سردار محمدحسن کوسه‌چی: صلحی که این هیئت‌ها مطرح می‌کنند آنچه مسلم است به نفع خودشان است و مسلماً با توجه به اختلاف عقیده‌ای که با این‌ها داریم آن صلح موردنظر ما نیست، ما صلح را می‌خواهیم ولی صلح شرافتمندانه پس از عملیات والفجر ۱، بخش جنوبی استان ایلام با وجود اهمیت بسیار، به منطقه‌ای آرام […]

سردار محمدحسن کوسه‌چی: صلحی که این هیئت‌ها مطرح می‌کنند آنچه مسلم است به نفع خودشان است و مسلماً با توجه به اختلاف عقیده‌ای که با این‌ها داریم آن صلح موردنظر ما نیست، ما صلح را می‌خواهیم ولی صلح شرافتمندانه

پس از عملیات والفجر ۱، بخش جنوبی استان ایلام با وجود اهمیت بسیار، به منطقه‌ای آرام و پدافندی تبدیل شد و تصور می‌شد که دیگر در این بخش، راه‌کارهای نظامی به‌منظور پیشروی قوای خودی، وجود ندارد. درعین‌حال در آستانه عملیات خیبر، تلاش برای طراحی نبرد و آماده‌سازی این منطقه جهت اجرای عملیات، آغاز شد.

بر این اساس، یک روز پس از نبرد والفجر ۵ در جنوب مهران، سرانجام در بامداد ۱۳۶۲/۱۲/۲ عملیات والفجر ۶ با رمز “یا زهرا (س)” در منطقه عمومی چیلات واقع در جنوب دهلران آغاز شد.

نیروهای خودی به استعداد ۸ گردان به‌منظور تصرف مواضع مستحکم و دست‌نخورده دشمن، با عبور از رودخانه چیلات، وارد عمل شدند و پس از درهم شکستن خطوط دفاعی به حرکت خود در عمق مواضع نیروهای عراقی ادامه دادند. رزمندگان اسلام در این یورش موفق شدند ضمن انهدام ده‌ها دستگاه تانک، نفربر و شمار فراوانی خودرو دشمن، بخشی از یگان‌های سپاه چهارم و تیپ ۷۷ ارتش عراق را متلاشی و منطقه‌ای حدود ۵۰ کیلومترمربع، شامل ارتباطات مرزی مشرف‌به شهر علی غربی و جاده مرزی تدارکاتی ” طیب-علی غربی” عراق را تصرف کنند. پس از چند روز نبرد و دفع پاتک‌های سنگین دشمن، رزمندگان اسلام ضمن مشغول ساختن ماشین نظامی عراق توانستند چند روزی بر بزرگراه ” العماره-بغداد” مسلط شوند و آن را هدف آتش خود بگیرند. اما با شروع عملیات گسترده در جنوب، نیروهای عمل‌کننده به یاری رزمندگان در نبرد خیبر شتافتند.

ما هم صلح را می‌خواهیم

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به مناسبت سالروز عملیات والفجر ۶، بخشی از سخنرانی مرحوم سردار محمدحسن کوسه‌چی، فرمانده لشکر ۲۵ کربلا، را منتشر می‌کند. مرحوم کوسه‌چی در میان رزمندگان خودی در پادگان پروژه اهواز دوم فروردین ۱۳۶۳ بر شرایط پذیرش صلح بالأخص صلح شرافتمندانه تأکید می‌کند. در این صوت می‌شنویم:

«ما به دلایل زیادی نمی‌توانیم دیگر تحمل بکنیم، با گرفتن جزایر سیل هیئت‌ها برای صلح به ایران آمده؛ یکسری از کشورهای کمونیستی، یکسری از کشورهای …، آنچه مسلم است که این کشورها صلح را به نفع خودشان می‌بینند که می‌آیند مطرح می‌کنند و الا ما هم صلح را می‌خواهیم، ما هم می‌خواهیم جنگ نباشد، ما که روز اول با کسی جنگی نداشتیم اما صلحی که شرافتمندانه باشد نه صلحی که یک‌طرفش به قول امام رئیس‌جمهور ما باشد و یک‌طرفش صدام باشد، آن صلح را ما نمی‌خواهیم. صلحی که این هیئت‌ها مطرح می‌کنند آنچه مسلم است به نفع خودشان است و مسلماً با توجه به اختلاف عقیده‌ای که با این‌ها داریم آن صلح موردنظر ما نیست، ما صلح را می‌خواهیم ولی صلح شرافتمندانه و تا مادامی‌که آن اهدافی که مشخص‌شده و مسئولین ما مطرح کردند به دست ما نرسد که آن سقوط صدام و گرفتن غرامت و برگشتن آن عراقی‌ها به کشورشان، ما باید جنگ را ادامه بدهیم تا ان‌شاءالله به کربلا برسیم.»

سردار کوسه‌چی

سردار محمدحسن کوسه‌چی از فرماندهان و دوران دفاع مقدس بود که در کارنامه مجاهدت‌های خود سمت‌هایی همچون جانشین فرمانده لشکر ۷ ولی‌عصر (عج) دزفول در دوران دفاع مقدس، فرمانده قرارگاه‌های منطقه‌ای نجف اشرف و صاحب‌الزمان نیروی زمینی سپاه و مشاور فرمانده کل سپاه وجود دارد. وی از زمره فرماندهانی بود که به مدت ۲۰ ماه در قامت فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا نیز مجاهدانه و خالصانه حماسه آفرید.

سردار کوسه‌چی، فرمانده‌ جانباز و پیشکسوت عرصه جهاد و ایثار در روز ۲۲ اسفندماه سال ۱۳۹۹ شمسی به یاران شهید خود پیوست.