زیرساخت های فنی همراه اول، در سطح شهرستان نیاسر از توابع کاشان توسعه یافت. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از روابط عمومی مخابرات منطقه اصفهان، با تلاش همکاران مخابرات شهرستان کاشان و همکاری معاونت سیار مخابرات منطقه اصفهان در راستای افزایش رضایتمندی مشترکین همراه اول و توسعه پوشش این اپراتور در […]
زیرساخت های فنی همراه اول، در سطح شهرستان نیاسر از توابع کاشان توسعه یافت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از روابط عمومی مخابرات منطقه اصفهان، با تلاش همکاران مخابرات شهرستان کاشان و همکاری معاونت سیار مخابرات منطقه اصفهان در راستای افزایش رضایتمندی مشترکین همراه اول و توسعه پوشش این اپراتور در سطح شهرستان نیاسر، سایت BTS شهرداری نیاسر نصب و راه اندازی شد.
با بهره برداری از این سایت، امکان استفاده از تکنولوژی های ۲G و ۳G فراهم گردید و در این منطقه از شهر پوشش آنتن همراه اول بهبود یافت.
پیش از هرگونه بحثی پیرامون شبکه های تلفن همراه، لازم است تا طرز کار دکل های مخابراتی تشریح شود. برای درک نحوه عملکرد دکل های مخابراتی و ایستگاه های پایه، تلفن های خانگی بی سیم را درنظر بگیرید. همانگونه که از نام این محصول پیدا است، گوشی بی سیمی که کاربران با آن راه می روند و صحبت می کنند، به صورت بی سیم به ایستگاه پایه کوچکی متصل و ایستگاه پایه یاد شده نیز از طریق سیم به خط تلفن وصل شده است.
در اصل دکل های مخابراتی و ایستگاه های پایه ای که خدمات صوتی و انتقال داده ها را در دستگاه های مختلف امکان پذیر می کنند، کارکرد مشابهی با تلفن های بی سیم خانگی دارند. البته پر واضح است که دکل های یادشده درمقایسه با تلفن های بی سیم خانگی مقاوم در برابر شرایط بد آب و هوایی هستند، محدوده بزرگتری را پوشش می دهند، از صدها هزار دستگاه تلفن همراه پشتیبانی می کنند، در فرکانس های رادیویی متفاوتی کار می کنند و به کاربران اجازه می دهند تا حین جابه جایی از یک ایستگاه پایه به دیگری، حتی هنگام رانندگی در بزرگ راه ها به شبکه متصل بمانند.
دکل ها، سلول ها و ساختارهای شش ضلعی، عناصر کلیدی برای طراحی و بهره برداری از شبکه های ارتباطی بی سیم هستند. در یک دنیای بی سیم، هر سلول ناحیه جغرافیایی از یک منطقه است که تحت پوشش یک دکل مخابراتی قرار می گیرد. هر ناحیه به گونه ای انتخاب شده است تا اطمینان حاصل شود هر سلول جداگانه، شبکه به هم پیوسته محکمی بدون نقطه کور در پوشش شبکه یا هم پوشانی غیرضروری ایجاد کند. مهندسان برای پاسخ گویی به تقاضا، از ساختار شش ضلعی برای طراحی شبکه های سلولی و محل دقیق استقرار دکل ها استفاده می کنند.
کار اصلی دکل مخابراتی، بالا نگه داشتن آنتن هایی است که فرکانس رادیویی (RF) را از گوشی های موبایل و دستگاه هایی از این دست دریافت می کنند. کابل هایی از آنتن های مخابراتی خارج و به سمت تجهیزات ایستگاه های پایه ای هدایت می شوند که معمولا روی سطح زمین و داخل کابینی مهر و موم شده از تجهیزات مخابراتی قرار دارند. اجزای ایستگاه پایه شامل دستگاه فرستنده و گیرنده، تقویت کننده های سیگنال، کمباینرها و کنترلرهای سیستم است. دستگاه فرستنده و گیرنده، ازطریق آنتن وظیفه ارسال و دریافت سیگنال های رادیویی را برعهده دارد. در واقع، این دستگاه ها سیگنال ها را بین تلفن های همراه و سایر ایستگاه های پایه جابه جا می کنند. در برخی از دکل های مخابراتی، به جای دستگاه های فرستنده و گیرنده، دیش های مخابراتی شبیه به طبل وجود دارند که وظیفه اتصال ایستگاه پایه به دیگر ایستگاه ها را برعهده دارند. همچنین تعداد معدودی از این سازه ها از فیبر نوری برای ارتباط با دیگر ایستگاه ها بهره می برند.
برای اطمینان از اینکه آنتن ها برای پوشش کل منطقه سلولِ هدف، در ارتفاع کافی قرار دارند، دکل های مخابراتی را با ارتفاع ۱۵ تا ۶۰ متر می سازند. برج های مخابراتی می توانند سازه ای مستقل همچون تیر آهنی یا چهارچوب های مشبک باشند، یا به سازه های دیگری همچون چراغ راهنمایی، پل ها، تونل ها و بیلبوردها ضمیمه شوند. برای تطبیق با مسائل زیبایی شناسی جامعه، استتار این نوع سازه ها رو به افزایش است تا شبیه درختان یا پرچم ها دیده شوند یا درون سازه هایی دیگر همچون ناقوس کلیسا مخفی شوند.
طیف امواج رادیویی، دکل مخابراتی، تجهیزات ایستگاه پایه و دستگاه های موبایل کاربران همه با هم یک شبکه دسترسی رادیویی (RAN) را شکل می دهند. RAN، پایه و اساس تمامی سرویس ها و اپلیکیشن های موبایلی است؛ درست مانند شبکه های فیزیکی ساخته شده از فیبر نوری، سیم مسی تلفن های ثابت و داده ها و سرویس های تلوزیونی در خانه ها و سازمان ها. در نهایت می توان گفت، RAN زیرساخت قابل اعتماد و مستحکمی را از شبکه ارتباطاتی بی سیم ایجاد می کند.
Wednesday, 30 October , 2024