زهرا نصیری در ۱۸ بهمن ماه مقارن با اعیاد شعبانیه و چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی دومین همایش جشن اشتغال و خودکفایی ۶۷۹۰ مددجویان کمیته امداد استان اصفهان در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حالی برگزار شد که در این مراسم ازیاوران اشتغال و مددجویانی که با طرح های اشتغالزا کارآفرین […]

زهرا نصیری

در ۱۸ بهمن ماه مقارن با اعیاد شعبانیه و چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی دومین همایش جشن اشتغال و خودکفایی ۶۷۹۰ مددجویان کمیته امداد استان اصفهان در تالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حالی برگزار شد که در این مراسم ازیاوران اشتغال و مددجویانی که با طرح های اشتغالزا کارآفرین شده و توانسته اند در جامعه اشتغالزایی داشته باشند با حضور مسئولان استانی و کشوری تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، این آئین که شروع آن با صحبت های مریم هراتی مقدم به عنوان یک بانوی کارآفرین آغاز شد؛ هدف مهمی مد نظرداشت،که همانا پاسداشت مجاهدت ها و تلاش های بانوان سرپرست خانوار که بخش عمده ای از تجلیل شوندگان طرح اشتغال و خودکفایی را در این دوره به نام خود رقم زده بودند.

در سال گذشته بیش از ۸۰۶۰ نفر مددجوی کمیته امداد با استفاده از امکانات طرح اشتغال به خود کفایی رسیدند واز دایره تحت پوشش بودن این کمیته خارج شدند و امسال نیز ۶هزار و۷۹۰ به این توانمندی رسیدند.

حضورفعال حامیان در اصفهان ستودنی است  

رئیس‌ کمیته امداد امام خمینی (ره) دردومین مراسمی که به مناسبت جشن اشتغال و خودکفایی مددجویان کمیته امداد استان اصفهان ۱۸ بهمن ماه درتالار ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با حضور نمایندگان مجلس، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، یاوران اشتغال، خیرین و …برگزارشد، با ابراز خرسندی ازخودکفایی ۶ هزار و ۷۹۰ مددجوی تخت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان به سابقه تاسیس کمیته امداد که با هدف کمک به مستضعفین و فقرا  تاسیس شد اشاره کرد و افزود:کمیته امداد به عنوان یک نهاد حمایتی وظیفه توانمند سازی اقتصادی و اشتغال پایدار برای افراد را دارد که دراین راستا، اقدامات مختلفی برای آموزش مهارت‌های شغلی، ایجاد اشتغال و تقویت خوداتکایی انجام شده است.

سید مرتضی بختیاری، حضورو مشارکت ۱۲۰ هزارحامی برای ایتام و محسنین این استان را ستود و توضیح داد: در سال جاری، در استان اصفهان بیش از ۸۲۰۰ نفر با کمک کمیته امداد و سایر دستگاه‌ها و تسهیلات بانکی در زمینه‌های مختلف شغلی آموزش‌دیده‌اند. همچنین، ۲۳۵۰۰ نفر از این افراد تسهیلات لازم برای راه‌اندازی کسب‌ وکارهای خود دریافت کرده‌اند و اکنون در مسیر خودکفایی و استقلال مالی خانواده خود قدم برمی‌دارند.

استاندار پیشین اصفهان، با اشاره به سوابقی از این استان که در گذشته با آن روبه رو بوده است اشاره کرد وگفت: اصفهان از هر نظر در کشور سرآمد است این استان به لحاظ تعداد خیریه و خیرین رتبهٔ اول کشوررا داراست و حضور این تعداد از خیرین و حامیان نشان‌ دهنده همدلی و همکاری مردم استان در حمایت از نیازمندان است .  

بختیاری، تعداد ایتام استان اصفهان را ۵ هزار و ۵۹۰ نفر و تعداد فرزندان محسنین را ۲۵۶۱۳ نفربرشمرد و ادامه داد: در ده ماهه اول سال ۱۴۰۲، مردم استان اصفهان ۲۱۰ میلیارد تومان به ایتام استان کمک نمودند  و در سال ۱۴۰۳ این عدد به ۲۷۵ میلیارد تومان افزایش‌یافت؛ این ارقام و کمک‌های خیرین، باوجود تورم و مشکلات اقتصادی، نشان‌ دهنده تلاش مردم استان اصفهان در حمایت از نیازمندان است.

وی در تکمیل صحبت های خود به این موضوع اشاره کرد: مردم اصفهان در سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۵۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به کمیته امداد کمک کرده‌اند که شامل کمک‌های نقدی و غیرنقدی می‌شود.

