سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دولت گذشته الگویی جز پاس دادن چالش ها به اینده و موکول کردن حل مسائل به مذاکرات خارجی  نداشت. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران ، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت صبح امروز در نشست خبری که با موضوع عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم برگزار شد، گفت: تدبیر شورای اطلاع […]

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دولت گذشته الگویی جز پاس دادن چالش ها به اینده و موکول کردن حل مسائل به مذاکرات خارجی  نداشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران ، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت صبح امروز در نشست خبری که با موضوع عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم برگزار شد، گفت: تدبیر شورای اطلاع رسانی دولت این بود که همزمان با حضور بنده، رییس بانک مرکزی و رییس برنامه و بودجه هم در نشست حضور داشته باشند و اطلاع رسانی شفافی را از عملکرد دولت بدهند.

سخنگوی اقتصادی دولت گفت: دهه نود در اقتصاد ایران، دهه افول شاخص‌های اقتصادی است، این دهه حاصل دیدگاهی بود که می گفت کشور مدیر می‌خواهد، نه خادم. دهه ۹۰ به عنوان دهه ای از دست رفته در اقتصاد ایران است.

کاهش ۴۷ درصدی سرمایه‌گذاری‌های کشور در دهه ۹۰

وی گفت: زمانی در کشور عنوان می شد که مردم به خادم نیاز ندارند و مردم مدیر می خواهند، اما آن نگاه در پشت درهای بسته تصمیماتی را اتخاذ می‌کرد که نتیجه این شد که دهه ۹۰ در اقتصاد ایران، دهه افول بسیاری از شاخص های مهم اقتصادی شد. به نحوی که در دهه ۹۰ در حوزه سرمایه گذاری با شرایطی مواجه شدیم که نه تنها اقتصاد ایران رشد نکرد و درجا هم نزد، بلکه سرمایه‌گذاری های کشور ۴۷ درصد کاهش یافت.

وی یادآور شد: در دهه ۹۰ نرخ تشکیل سرمایه ثابت ماشین آلات بیش از ۶۰ درصد و سرمایه ثابت ساختمان حدود ۴۰ درصد کاهش یافت.

امروز مجموع متغیرهای حوزه اشتغال در حال رشد است

خاندوزی با بیان اینکه در زمینه سرمایه گذاری ماشین آلات و ساختمان روند دهه۹۰ کاملا تغییر کرده است و در سال ۱۴۰۱ با ۶.۷ درصد رشد سرمایه گذاری مواجه بودیم که از این عدد ۱۵.۳ افزایش رشد در بخش ماشین آلات و ۱.۲ درصد در بخش ساختمان بود. در زمینه سرمایه گذاری ماشین آلات و ساختمان با رشد ۶.۷ درصد مواجه هستیم و روند کاهشی که در گذشته وجود داشت متوقف شد.

وی گفت: در سنوات گذشته در حوزه اشتغال آمار یا ثابت بود یا دهم درصدی افزایش داشت و دولت گذشته هم برنامه ای برای افزایش اشتغال نداشت. اما، امروز مجموع متغیرهای حوزه اشتغال در حال رشد است. البته هنوز می دانیم وضعیت ایده آل نیست اما روند در حال اصلاح است و نرخ بیکاری ما بیش از ۴.۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

افزایش طرفیت تولید برق و گاز در دولت سیزدهم

خاندوزی یادآور شد: در شرایط دولت را تحویل گرفتیم که آب خوردن هم به مسائل خارجی گره خورده بود و قرار بود آب و برق و گاز نباشد. اما، امروز به ظرفیت تولید برق و گاز افزوده شده و تمام تلاش دولت این است که در این حوزه کمترین فشار به مردم آورده شود.

وی اضافه کرد: شاخص های رشد در کشور ما و افزایش قیمت‌ها در دهه ۹۰ به گونه ای دچار سخت جانی شدند که نه رشد اقتصادی به راحتی افزایش و نه تورم به راحتی کاهش می یافت.

