زهرا نصیری حوزه علمیه اصفهان برای پذیرش امسال خود در سه مقطع متوسط اول، متوسط دوره دوم و مقطع دانشگاهی اقدام به پذیرش می نماید. معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان به مناسبت آغاز پذیرش حوزه علمیه استان اصفهان، اظهار کرد: فلسلفه وجودی حوزه های علمیه برگرفته از آیات قرآن کریم خاصه، آیه نفی است که […]
زهرا نصیری
حوزه علمیه اصفهان برای پذیرش امسال خود در سه مقطع متوسط اول، متوسط دوره دوم و مقطع دانشگاهی اقدام به پذیرش می نماید.
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان به مناسبت آغاز پذیرش حوزه علمیه استان اصفهان، اظهار کرد: فلسلفه وجودی حوزه های علمیه برگرفته از آیات قرآن کریم خاصه، آیه نفی است که دراین آیه خداوند متعال دستور می دهد افرادی از هر قومی برای فهم دین و سپس انذار و ابلاغ احکام دین هجرت کنند، بنابراین شناسایی دین و انذار که رسالت انبیاء است، همان رسالت مبلغین تعیین شده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، حجت الاسلام محمدحسن ترابی ، افزود: حوزه های علمیه شیعه در زمان امام صادق (ع) به شکل امروزی شکل گرفت و تمامی علوم اسلامی و دینی از طریق ائمه اطهار آموزش داده و تثبیت شد و در دوران امام رضا(ع) به اوج خود رسید که مناظرات علمی زمان حضرت رضا(ع) از مصادیق معروف است.
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: بعد از آن مرحله غیبت صغری و کبری امام زمان(عج) است که حوزه های علمیه در این تاریخ مرجعیت همه جانبه پیدا کرده اند و به توصیه امام زمان(عج) مرجع مردم درامور دینی؛ علمای ربانی و فقهای شیعه قرار می گیرند.
وی ادامه داد: دراین دوره هزار ساله عصر غیبت کبری که از زمان شیخ صدوق تا کنون شکل گرفته است، علمای مختلف، منشا اثر متفاوتی بوده اند
حجت الاسلام ترابی عنوان کرد: در گذشته حوزه های علمیه علاوه بر علوم دینی و اسلامی، علوم دیگری چون ریاضی، طب ، نجوم، .. هم آموزش داده می شد، اثرعلمی مهمترین رسالت حوزه های علمیه بوده از گذشته تا کنون بوده است، ولی حوزه های علمیه برای حل مشکلات مردم نیز فعالیت می کردند، مبارزه با طاغوت های زمان از دیگر عرصه های فعالیت علمای دین شیعه در جامعه بوده است.
وی بیان کرد: از نمونه های بارز در صد سال اخیر می توان به نهضت تنباکو و نهضت مشروطه اشاره داشت، همواره فتوای علمای شیعه در جهاد با کفار زبانزد بوده است ، دغدغه علمای شیعه نسبت به کل جهان اسلام و دنیا بوده است .
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه امروزه حوزه علمیه در وضعیت فعلی میراث دار تاریخچه درخشان و پرسابقه است، گفت: اگر امروز ما بحث پذیرش حوزه های علمیه را مطرح می کنیم، در حقیقت فراخوان جوانان مستعد و فعال برای نقش آفرینی در همه این عرصه های بیان شده علمای دینی سابق بوده است.
وی تاکید کرد: پس از انقلاب اسلامی، درب های عرصه های جدیدی برای طلاب و روحانیت باز شد که باید طلاب در آن نقش آفرینی کنند.
حجت الاسلام ترابی، با اشاره به آغاز پذیرش حوزه علمیه استان برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ و ضرورت تلاش همه جانبه متذکر شد: در حال حاضر ۱۰۰ دانشگاه شیعه شناسی در دنیا مشغول به فعالیت علمی هستند که چهار مورد در سرزمین های اشغالی فلسطین توسط رژیم صهوینستی اداره می شود.
وی ابراز کرد: وقتی شاهدیم دشمنان برای شیعه شناسی چطور هزینه های هنگفت و وقت و زمان صرف می کنند باید پی به اهمیت آن برد ، لذا با ظهور انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی میادین مختلفی برای حضور طلاب و علما باز شده که می طلبد روحانیت در جهت حل مشکلات ورود کنند.
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان اظهار کرد: اکنون شاهد سیل تقاضای علمی نسبت به انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی شاهدیم و جمعیت های مختلفی از سراسر جهان از جمله افریقا برای کسب علوم شیعه به ایران می آیند.
وی ادامه داد: حوزه علمیه اصفهان با توجه به سابقه ۵۰۰ ساله خود و حضورعلمای مختلف دینی و مراجع بزرگ شیعه، مایه افتخار جهان تشیع است و امروز میراث دار چند صد ساله علماهستیم، لذا باید در جهت رونق بخشی حوزه علمیه تلاش کنیم.
حجت الاسلام ترابی عنوان کرد: نظام آموزشی حوزه علیمه بر پایه مقاطع مختلف و سطوح متعدد تشکیل شده است و دغدغه های رهبری نسبت به این امر موجب شد یک بازنگری در بحث آموزش صورت گیرد.
وی تشریح کرد: براین اساس اخیرا در شورای عالی آموزش حوزه علمیه اصفهان یک بازنگری برای سطوح دو و سه حوزه علمیه اصفهان شده و امکان تحصیل در ۱۵ رشته غیر از فقه و اصول برای طلاب فراهم شده است .
معاون آموزش حوزه علمیه اصفهان، با بیان اینکه در حوزه علمیه اصفهان نزدیک به ۴۰ مدرسه علمیه در سراسر استان وجود دارد، گفت: البته برخی از مدارس هم در سطح جغرافیای اصفهان هستند که تحت پوشش حوزه علمیه قم بوده، از میان ۴۰ مدرسه موجود دراستان، ۳۴ مدرسه علمیه برای پذیرش حوزه علمیه اصفهان امسال اقدام می کنند .
وی با اشاره به افزایش استقبال از ورود به حوزه در سال های اخیر افزود: برای پذیرش امسال در سه مقطع اقدام می شود که مقطع متوسط اول، متوسط دوره دوم و مقطع دانشگاهی است، پذیرش از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز و تا پایان تیرماه از طریق مراجعه به آدرس Esfhozeh.ir/paziresh امکان پذیر است.



Wednesday, 28 May , 2025