  تلاش و همت جمعی مساوی با خودکفایی و رفاه   

رئیس‌ کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه کمک‌های مردمی تأثیر زیادی در بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌های نیازمند استان اصفهان داشته است تصریح کرد:  همان‌طور که در دوران دفاع مقدس و انقلاب، مردم در کنار هم برای دفاع از ارزش‌های اسلامی ایستادند و مقاومت و پایمردی کردند، اکنون نیز می‌توانیم با تلاش و همت جمعی، به‌سوی خودکفایی و رفاه حرکت مؤثر داشته باشیم.  

بختیاری اظهارداشت: در مسیری که ما حرکت می کنیم نیازمند کمک های دولت و مجلس ، مردم  وارگان‌های مختلف هستیم که پای کار بیایند تا بتوانیم در کنار یکدیگر فرصت‌های شغلی مناسبی را برای مددجویان فراهم کنیم.

وی با قدر دانی ازهمکاری خوب  کارآفرینان، کارخانجات بزرگ استان و دیگر نهادهای حمایتی  برای رفع نیازمددجویان کمیته امداد گفت:ما با برگزاری دوره های جدید آموزشی در صدد هستیم تا بانوان را بیش از پیش به خود کفایی برسانیم همانطور که در طرح مشترک با هلال احمر توانستیم زمینه ازدواج ۱۰۰۰ دختر را فراهم کنیم و ۳۰ هزار نفر را به جمع کارآفرینان و افراد شاغل پیوند زنیم تا زندگی بهتری را برای آینده خود ترسیم کنند.

 کمک های میلیاردی به ایتام نصف جهان

در ادامه این همایش، نماینده ولی فقیه دراستان و امام جمعه اصفهان گفت: با وجود مشکلات مالی که همه دارند، در این سال‌ها، برای ایتام بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان کمک جمع‌آوری شده است. این کمک‌ها فقط مربوط به ایتام میشود و در کنار آن کمک‌های دیگری هم در اصفهان انجام شده است.

 آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد، افزود: این مسئله نشان ‌دهنده سخاوت و دل بزرگ مردم اصفهان است، همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند اصفهانی‌ها به خود سخت می‌گیرند، اما در راه خیر به دیگران کمک می‌کنند. این تعبیر درستی است و ما نیز در این سال‌ها این موضوع را به‌خوبی درک کرده‌ایم.

 طباطبایی‌نژاد گفت: همگی دعوت شده‌اید به انفاق در راه خدا و کسانی که از این دعوت امتناع کنند، در حقیقت به خودشان آسیب می‌زنند. خداوند بی‌نیاز است و ما نیازمند او هستیم.

 در اصفهان اهل غنا به اهل نیاز مدد می رسانند

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی، اقدامات این نهاد را نمونه‌ای از امید افزایی درجامعه بیان کرد و افزود: همه موظفیم که نور امید را روشن کنیم تا ایران اسلامی بیش از گذشته موفق و پیروز باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدتقی نقد علی با قدردانی از تلاش های مدیران کمیته امداد و طرح هایی که در راستای خود کفایی مددجویان به مرحله اجرا رسیده است گفت: مردم ما انسان‌های بسیار خیری هستند. در برخی کشورهایی که داعیه‌ دار تمدن هستند بی‌خانمان‌ها تلف می‌شوند. همان هایی که برای ما ژست حقوق بشر می‌گیرند جان انسان‌ها برایشان اهمیتی ندارد ، این در حالی است که  در کشور و بخصوص استان اصفهان شاهد هستیم که خیرین پای کارند و اهل غنا به اهل نیاز مدد می رسانند.

وی با اظهار اینکه اوضاع معیشتی مردم  خوب نیست و ما نیز از این مسئله گلایه داریم افزود: درباره این موضوعات به دولت مردان تأکید می‌کنیم و حتی برای رفع مشکلات اقتصادی مردم به بعضی از وظایف سخت مانند استیضاح متوسل می‌شویم.

 وی با بیان اینکه دشمن در صدد ناامید کردن جوانان و مردم ایران اسلامی است گفت: تنها کاری که دشمن امروز برای ضربه به‌نظام دینی و مردم ایران در نظر دارد ناامید کردن مردم و نسل جوان است.این در حالی است که در کشور های دیگر مانند عراق و لبنان و سوریه و حتی در ونزوئلا امید ها به ایران  است و ایران کانون امید به شمارمیرود.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی، اتکاء به بنیه مردمی برای رفع بسیاری از مشکلات را حائژ اهمیت توصیف کرد و بیان داشت:قطعا حضور مردم برای امداد رسانی به نیازمندان درجامعه بسیار موثر است و ما فرهنگ مقاومت و پای کار بودن مردم را امروز در غزه و لبنان شاهد هستیم .

 همکاری‌ موثر بین دستگاه‌ها عامل خودکفایی مددجویان اصفهانی

ادامه این مراسم همراه بود با صحبت های مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره)  که درآن به جذب بیش از ۹۶ درصد اعتبارات در سال گذشته کمیته امداد اشاره شد.  

