تلاش کمیته امداد امام خمینی(ره) برای ایجاد ۳۳ هزار شغل تا پایان سال در اصفهان معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان گفت: در طرح تعهد سالانه ما نزدیک ۳۳ هزار فرصت شغلی است که تا پایان سال نزدیک دو هزار ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح‌ها در نظر‌گرفته شده […]

تلاش کمیته امداد امام خمینی(ره) برای ایجاد ۳۳ هزار شغل تا پایان سال در اصفهان

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان گفت: در طرح تعهد سالانه ما نزدیک ۳۳ هزار فرصت شغلی است که تا پایان سال نزدیک دو هزار ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح‌ها در نظر‌گرفته شده که امید است از طریق بانک‌ها این پول تامین شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، احمد رضایی اظهار کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) به غیر از امکانات و خدماتی که در زمینه‌های فرهنگی، عمران، ساخت ساز، جهیزیه و … به مددجویان می‌دهد، یکی از برنامه‌های اصلی آن ایجاد اشتغال برای خانواده‌ها است و اینگونه نیست که هرکسی که عضو کمیته شد تنها از مستمری کمیته امداد امام (ره) استفاده کند بلکه این افراد باید مشاوره شغلی شوند و بر اساس مشاوره شغلی یک حرفه یا کاری را انتخاب کنند و به در آمدزایی برسد.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان با عنوان اینکه هدایت شغلی یکی از برنامه‌های کمیته امداد امام (ره) است، افزود: برای اشتغال‌زایی سه مدل برنامه اجرا می‌شود؛ در هدایت شغلی کسانی که مراجعه کننده هستند مهارت شغلی را دارند ولی سرمایه لازم را ندارند، کمیته امداد امام آن وام کم‌بهره را طبق جواز کسبی که فرد دارد را در اختیار او قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: بیشتر‌ خانواده‌های ما چون زنان سرپرست هستند که بخاطر از دست دادن شوهر می‌خواهند وارد بازار کار شوند برای این افراد آموزش برگزار می‌کنیم و به این افراد وام کم‌بهره که سقف آن ۱۵۰میلیون تومان است، پرداخت می‌شود.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان گفت: مدل دوم مدل راهبری شغلی است یعنی اینکه یکسری از خیرین کار‌آفرین هستند که کار را به منزل می‌برند چرا که زن سرپرست باید مراقب و مواظب بیمار، بچه و یا پدر مریض است و ما به وظیفه اصلی این خانم‌ها که سرپرستی و‌مواظبت از این افراد را بر عهده‌دارند اهمیت می‌دهیم برای همین ما کار را به خانه می‌بریم.

احمد رضایی افزود: خیران کار‌آفرین منابع و مواد اولیه را در اختیار فرد قرار می‌دهد و آموزش می‌دهد و برکار این افراد نظارت دارد و در آخر برای این افراد بازاریابی نیز می‌کند.

وی تصریح کرد: مدل سوم مدل کارفرمایی است که شرکت‌ها و کارخانه و سازمان‌ها که نیرو می‌خواهند اگر‌ نیرو‌های خود را از نیروی مددجوی ما تامین کنند و آن‌ها را به‌کار بگیرند ما برای کارفرمایان دو بسته تشویقی داریم که اول به ازای استفاده از هر فرد مددجو ۱۵۰میلیون تومان تا سقف ۴میلیارد تومان می‌تواند وام بگیرند و یا آن ۲۳درصد بیمه کارفرمایی را ما برای آن‌ها به مدت سه سال پرداخت می‌کنیم و کارفرما به ازای آن، هر نیروی مددجویی که استخدام می‌کنند باید حداقل حقوق اداره کار به آن‌ها پرداخت شود و به مدت سه سال حداقل آن‌ها رابیمه کنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان گفت: ما به افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند و توان انجام کاری را دارند به آن‌ها وام می‌دهیم و همکاران نیز به آن‌ها مشاوره می‌دهند تا مددجویان را به سمت اشتغال سوق دهند.