خاندوزی یادآور شد: این مسئله ناشی از این بود که اقتصاد ایران در دام و تله رشد پایین و سرمایه گذاری صفر و منفی گرفتار شده بود. اما با سیاستهای اصلاحی دولت سیزدهم و اقدامات صورت گرفته، این روندها اصلاح شد و شاخص ها رو به بهبود رفت امیدواریم روند سال ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۲ و سال های آتی ادامه یابد تا از دام رشد پایین و سرمایه گذاری صفر و پایین خارج شود.

الگوی‌ حل مساله در دولت قبل، پاس دادن مشکلات به آینده بود

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به نرخ بیکاری تصریح کرد: در موضوع ایجاد اشتغال، در دهه ۹۰  تحرک جدی در سیاست های اشتغالزایی در کشور به چشم نخورد.

وی اضافه کرد: ثمره این بی توجهی، قفل شدن نرخ بیکاری کشور و اشتغال بود که یا اعداد ثابت بود یا دهم درصدی تغییر می کرد؛ دولت گذشته الگویی جز پاس دادن چالش ها به آینده و موکول کردن حل مسائل به مذاکرات خارجی نداشت.

رکورد تحصیص بودجه عمرانی شکسته شد

خاندوزی گفت: در سال گذشته بیش از ۲۷۳ هزار میلیارد تومان پرداخت بودجه عمرانی از سوی سازمان برنامه و بودجه داشتیم؛ یعنی دولت بیش از ۱۰۰ درصد بودجه عمرانی مصوب خود را محقق کرده است.

وی ادامه داد: پس از سال‌های طولانی شاهد هستیم که بودجه عمرانی کشور بیش از ۱۰۰ درصد محقق می شود و نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۹۷ درصد رشد را ثبت می‌کند. پس در کنار احیای پروژه های معطل مانده اقتصادی، تحریک اقتصادی هم صورت گرفته و کشور تبدیل به کارگاه عمرانی شده است.

کاهش ناترازی‌های برق در کشور

سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: در شرایطی دولت را تحویل گرفتیم که تامین آب و برق کشور نیز به برخی مسائل خارجی گره خورده بود و برنامه ریزی برای قطعی های ۸ ساعته در نظر گرفته بودند.

وی ادامه داد: اگرچه امروز کمبود تامین برق در صنایع و بخشی از حوزه خانگی وجود دارد ولی عدد ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق کشور (در شروع دولت سیزدهم) از طریق ایجاد ۷ هزارمگاوات ظرفیت جدید، امروز به ۸ هزار مگاوات کسری کاهش

یافته است. پس ناترازی های انرژی که میراث‌دهه ۹۰ است، در دولت سیزدهم با سرعت خوبی در حال کاهش است.

خاندوزی یادآور شد: کشور در شرایطی بود که برخی‌ها می‌خواستند آب در لوله‌ها نباشد، برق در سیم‌ها و گاز در بخاری‌های منازل مردم.

کشور به ریل توسعه بازگشته است

خاندوزی در ادامه نشست مشترک مسئولان اقتصادی دولت ضمن اشاره به بازگشت کشور به ریل توسعه گفت: کشور قریب به یک دهه نرخ رشد صفر اقتصادی را تجربه کرده است.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: اگر متوسط نرخ رشد اقتصادی کمتر از یک درصد را در طول ۸ دولت سال قبل با رشد اقتصادی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ که بیش از ۴ درصد را به ثبت رسانده است، مقایسه کنیم، مشخص می‌شود اراده و اولویت تیم اقتصادی دولت سیزدهم در بخش حقیقی اقتصاد آن است که بتواند از طریق سیاست های اقتصادی در قالب بودجه سنواتی، کشور را به ریل توسعه و رشد اقتصادی بازگرداند.

تاکنون ۶۲۰ هزار مجوز کسب و کار به شکل آنلاین صادر شده است

وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: تا ۲ سال قبل اگر جوانی قصد گرفتن مجوز کسب و کار داشت باید ماه‌ها در صف دریافت و رفت و آمد بین سازمان‌های مختلف و یا روندهای نامناسب گرفتار می‌شد.