کریم زارع، نتیجه جشن خودکفایی ۶ هزار و ۷۹۰ مددجو را به دلیل همکاری‌های موثر بین دستگاه‌های مختلف و همچنین پشتیبانی کمیته امداد برای تحقق برنامه‌های اشتغال دانست و افزود: از جمله اقدامات مثبت جذب بیش از ۹۶ درصد اعتبارات و پایداری مشاغل کمیته امداد در سال گذشته بود که در ادامه نیز به قوت، ادامه خواهد یافت.

 هیچ‌گونه نفوذی در پرداخت تسهیلات بانکی به مددجویان امداد وجود ندارد

‌ در این مراسم ازتمامی بانک ها بابت فعالیت ها و حمایت هایی که درپرداخت تسهیلات برای مددجویان داشته اند و به هر نحو با کمیته امداد همکاری داشته اند تجلیل شد و رشید ساعدی، مسوول هماهنگی بانک‌های استان اصفهان نیز اظهار داشت: امیدواریم با همگرایی و همدلی که در استان وجود دارد، بتوانیم حداکثر اعتبارات استان را جذب کنیم.

 وی با اشاره به اینکه اگر اعتبارات از مرکز برای استان آزاد شود، شبکه بانکی اصفهان آمادگی دارد که در کمترین زمان ممکن تسهیلات را پرداخت کند افزود: در گذشته تسهیلات بانک‌ها تنها در بخش‌های ضروری پرداخت می‌شد، اما چند سالی است که این تسهیلات به سمت اشتغال‌زایی هدایت شده است.

ساعدی ارائه تسهیلات بانکی به مددجویان امداد را افتخار بزرگی برای شبکه بانکی عنوان کرد و افزود:هیچ ‌گونه نفوذی در پرداخت تسهیلات از سوی شبکه بانکی وجود نداشته و تسهیلات پرداختی به اشتغال‌های پایدار منجر شده است.

ساعدی بیان داشت: با توجه به اعتباراتی که در اختیار استان قرار گرفته است، تاکنون۹۰۰۰ پرونده تسهیلاتی تشکیل شده  وبیش از ۶۰ تا ۶۵ درصد تسهیلات پرداخت شده است.

جشن اشتغال و خودکفایی فرصتی برای ارج نهادن به تلاش کارآفرینان است

به گفته معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان اصفهان ، در جشن اشتغال و خودکفایی امسال  ۶۷۹۰ مددجوی استان اصفهان، از جرگه ی دریافت خدمات از این نهاد خارج شده اند؛ هدف اصلی این معاونت ایجاد درآمد پایدار برای مددجویان تحت حمایت از طریق فراهم نمودن زمینه اشتغال ،خوداتکائی ، خودکفایی و خروج از تحت حمایت طی یک دوره زمانی مشخص است .

احمد رضایی، برگزاری دومین سال جشن اشتغال و خودکفایی مددجویان کمیته امداد استان اصفهان را فرصتی برای تجلیل از زحمات و تلاش‌های کارآفرینان دانست که با پشتکار و عزم راسخ، به دنبال آینده ای روشن هستند .

وی با اشاره به اینکه خودکفایی دارای شاخص‌های مهم و دقیقی است افزود:در صورتی فردی خودکفا محسوب میشود که حداقل ۱۸ ماه از دریافت تسهیلات او گذشته ، درآمد ماهانه نسبت به گذشته افزایش‌ یافته و وضعیت اقتصادی خانواده‌ به گونه ای بهبود یافته باشد که دهک خانواری او تغییر یابد.

در حاشیه این همایش غرفه هایی از عرضه محصولات اشتغالزایی و خود کفایی مددجویان کمیته امداد در بخش های خدماتی وصنایع دستی، مشاغل خانگی، مشاغل خرد، قالی بافی و گلیم بافی، عرضه غذاهای خانگی، عرضه محصولات کشاورزی و دامپروری ، صنایع دستی مانند قلمزنی ، سفالگری و معرق کاری ف سیاه چادر های عشایر و …برای بازدید علاقمندان برپا شده بود که با استقبال خوب مسئولان از این غرفه ها همراه بود.

در این آئین همچنین از۱۰ نفر از کارآفرینان نمونه شاغل دربخش های چرم سازی،خیاطی،ظروف چینی،بوم گردی و گردشگری،پرورش ماهیان زینتی،کشت گلخانه ای،صنایع ساختمانی،خدمات قضایی تجلیل شد همچنین از ادارت ، نهادها، موسسات و بانک هایی که در طول یکسال گذشته به عنوان یاوران اشتغال سهمی مهمی درخودکفایی مددجویان امداد داشته اند قدردانی شد.