معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به تنش آب در ۳۲ شهر استان گفت: ۸۴ پروژه رفع محدودیتهای آبی در این شهرها با اعتبار هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال عملیاتی شده است. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، “مهدی […]
معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به تنش آب در ۳۲ شهر استان گفت: ۸۴ پروژه رفع محدودیتهای آبی در این شهرها با اعتبار هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال عملیاتی شده است.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، “مهدی جهانطلب” در نشست با خبرنگاران چالش اساسی حوزه آب استان را کاهش بارشها، ادامه پدیده خشکسالی و افت سالانه سفرههای آب زیرزمینی به عنوان مهمترین منبع تامین آب شرب ۹۸ شهر و دو هزار و ۹۳۰ روستای استان برشمرد و اظهار داشت: سرانه تولید آب به ازای هر نفر در استان ۲۶۴ لیتر آب در شبانه روز و مصرف ۱۸۰ لیتر است.
به گفته وی ۸۵۰ لیتر بر ثانیه کسری آب شهرها و روستاهای استان از طریق مدیریت فشار جبران و سالانه ۶۰ تا ۷۰ حلقه چاه در استان برای رفع کمبود آب مشترکان شهری و روستایی حفر میشود که حدود سه هزار میلیارد ریال هزینه دارد.
وی با اشاره به افزایش تولید آب به میزان هفت درصد در سال قبل و سه درصد در سال جاری، این امر را نشاندهنده افزایش سیر صعودی مصرف در استان دانست و بر مدیریت مصرف آب توسط مشترکان تاکید کرد.
جهانطلب، با اظهار نگرانی نسبت به وضعیت موجود آب شرب، اضافه کرد: در حالی که سیستمهای آبرسانی بایستی هر سال به روز شوند ولی کمبود منابع مالی اجازه این مهم را نمیدهد.
جهانطلب در همین رابطه با اشاره به ۳۰ هزار کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع آب در خراسان رضوی، ۵۰ درصد این متراژ با عمر بالای ۳۰ سال را نیازمند نوسازی دانست و یادآور شد: اصلاح هر کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع ۵ میلیارد ریال هزینه در بردارد.
وی اظهار امیدواری کرد با اصلاح تعرفهها و همیاری و کمک شورای اسلامی شهرها در تصویب تبصره سه، منابع مالی ناشی از این محلها صرف نوسازی شبکههای آب شود.
Friday, 1 November , 2024