زهرا نصیری معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران،از دلایل کاهش سود این شرکت در سال جاری گفت و اشاره داشت: سال ۱۴۰۳ سال سختی به لحاظ مالی برای پالایشگاه بود ،در سال جاری سود پالایشگاه نسبت به سال قبل کمتر شد و وضعیت نقدینگی نیزبا مشکلاتی روبه […]

زهرا نصیری

معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران،از دلایل کاهش سود این شرکت در سال جاری گفت و اشاره داشت: سال ۱۴۰۳ سال سختی به لحاظ مالی برای پالایشگاه بود ،در سال جاری سود پالایشگاه نسبت به سال قبل کمتر شد و وضعیت نقدینگی نیزبا مشکلاتی روبه رو شد .

  به گزارش خبرنگارپایگاه خبری شهید یاران، صاحب ارجمند ، با اظهاراینکه موارد کاهش سود و نقدینگی اصلا در اختیار پالایشگاه نیست تأکید کرد: تغییر فرمول قیمت گذاری خوراک سبب کاهش ۳۰ درصدی سود پالایشگاه نسبت به سال قبل شد دراین زمینه پیگیری های لازم انجام شد وهمچنان این پیگیری ها ازطریق نامه نگاری، جلسات ، شرکت ملی پالایش و پخش، انجمن صنفی و مجلس در حال انجام است. همه درتلاش هستیم تا بتوانیم تغییری دراین فرمول ایجاد کنیم وقیمت گذاری خوراک به حالت قبل بازگردد تا بتوانیم سود کاهشی ۳۰ درصد را به نحوی جبران نمائیم.

 وی تصریح کرد: تغییردرفرمول لوب کات و کاهش آن سبب گردید که درآمد پالایشگاه کاهش یابد و تا۲۰ درصد سود شپنا نسبت به سال قبل کمتر شود.

وی گفت: افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گاز و پرداخت  ۱ همت در ماه هزینه گازبرای پالایشگاه اصفهان از دیگرعواملی است که صنایع پالایشگاهی را با نقدینگی روبه رو کرده است.

 ارجمند بیان داشت:مجموع این عوامل باعث شد تا در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۷ همت سود پالایشگاه اصفهان نسبت به سال قبل با کاهش همراه شود که این مسئله نیازبه پیگری های مستمر دارد .

  معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان تصریح کرد:سه عامل اشاره شده سبب گردید تا حاشیه سود پالایشگاه اصفهان از میانگین سود ۱۰ درصد به ۳ درصد برسد و این کاهش سود ادامه فعالیت را مورد سوال قرارداده است؛ ما به دنبال این هستیم که بتوانیم این موضوعات را اصلاح و جبران کنیم.

وی گفت: موضوع مهم دیگر وضعیت تأمین نقدینگی مالی پالایشگاه اصفهان است که شامل پروژه های متعدد شرکت، سود سهام، مالیات و هزینه های جاری است ؛ پرداخت های اصلی قابل توجه بوده و باید روش های تامین مالی در دسترس را دنبال واجرایی کنیم.

ارجمند افزود: به دنبال این هستیم که هم وام های بانکی را اخذ نموده وبا  انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی از صندوق توسعه ملی ان شاء الله پروژه ها ی پالایشگاه اصفهان را عملیاتی کنیم .

 معاون مالی پالایشگاه اصفهان تأکید کرد:سال ۱۴۰۴ برای پالایشگاه اصفهان سال بسیار مهم درجهت تامین مالی برای پرداخت های اصلی و اساسی است که با مدیریت مدبرانه مدیرعامل محترم ان شاءالله به خوبی انجام خواهد شد.

 وی ادامه داد: روش های خوبی درجهت بهینه کردن هزینه های جاری شرکت توسط مدیرعامل تدبیرگردیده  و کمیته های لازم در این زمینه تشکیل شده اند تا بتوانیم با بهترین حالت ممکن هزینه های جاری شرکت را کنترل کنیم.

 ارجمند، به این موضوع اشاره کرد: سال ۱۴۰۳ سال بسیار سخت برای پالایشگاه اصفهان بود؛ سال ۱۴۰۴ نیز سال سختی برای شپنا خواهد بود چرا که تأمین مالی پروژه ها بایستی به نتیجه برسد.

وی با اظهار اینکه هزینه هایی که برای پروژه های RHU و RFCCمیشود برگشت سرمایه خواهد داشت بیان داشت: با بهره برداری بخشی ازاین پروژه ها در سال آینده و یا سال ۱۴۰۵ سود آوری و نقدینگی برای شرکت پالایش نفت اصفهان به ارمغان خواهد آمد.

معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: سود آوری و نقدینگی شپنا تا سال ۱۴۰۵ بسیاربهتر خواهد شد و تمامی تلاش ما این است که پروژه های این شرکت تا سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد تا از سود آوری و نقدینگی آن ها استفاده کنیم.