رضایی تاکید کرد: پرداخت وام اشتغال تنها به افراد تحت پوشش کمیته تعلق نمی‌گیرد بلکه گروه پنج دهک پایین جامعه که بیکار بوده و بیمه اجباری نداشته باشند و کارت پایان خدمت داشته باشند (آقایان)، این افراد به سامانه حیات مراجعه می‌کنند و مشخصات و مدارک لازم را می‌دهند و در صورت داشتن شرایط مورد نیاز همکاران ما با آن‌ها تماس گرفته و به ما مراجعه و از وام خود اشتغالی استفاده می‌کنند.

وی در ادامه با بیان همکاری و تعامل خوب بانک‌ها، گفت: وامی که در اختیار افراد می‌دهیم با سود چهار درصد و کم‌بهره است که با صحبت‌ها و رایزنی‌هایی که با بانک‌های مختلف انجام شد با حداقل ضمانت و تسهیل، وام تحویل داده شود، پرداخت اقساط این وام‌ها قسط‌های ۸۴ ماهه است که با استفاده از درآمد طرحشان پرداخت می‌شود.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهات در‌مورد نظارت بر روند کار وام گیرنده‌ها، گفت: مدتی پیش در جشن خودکفایی اعلام شد که هشت هزار ۶۳۰ خانوار درآمد‌زا شدند و معیشت آن‌ها از کمیته امداد و چرخه مستمر بگیری از کمیته خارج شدند و این بخاطر نظارت‌های همکاران فنی و ناظران فنی در کمیته امداد امام (ره) که در هر سه ماه یکبار نظارت می‌کنند و می‌بینند که آیا مشکلی هست برای مثال نیاز به مشاوره و یا شارژ مجدد هست یا نه و این نظارت‌ها مستمر و بین سه تا پنج سال است.

ایجاد ۵۲۰۰ فرصت شغلی با وام‌‌های اشتغال

احمدرضایی ادامه داد: میزان پرداختی وام‌ها از ابتدای سال تاکنون نزدیک پنج هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی انجام شده است و با اعتباری بالغ‌بر نزدیک ۵۸۰ میلیارد تومان برای این مشاغل اختصاص داده شده است و در طرح تعهد سالانه ما نزدیک۳۳هزار فرصت شغلی است که تا پایان سال نزدیک۲۵۰۰میلیارد تومان اعتبار برای این طرح‌ها در نظر‌گرفته شده که امید است از طریق بانک‌ها این پول تامین شود.

وی با اشاره به اینکه درمورد مقدار وام ما تابع شورای پول مرکزی هستیم، بیان داشت: در حال حاضر تصمیم گرفته شده است که ۱۵۰میلیون تومان وام‌ پرداخت و مدیریت می‌کنیم و با توجه به وضعیت تورم‌که هرساله زیاد می‌شود این پول باید زیاد شود و فعلا با صحبت‌هایی انجام شده که مبلغ به ۲۰۰ میلیون تومان برسد. معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان خاطرنشان کرد: نزدیک ۱۱ طرح است که نزدیک ۳۰۰میلیون‌ تومان به آن‌ها پرداخت می‌شود که تعدادی طرح خاص هستند که شامل گروه‌ها و رشته‌های کشت گیاه‌های گلخانه‌ای، دامداری صنعتی و نیمه‌صنعتی، خرید تاکسی، ون، بوم گردی، پرورش انواع ماهیان، پرورش مرغ و طیور، راه اندازی آموزشگاه فنی حرفه‌ای، ساخت محصولات چوبی و فلزی و بسته‌بندی خشکبار و گیاهان دارویی و تولید پوشاک است که اگر‌ کسی درخواست وام دهد به آن ها۳۰۰میلیون وام می‌دهیم.

رضایی تاکید کرد: شعار ما این است که باید به مددجویان مهارت و فن یاد داد و با توجه به حضور‌ مشاورانی که داریم به عزت‌نفس و استقلال و کرامت خاص برسند و به شغل و درآمد پایدار دسترسی پیدا کنند.