وی افزود: اولین گامی که در این زمینه برداشتیم، شفاف کردن تمام شروط مجوزها در دستگاه‌های صادر کننده بود. چون دستور شخص آقای رئیس‌جمهور بود موفق شدیم که بر مقاومت‌ها غلبه کنیم. تا امروز ۶۲۰ هزار مجوز کسب و کار به شکل آنلاین به کارآفرینان کشور اعطا شده است. همچنین امروز ۱۰۰ هزارمین پروانه کسب یا مجوز صفنی به صورت برخط و  آنلاین صادر خواهد شد.

دوران شیرینی زیرمیزی برای صدور مجوزها به پایان رسیده است

خاندوزی گفت: دستور رئیس جمهور این بود که باید شرایط کسب و کار تسهیل شود؛ در همین راستا با تسهیل صدور مجوزها، از ابتدای سال گذشته تاکنون از درگاه ملی مجوزها ۶۲۰ هزار مجوز کسب و کار به کارآفرینان کشور به صورت برخط اعطا شده است. خاطر شما هست که در ادوار قبل فعالین اقتصادی برای دریافت مجوز باید هفت خان رستم را طی می‌کردند.

سخنگوی اقتصادی دولت ادامه داد: در برخی مواقع رسومات بسیار ناپسندی مثل «شیرینی فلان مدیر» یا سایر مسائل پیش پای فعالین اقتصادی بود که هم اکنون مفتخریم اعلام کنیم که دیگر آن فرایندها به پایان رسیده است.

وی گفت: خبر خوش اینکه تا آخر وقت امروز نیز ۱۰۰ هزارمین پروانه کسب و مجوز صنفی از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به شکل برخط و آنلاین صادر خواهد شد. تمام استان‌ها در مسیر این اصلاح قرار دارند که امیدواریم سند بزرگ افتخار آمیز برای تسهیل و کمک به بخش تولید داشته باشیم.

افزایش درآمدهای پایدار دولت علی‌رغم اعطای معافیت‌های مالیاتی به تولیدکنندگان

وزیر امور اقتصادی و دارایی با توضیح روند درآمدهای پایدار بودجه‌ای افزود: در حوزه نظام درآمدهای پایدار دولت و مشخصا نظام مالیاتی امروز توانسته ایم همزمان با کاهش ۷ درصدی نرخ مالیات بر تولیدکنندگان کشور در دو سال پیاپی، به جهت سامانه مند شدن نظامات اقتصادی کشور، درآمدهای مدنظر بودجه را به شکل کامل وصول کنیم.

وی با بیان اینکه سهم مالیات از کل منابع دولت را بالا بردیم. اضافه کرد: بسیاری پیش از این می گفتند که اصل بار مالیاتی به دوش تولیدکنندگان و گروههای شفاف است ولی دولت سیزدهم در کنار کاهش فشار مالیاتی از دوش حقوق بگیران و تولیدکنندگان، به سمت  شناسایی فراریان مالیاتی رفته است که موجب افزایش چشمگیر تعداد مودیان مالیاتی شده است.

اقدام دولت برای جلوگیری از فرارهای مالیاتی

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اهتمام دولت در کاهش شدید فرارهای مالیاتی یادآور شد: میزان افزایش یا شناسایی مودیان جدید مالیاتی کشور طی ۱۱ سال پیش از آغاز دولت سیزدهم در مجموع ۳۶۰ هزار نفر بود که به مودیان قبلی اضافه شدند.

وی اضافه کرد: اما در دو سال اخیر، بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مودی جدید شناسایی شدند که این یک اتفاق بی سابقه در جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.

خاندوزی افزود: بنای دولت سیزدهم این است که بار مالیات حقوق بگیران و بخش حقیقی اقتصاد کاهش دهد و در عین حال گروه‌هایی که درآمدهای سوداگرایانه بالایی دارند و مشمول مالیات هستند اما فرار مالیاتی دارند، مودیان اصلی کشور شوند تا عدالت مالیاتی برقرار شود.