زهرا نصیری  تا سال گذشته مطالبات دفتری و انباشته تامین اجتماعی از دولت بالغ بر۹۰۰ هزارمیلیارد ریال بود و ماهانه حدود ۲۵۰ هزار میلیارد ریال نیز به این مبلغ اضافه می شود. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، سرپرست تامین اجتماعی استان اصفهان گفت: تامین اجتماعی استان از کمبود نیرو رنج می‌برد و این اداره […]

زهرا نصیری

 تا سال گذشته مطالبات دفتری و انباشته تامین اجتماعی از دولت بالغ بر۹۰۰ هزارمیلیارد ریال بود و ماهانه حدود ۲۵۰ هزار میلیارد ریال نیز به این مبلغ اضافه می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، سرپرست تامین اجتماعی استان اصفهان گفت: تامین اجتماعی استان از کمبود نیرو رنج می‌برد و این اداره کل امور چهار میلیون بیمه شده را تنها با یک هزار و ۱۰۰ نفر انجام می دهد و دست کم به ۵۰۰ نفر که ظرفیت مصوب ماست، نیرو نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، مسعود محمد محمدی، گفت: هرچند تامین اجتماعی با مشکل ناترازی درآمدها و هزینه‌ها مواجه است، اما با اصلاح قوانین موجود و پرداخت بدهی دولت به سازمان می‌توان بسیاری از چالش‌های موجود را مرتفع کرد.

وی افزود: مجموع دریافتی تامین اجتماعی استان از محل پرداخت حق بیمه‌، ماهانه حدود ۴۲ هزار میلیارد ریال است ولی در مقابل ماهانه بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال توسط این سازمان مستمری، حقوق ایام بارداری، حقوق بیمه بیکاری، غرامت و موارد سایر موارد جزء هزینه‌های درمانی پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: اکنون حدود ۷۲ درصد از جمعیت استان یعنی افزون بر سه میلیون ۹۳۳ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و این در حالیست که تنها حدود یک میلیون و ۳۳۰ هزار نفر از آنها بیمه شده اصلی و بیش از یک میلیون و ۸۲۴ نفر بیمه شده تبعی(وابسته) هستند.

محمدی ادامه داد: مقایسه آمار بیمه‌شدگان اصلی و افراد تبعی آنها، نشان می‌دهد که بین تعداد افرادی که حق بیمه می‌پردازند با افرادی که از خدمات بیمه‌ بهره‌مند می‌شوند، فاصله زیادی وجود دارد.

سرپرست اداره کل تامین اجتماعی اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۱۳ هزار کارگاه فعال در استان وجود دارد که بیشتر آنها کارگاه کوچک هستند، اما در کنار این واحدها افزون بر ۶۹ هزار کارگاه نیمه فعال نیز وجود دارد که بیشترشان به تامین اجتماعی بدهکارند.

محمدی تصریح کرد: امسال تامین اجتماعی استان، بازرسی از کارگاه‌های فعال را تشدید کرد و این موجب شد که تعداد بیمه ‌شدگان افزایش یابد ولی ناترازی درآمدها و هزینه‌های ما چالش بزرگی است که باید راهکاری برای آن اندیشیده شود.

وی گفت: تا سال گذشته مطالبات دفتری و انباشته تامین اجتماعی از دولت بالغ بر۹۰۰ هزارمیلیارد ریال بود و ماهانه حدود ۲۵۰ هزار میلیارد ریال نیز به این مبلغ اضافه می شود و برای کاهش این ناترازی، اصلاح قوانین ضروریست.

سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان اضافه کرد: برخی قوانین تامین اجتماعی از مجاری غیرکارشناسی پیشنهاد شده است و باید نسبت به اصلاح آنها کوشید.

وی یادآور شد: ۷۱ از درصد بازنشستگان استان با استفاده از قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند و آمار اصفهان در این زمینه بیشتر از میانگین کشوری است و ما وظیفه داریم به قانون عمل کنیم اما شکل اجرای قانون نیز مهم است.

محمدی تاکید کرد: اکنون تعداد زیادی از نیروهای کار بازنشسته هستند که با استفاده از قانون بازنشسته شده‌اند اما توانایی کار دارند، یعنی نه تنها حق بیمه‌ نمی پردازند بلکه مستمری هم می‌گیرند.

وی گفت: اصفهان از نظر وسعت ششمین، از نظر درصد جمعیت شهرنشین چهارمین و از لحاظ کل جمعیت سومین استان کشور است و باید با توجه به این شاخص‌ها بدنبال متناسب سازی خدمات بیمه‌ای بود.