاد گفت: در سال ۱۴۰۰ تجارت غیر نفتی کشور رشد قابل توجهی داشته و به رقم ۴۸ میلیارد دلار رسیده است. و همچنین در ۴ ماهه نخست امسال این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد رشد را نشان می دهد.
فاطمی امین با اشاره به اینکه تلاش شده تا تحولات زیر ساختی در همه عرصه های مربوط به وزارتخانه ایجاد شود گفت: دولت مردمی عمیقا باور دارد که مسائل کشور داخلی است و خودمان باید این مسائل را رفع کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علیرغم وجود تحریم ها چرا در یک سال گذشته تجارت و تولید رشد داشته است گفت: دلیلش آنست که فکرمان عوض شده و این دولت منتظر نمی ماند ببیند آن طرف چه تصمیمی می گیرد بلکه با اتکا به توان داخل تصمیم ها اتخاذ می شود.
وی در ادامه با ارائه آماری از بخش تولید، صادرات و سایر بخش های وزارت صنعت معدن و تجارت به تشریح فعالیت های این وزارتخانه در یک سال گذشته پرداخت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بخش صنعت و تولیدات آن روند طی شده را رو به رشد دانست و در خصوص قطعی برق صنعت در تابستان گفت: تلاش شد تا برق علیرغم سال های گذشته به صورت برنامه ریزی شده و هماهنگ قطع شود تا آسیب کمتری به تولید وارد شود. به همین دلیل امسال نسبت به سال گذشته بخش صنعت ۱۲ درصد بیشتر برق دریافت کرده است و کاهش تولید به دلیل قطعی برق نسبت به سال های قبل کمتر بوده است.
فاطمی امین همچنین با اشاره به بازار سیمان و نوسانات آن در سال گذشته و سال جاری گفت: توانستیم بازار سیمان را کنترل کنیم و در سال گذشته پس از یک ماه و نیم افزایش قیمت در این بازار با اصلاح ساز و کار بازار سیمان قیمت را به قبل از گران شدن برگردانیم.
وزیر صمت در ادامه با اشاره به اقداماتی که در خصوص کنترل و ساماندهی صنعت خودرو صورت گرفته گفت: در دی ماه سال گذشته ۱۷۰ هزار خودروی ناقص در پارکینگ ها وجود داشت که درحال حاضر با ثبات بخشی به تولید این مشکل رفع شده است و از ابتدای امسال تا کنون حدود ۷ هزار خودرو ناقص تولید شده که این رقم از استانداردهای جهانی نیز کمتر است.
فاطمی امین با بیان اینکه تولید خودرو روند روبه رشدی داشته است گفت: ثبات بخشی به تولید و اصلاح ساز و کار ها و تامین قطعات از جمله مهمترین عوامل رشد در این صنعت است و با انجام اقداماتی از این دست قدم در مسیر توسعه صنعت خودرو گذاشته ایم. اقداماتی از قبیل صدور ۲۳۰ میلیون قطعه کد رهگیری برای قطعات خودرو و ۱۳۰ هزار شناسه که باعث می شود جلوی عرضه کالای قاچاق و تقلبی در بازار گرفته شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه تحول صنعت خودرو در هفته نخست شهریور ماه افزود: در این نمایشگاه دیدیم که صنعت خودرو به سمت بن سازه ها و پلتفرم های مشترک می رود که همین هماهنگی و هم افزایی بین شرکت های مختلف خودرو سازی اعم از خصوصی و دولتی باعث کاهش قیمت و افزایش کیفیت خودرو می شود.
فاطمی امین افزود: خودروی اقتصادی یکی از حلقه های مفقوده در سبد خودروی ایران است و در نمایشگاه تحول صنعت خودرو نوعی از این خودرو ارائه شد که با تلاش خودرو سازان و نظارت وزارت صمت به زودی به بازار عرضه خواهد شد اما تا زمان عرضه انبوه آن روی واردات این نوع خودرو حساب می کنیم. و یکی از شروط واردات خودرو را نیز به لزوم واردات خودروی اقتصادی اختصاص داده ایم تا فقط خودروی لوکس وارد کشور نشود و همه مردم بتوانند از این فرصت استفاده کنند.
وزیر صمت در ادامه با بیان اینکه ️سطح روابط اقتصادی کشور بسیار ضعیف تر از روابط سیاسی است افزود: این مسئله یک نقص مهم است و تلاش کرده ایم تا روی آن متمرکز شویم از این رو روابط تجاری و اقتصادی خوبی را با کشورهایی از جمله روسیه، بلاروس، عمان و پاکستان آغاز کرده ایم.
فاطمی امین همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع معدن اشاره کرد و گفت: ️ در بخش معدن عقب ماندگیهایی وجود دارد که یکی از این اشکالات موضوع اکتشافات است. اولین کاری که انجام دادیم شناخت درست و دقیق از ذخایر بود و در همین زمینه بیش از ۶۰۰ پهنه معدنی در خراسان مشخص شد و با برنامه ریزی های انجام شده کل کشور را تحت پوشش قرار خواهیم داد، چرا که با شناسایی دقیق ظرفیت ها می توان به بهره برداری مطلوب در این حوزه رسید.
وی همچنین با اشاره به اینکه در ۳ ماه آینده ۱۲۰۰ معدن فعال خواهند شد گفت: در بخش معدن جهش قابل توجهی را در اخذ حقوق دولتی داشتیم که امسال بیش از ۲ برابر دیگر نیز اخذ خواهد شد.
وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه مسئله سرمایه در گردش را یکی از مهمترین چالش های واحدهای تولید عنوان کرد و گفت: با تعاملات صورت گرفته بین وزارت اقتصاد و بانک ها صورت حساب های الکترونیکی طراحی شده که به موجب آنها هزینه و مبالغ به حساب مستقیم فروشنده ها واریز می شود و از این رو انحراف منابع کاهش پیدا می کند و باعث می شود منابع در تولید نگه داشته شوند.
وی افزود: علاوه بر اینکه بر اساس این ساز و کار ۷۰ درصد تسهیلات مبتنی بر صورتحساب های الکترونیکی صادر میشود یک ساز و کاری مبنی بر تامین مالی زنجیره ای تدوین شده که به جای آنکه تسهیلات فقط به یک بنگاه داده شود به یک زنجیره اختصاص پیدا می کند.
فاطمی امین همچنین با اشاره به سامانه جامع تجارت گفت: روزانه ۵ میلیون تراکنش در این سامانه اتفاق می افتد که این سامانه به شفافیت قیمت ها و خرید و فروش کمک کرده و اخیرا یکی از فروشگاه های زنجیره ای نیز به این سامانه وصل شده و در تلاشیم تا سایر فروشگاه ها و خرده فروش ها را نیز به این سامانه وصل کنیم که این مسئله باعث می شود ا اول تا آخر چرخه تولید و فروش تحت کنترل و نظارت باشد و دیگر احتکار و گرانفروشی معنایی نخواهد داشت
Tuesday, 5 November , 2024