معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به مورد انسانی از بیماری تب کریمه کنگو که در شهرستان فریدونشهر اتفاق افتاده است، گفت: بلافاصله تیم مشترکی با حضور مرکز بهداشت فریدونشهر و شبکه دامپزشکی این شهرستان تشکیل شد.به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی استان اصفهان، […]
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به مورد انسانی از بیماری تب کریمه کنگو که در شهرستان فریدونشهر اتفاق افتاده است، گفت: بلافاصله تیم مشترکی با حضور مرکز بهداشت فریدونشهر و شبکه دامپزشکی این شهرستان تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی استان اصفهان، علیرضا ادیبان در گفت و گو با خبرنگار الماس اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و همواره اقدامات پیشگیرانه از سوی دستگاه های متولی در دستور کار قرار دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به مورد انسانی از این بیماری که در شهرستان فریدونشهر اتفاق افتاده است، گفت: بلافاصله تیم مشترکی با حضور مرکز بهداشت فریدون شهر و شبکه دامپزشکی این شهرستان تشکیل شد.
وی با اشاره به اقدامات ویژه در این منطقه افزود: مقدار قابل توجه ای سم پاشی در این منطقه انجام شد و سم به صورت رایگان در اختیار شبکه دامپزشکی این شهرستان قرار گرفت که در مکان های که حساس بوده و گزارش بیماری شده است سم پاشی شود.
وی بیان کرد: عامل این بیماری ویروسی است که اکثرا از طریق نوعی کنه منتقل می شود، این کنه ها معمولا در دامداری های سنتی یا در خانه های روستایی هستند و با شروع فصل گرما تزاید پیدا می کنند و فصل بهار و تابستان، زمان مهمی برای کنترل و پیشگیری از این بیماری است و می بایست اقدامات پیشگیرانه از آن زمان شروع شود.
علیرضا ادیبان تصریح کرد: این بیماری از طریق تماس مستقیم انسان با ترشحات بافت های دام آلوده، گزش کنه آلوده و همچنین از طریق حشرات خون خوار انتقال پیدا می کند.
معاون سلامت دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: همچنین در بحث سمپاشی، دامداران آموزش دیده اند که سمپاشی دوره ای انجام دهند و این فرآیند را با شروع فصل گرما افزایش دهند.
وی اظهار کرد: داروهایی هست که دامدار استفاده می کند که انگل های خارجی بر روی بدن دام وجود نداشته باشد و رشد و تکثیر نکنند که این بحثی است که همواره با توصیه دامپزشکی در حال انجام است.
ادیبان توصیه کرد: اگر دامداران کنه ای روی بدن دام مشاهده کردند از له کردن آن خودداری کرده زیرا له کردن آن باعث انتشار آلودگی در محیط می شود.
وی بیان کرد: مدیریت کشتارگاه ها نیز موظف هستند به جهت پیشگیری از انواع بیماری ها، لوازم حفاظت فردی مانند ماسک، عینک، دستکش و لباس کار مناسب را حتما در اختیار سلاخ ها و کارگران کشتارگاه قرار دهند تا از سلامت آنان ها محافظت شود.
معاون سلامت دامپزشکی استان تصریح کرد: یکی از اقدامات قابل توجه در این زمینه این است که کشتارگاه های دام را موظف کرده ایم که به سالن پیش سرد مجهز شوند و لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه در محل پیش سرد نگهداری گردد.
علیرضا ادیبان در این خصوص گفت: با نگهداری لاشه دام در محل سالن پیش سرد، جمود نعشی، فعل و انفعالاتی شیمیایی روی لاشه اتفاق می افتد که ph را پایین می آورد و لاشه را اسیدی می کند و این ویروس و اکثر ویروس ها و میکروب ها به شدت در برابر اسید حاصل از جمود نعشی حساس بوده و از بین می روند، بنابراین اگر تمام این مراحل به درستی انجام شود، گوشت با هویت و دارای تاییدیه دامپزشکی به بازار مصرف عرضه می شود.
وی افزود: از ۲۹ باب کشتارگاه دامی که در استان وجود دارد ۲۵ باب آن مجهز به سالن پیش سرد می باشد و ۹۹ درصد لاشه هایی که در استان اصفهان به دست قصابی ها می رسد از پیش سرد عبور می کند و توانسته ایم این خطر را از بین ببریم که ویروس مستقیم از دامداری و لاشه وارد منازل شود.
ادیبان تصریح کرد: مسئله ای مهمی که همیشه نگران آن هستیم، این است بعضی مردم به دلیل علایق شخصی دام را در منازل و …کشتار و یا گوشت قرمز خود از محلی که خارج محیط کشتارگاه ذبح شده است، تهیه و این فرایند و معضل باعث می شود که اگر ویروسی در این لاشه باشد ممکن است مستقیما به بدن افراد منتقل شود و مردم باید دقت بیشتری کنند که گوشت خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند.
Wednesday, 4 December , 2024