کارشناس مسائل بین الملل به اشاره به حضور رییس جمهور در ششمین نشست سیکا در قزاقستان گفت: همکاری های منطقه ای بویژه در حوزه اقتصادی بسیار مهم است و می تواند حلقه اتصال اقتصاد ایران با جهان باشد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، جعفر قنادباشی در ارزیابی خود از سفر رئیس جمهور به قزاقستان […]
کارشناس مسائل بین الملل به اشاره به حضور رییس جمهور در ششمین نشست سیکا در قزاقستان گفت: همکاری های منطقه ای بویژه در حوزه اقتصادی بسیار مهم است و می تواند حلقه اتصال اقتصاد ایران با جهان باشد.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، جعفر قنادباشی در ارزیابی خود از سفر رئیس جمهور به قزاقستان و حضور در اجلاس سیکا گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران در جایگاه بسیار مهمی از نظر اقتصادی و انرژی قرار گرفته ضمن آنکه موضوع راه ابریشم و تلاش چین برای احیای آن، یک موقعیت راهبردی برای ایران فراهم کرده است.
این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به توان ایران در حوزه انرژی و نیز بازار ۸۵ میلیونی کشورمان افزود: دسترسی کشورمان از شمال و جنوب به دریای خزر و خلیج فارس آن را به حلقه اتصالی بین اروپا و کشورهای حاشیه مدیترانه تبدیل کرده که این امکان را می دهد به عنوان کشوری مهم و شاخص و محور بسیاری از همکاریهای اقتصادی تلقی شویم.
قنادباشی بیان کرد: حضور در اجلاسهای بینالمللی همچون سیکا برای ایران که تلاش دارد وارد عرصه و دور جدیدی از فعالیتهای گسترده اقتصادی با همسایگان شود و راههای جدیدی برای تجارت خود بیابد، بسیار مهم است زیرا حلقه اتصال برنامههای اقتصاد داخلی با واقعیتهای اقتصادی جهان همین همکاریهای اقتصادی است.
وی گفت: ارتباطات متقابل اقتصادی، راههای گسترش همکارهای سیاسی در عرصه بین المللی را هموار میکند ضمن اینکه همکاری با کشورهای منطقه کمک میکند تا در برابر سیاستهای یکسویه غربیها به خوبی ایستادگی کنیم.
حضور رئیس جمهور در اجلاس سیکا و گسترش همکاریهای اقتصادی با همسایگان
وی دو راهبرد بسیار خوب اتخاذ شده از دولت سیزدهم در زمینه توسعه همکاریهای اقتصادی با همسایگان و فعال کردن معاونت اقتصادی وزارت خارجه دانست و گفت: سفرهایی که امروز صورت میگیرد منطبق با این راهبرد کلان کشور است.
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به حضور رئیس جمهور در اجلاس بینالمللی سیکا و تقویت دیپلماسی با همسایگان اظهار کرد: همکاریهای اقتصادی میتواند زیربنای گسترش همکارهای فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی در منطقه باشد. زمانی که ما با کشورهای آسیای میانه و سایر کشورهای همسایه وارد همکاری اقتصادی شویم، زمینه تبادلات فرهنگی، موضعگیریهای همسان و همسو در مجامع بینالمللی هم فراهم میشود.
قنادباشی با بیان اینکه همکاریهای اقتصادی با کشورهای پیرامونی، منطقه را میشویم منطقه امنتر میشود، تصریح کرد: تجربه نشان داده هر منطقه از جهان که دارای تبادلات اقتصادی گسترده و رفت و آمدهای مبتنی بر اقتصاد میان این کشورها بوده، امنیت هم در آن منطقه برقرار شده است و محدودیت و کاهش خطرات ناشی جرایم سازمان یافته و عبور تبهکاران از مرزها، ترویج قاچاق و تروریسم- که امروز به شکل خطر جدی همه کشورها را تهدید میکند- را بهدنبال داشته است.
این کارشناس مسائل منطقه، با بیان اینکه موضوع قاچاق کالا امروز به اقتصاد همه کشورها ضربه زده است، گفت: زمانی که ما تبادل اقتصادی با کشورها داشته باشیم امنیتی برقرار میشود که در سایه آن قاچاق کالا و ضربه اقتصادی ناشی از آن کاهش پیدا کند و به عبارتی پایههای اصلی اقتصاد پیشرفته و فعال و برآورده شدن نیازهای ما از راههای درست بینالمللی و تثبیت و ارتقای جایگاه ما از نظر سیاسی و اقتصادی در کل منطقه است.
اهداف حضور رئیس جمهور در اجلاس سیکا مبتنی بر راهبرد دولت سیزدهم
قنادباشی درباره اهداف سفر رئیس جمهور به قزاقستان گفت: اهداف سفر مبتنی بر راهبردی که دولت سیزدهم در نظر گرفته است و میتواند راه را برای اجرایی شدن آن هموار کند.
وی درباره اهمیت حضور ایران در اجلاس بینالمللی از نگاه کشورهای میزبان بیان کرد: اکنون نگاهی که کشورهای میزبان و کشورهای شرکتکننده در اجلاس بینالمللی به جمهوری اسلامی، نگاه کشور رو به پیشرفتی است که در حال حاضر در عرصههای فضایی، تکنولوژی، پزشکی، فناوری نانو و توانمندی نظامی جزو ۱۰ کشور جهان به شمار میرود.
کارشناس مسائل بینالملل، استقبال از حضور ایران در اجلاسهای بینالمللی را نسبت به گذشته متفاوت توصیف کرد و افزود: امروز استقبال از حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بینالمللی نسبت به گذشته متفاوت است و این استقبال، دیگر جنبه تبلیغاتی ندارد و کشورها به شکل واقعی به ما علاقهمند هستند و از حضور و همکاری بیشتر با ما استقبال میکنند.
به گزارش ایرنا، ششمین اجلاس «کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادسازی آسیا» موسوم به «سیکا» ۲۱ مهرماه، به ریاست رئیسجمهور قزاقستان و با حضور آیتالله سید ابراهیم رئیسی و ۱۰ تن دیگر از سران و روسای کشورهای عضو در شهر آستانه آغاز به کار کرد. این سازمان امنیتی که ایران از اعضای اصلی آن است، در پی اثرگذاری بیشتر در قاره آسیا و جهان است و از این رو، ایدههای مورد توجه در نشست سران میتواند راهگشای بسیاری از چالشهای منطقه و جهان قرار گیرد.
Tuesday, 29 October , 2024