مسئولان با مدیریت مراسمات نوروزی مانع از تفکیک تعصبات قومی و مذهبی شوند مردم از مسئولین ارشد استانی و شهرستانی به عنوان یک مطالبه بحق اکثریت، خواستار مدیریت صحیح مراسمات نوروزی می‌باشند و با مدیریت خود مانع از تقابل جریان‌های قومی و مذهبی با یکدیگر شوند به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛کردستان […]

مسئولان با مدیریت مراسمات نوروزی مانع از تفکیک تعصبات قومی و مذهبی شوند

مردم از مسئولین ارشد استانی و شهرستانی به عنوان یک مطالبه بحق اکثریت، خواستار مدیریت صحیح مراسمات نوروزی می‌باشند و با مدیریت خود مانع از تقابل جریان‌های قومی و مذهبی با یکدیگر شوند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛کردستان با تمدنی کهن و چندین هزار ساله و با مجموعه‌ای فاخر از داشته‌های گراسنگ فرهنگی، اجتماعی، دینی و مذهبی همواره در سطح کشور و حتی جهان زبانزد مردمان فرهنگ‌دوست بوده است. لباس فاخر، با وقار، زیبا وآراسته که رتبه برتر جهانی را دارد، موسیقی زیبا که می‌توان آن را عامل مهمی در غنای موسیقی کشور دانست، شعرا و ادیبان کُرد که به زیبایی گرانسنگی ادبیات کُردی را به رخ ادبیات جهانی می‌کشند، سرزمین عرفان و مناره‌ها و مساجد، دیار ذکر و ذاکرین، مولودی‌خوانی و دف‌نوازی، اوج عبودیت با پایبندی به پنج وعده نماز و مرحبا و الودای ماه صیام به همراه تراویح و سحرخوانی و صدها اثر زیبای دیگر نشان از هم‌نوایی و هم‌افزایی قومی و مذهبی این مردمان با فرهنگ را دارد.

اما متاسفانه چند سالی است عده‌ای با تأکید بر جشن‌های نوروزی که از مراسمات ارزشمند دیار کردستان است، سعی دارند به گونه‌ای نشان دهند که مردمان این دیار در آستانه نوروز صرفاً به جشن و پایکوبی می‌پردازند ودین و مذهب را به فراموشی سپرده‌اند. به ویژه امسال که تقارن نوروز و ماه صیام را شاهد هستیم که عده قلیلی تحت تأثیر شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی تلاش می‌کنند حتی به قیمت نادیده گرفتن ماه عبودیت و دعا و مهمانی خدا و مبارک‌ترین ماه و شب برتر از هزار ماه را حرمت‌شکنی کنند و حرمت ماه رمضان را نزد کُردهای دین‌دار منطقه که سخت به آن پایبند هستند بشکنند.

آنچه مشاهده می‌شود آن است که برخی مسئولین فرهنگی و حتی سیاسی با تصور اشتباه اینکه نباید در این ایام امید و شادی را از مردم گرفت، با مماشات تلاشی در جهت مدیریت جشن‌های نوروزی نمی‌نمایند چرا که با تدبیر می‌تواند جشن و شادی را با معنویت و سرور معنوی همنوا ساخت. می شود شاد و مسرور شد و در عین حال از زیبایی‌های ماه قرآن محظوظ گردید.

می‌توان به جای رقص جمعی و اختلاط زن و مرد، کشف حجاب و لودگی و جشن سیاسی، شاد بود و خندید و در عین حال خدا را در ماه خدا فراموش نکرد. بی‌شک مردم غیرتمند، شجاع و دیندار کردستان برخی هنجار‌شکنی‌های عده‌ای قلیل را نمی‌پسندند و شدیداً با آن مخالف هستند و از مسئولین ارشد استانی و شهرستانی به عنوان یک مطالبه بحق اکثریت مردم خواستار مدیریت صحیح این مراسمات می‌باشند و با مدیریت خود مانع از تقابل جریان‌های قومی و مذهبی با یکدیگر شوند.

علی‌اصغر حسینی – عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کردستان