مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه به دلیل ناترازی برق ناچار به قطع برق مشترکان شدیم اظهار کرد: چنانچه سوخت و گاز موردنیاز جهت تولید برق تأمین شود قطعی برق نخواهیم داشت. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، سعید محسنی صبح امروز با حضور برخی معاونین خود در جمع خبرنگاران در اولین […]

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه به دلیل ناترازی برق ناچار به قطع برق مشترکان شدیم اظهار کرد: چنانچه سوخت و گاز موردنیاز جهت تولید برق تأمین شود قطعی برق نخواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، سعید محسنی صبح امروز با حضور برخی معاونین خود در جمع خبرنگاران در اولین نشست خبری خود در سال جاری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات شرکت برق منطقه‌ای اصفهان برگزار شد با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های که در صنعت برق با آن روبرو هستند اظهار کرد: ناترازی برق (به میزان ۱۸ تا ۲۰ هزار مگاوات)، ناترازی اقتصادی صنعت برق (که ناشی از فروش برق به مشترکین به قیمت غیرواقعی است) و نیاز به عرضه انرژی الکتریکی در بازار بورس (که باعث واقعی شدن کسب‌وکارها می‌شود) سه چالشی است که صنعت برق با آن روبروست.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان اصفهان در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا وجود ماینرهای غیرمجاز منجر به ناترازی برق در سال جاری شده‌اند؟ ابراز کرد: اگر چه ماینرهای مجاز کمتر از یک هزار مگاوات برق به شکل مجاز و قانونی استفاده می‌کنند؛ اما این ماینرها باعث کمبود برق نشده‌اند؛ اما در مورد ماینرهای غیرمجاز اطلاعاتی نداریم.
وی در ادامه با اشاره به وجود انرژی‌های تجدیدپذیر بیان کرد: دو هزار و ۳۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر با احتساب نیروگاه‌های فولاد مبارکه و پالایشگاه در نظر گرفته شده که تا پایان امسال ۱۹۵ مگاوات و تا پایان سال آینده ۹۰۲ مگاوات و تا پایان سال ۱۴۰۵ به میزان ۱۱۵۰ مگاوات اضافه می‌شود و این در حالی است که در حال حاضر ۱۱۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی تجدیدپذیر در استان دایر داریم که شامل دو تا ۱۰ مگاواتی در منطقه جرقویه، ۱۰ مگاوات در شهرک علامه مجلسی، ۲۰ مگاوات فولاد مبارکه، ۵ مگاوات سیمان اردستان و … است.
وی با اشاره به عدم مازوت سوزی در نیروگاه تأکید کرد: برای تولید برق از گاز استفاده می‌کنیم.
وی در تشریح این مطلب از وجود ۱۶ نیروگاه قدیمی در کشور خبر داد که سوخت دوم آنها مازوت است و گفت: از این تعداد سه نیروگاه منتظر القائم کرج، شهید محمد منتظری اصفهان و نیروگاه شازند اراک در نزدیکی مناطق مسکونی شهری قرار دارند
که تا این لحظه هیچ‌کدام از این نیروگاه‌ها از مازوت استفاده نمی‌کنند و گاز را به‌عنوان سوخت تحویل می‌گیرند و امیدواریم این روند فعالیت ادامه داشته باشد.
محسنی احداث نیروگاه‌های خورشیدی را از اولویت‌های مهم استان بیان کرد و تأکید کرد: شرکت‌های صنعتی باید به سمت استفاده از انرژی خورشیدی پیش بروند.
وی تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی را موجب افزایش راندمان دانست و اضافه کرد: انرژی خورشیدی به کاهش وابستگی به سوخت فسیلی کمک می‌کند و این اقدام می‌تواند به افزایش ظرفیت تولید برق پایدار و همچنین کاهش آلودگی هوا کمک کند.
وی با دعوت از سرمایه‌گذاران جهت تولید نیروگاه‌های برق خورشیدی اظهار کرد: علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در این زمینه در استان‌های اصفهان و چهارمحال بختیاری برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی هر مگاوات به یک و نیم هکتار زمین نیاز دارند و با ۲۵ میلیارد تومان می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.
در ادامه این نشست خبری سید محمدرضا نوحی، با اشاره به وجود ۱۲ مکان که نیروگاه در آن نصب شده و به تولید برق مشغول هستند، تصریح کرد: نیروگاه‌های محمد منتظری، ذوب‌آهن، فولاد مبارکه، زاینده‌رود، هسا، کوهرنگ، شکوه اصفهان، کویرزدایی نطنز، کاشان و زواره از جمله این نیروگاه‌ها است که جمع تولید آن‌ها حدود ۶ هزار و ۶۹۹ مگاوات ظرفیت اسمی آنهاست و ۶ هزار و ۱۹۴ مگاوات هم ظرفیت تولیدی فعلی آنها است.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه‌ای اصفهان با اشاره به اینکه باتوجه‌به تأمین نقدینگی‌ها در سطح کشور وزارت نیرو و شرکت توانیر پروژه‌های صنعت برق را به دودسته تقسیم کردند، بیان کرد: اول پروژه‌های حیاتی صنعت برق و دوم پروژه‌های ضروری صنعت برق.
وی در تشریح پروژه‌های حیاتی با بیان اینکه این پروژه‌ها برعهده برق منطقه‌ای اصفهان است اظهار کرد: این پروژه‌ها در سطح ولتاژهای ۶۳، ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلوولت فعال هستند و باید تا اوج مصرف سال آینده در مدار وارد کنیم.
نوحی اضافه کرد: پروژه‌های ضروری را با کمی تأخیر در سال جاری به مدار وارد خواهیم نمود که تعداد آنها یازده پروژه حیاتی و هفت پروژه ضروری است.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ما که آیا پایان خاموشی‌ها در استان را اعلام می‌کنید ابراز کرد: چنانچه سوخت و گاز موردنیاز جهت تولید برق تأمین شود قطعی برق نخواهیم داشت.

خبرنگار: الهام خانی