شرکت هایی مانند فولاد مبارکه اصفهان با وجود رکود اقتصادی بازار جهانی در ۶ ماهه اخیر توانسته با افزایش فروش داخلی همچنان درآمدزایی و سودآوری خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود ببخشد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، بخشی از نوسانات بازار فلزات تحت تاثیر عواملی همچون کاهش تقاضا و قیمت […]

شرکت هایی مانند فولاد مبارکه اصفهان با وجود رکود اقتصادی بازار جهانی در ۶ ماهه اخیر توانسته با افزایش فروش داخلی همچنان درآمدزایی و سودآوری خود را نسبت به مدت مشابه سال گذشته بهبود ببخشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، بخشی از نوسانات بازار فلزات تحت تاثیر عواملی همچون کاهش تقاضا و قیمت در بازار جهانی بوده است و همین مساله روی درآمد صادراتی شرکت های فولادی تاثیر گذاشته، با این حال برخی شرکت ها مانند فولاد مبارکه در یک ۶ ماهه اخیر توانسته با افزایش فروش داخلی به نوعی در درآمدزایی و سودآوری خود ثبات ایجاد کند، در همین رابطه معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه اصفهان هم تاکید کرده که در ۶ ماهه نخست سال فولاد مبارکه جاری موفق به فروش ۳،۹۴۷،۲۸۸ تن محصولات شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۰ درصدی داشته و سود خالص نیمه امسال هم به ۳۲۲،۴۱۴ میلیارد ریال رسیده که نشان‎‌‌دهنده حفظ سودآوری شرکت نسبت به رقبای داخلی و خارجی است.

از طرف دیگر بالا رفتن هزینه های تولید باعث شده تا شورای آهن و فولاد درخواست برای تغییر دستورالعمل تعیین ضرایب قیمتی زنجیره فولاد به وزارت صنعت ارائه دهند و اگر این مساله اجرایی شود به طور قطع با رشد سودسازی فولاد مبارکه روبرو خواهیم بود.

طبق دستورالعمل جدید قیمت پایه شمش ۸۶ درصد قیمت میلگرد ، قیمت پایه آهن اسفنجی ۴۶ درصد قیمت میلگرد، قیمت پایه گندله ۲۰ درصد قیمت میلگرد و قیمت پایه کنسانتره ۱۶.۵ درصد قیمت میلگرد تعیین می شود و از آنجایی که پیش از این کشف قیمت اسفنجی ۵۰ درصد شمش فولاد خوزستان، قیمت پایه گندله ۲۳.۵ درصد شمش فولاد خوزستان و قیمت پایه کنستانتره ۱۶.۵ درصد شمش فولاد خوزستان تعیین می شد دستورالعمل جدید می تواند در افزایش قیمت محصولاتی مانند شمش فولاد اثرگذار باشد و از آنجایی که فولاد مبارکه در کشور بزرگترین تولیدکننده و عرضه کننده محصولات زنجیره ای فولاد در کشور است بیشترین اثرپذیری را از این دستورالعمل خواهد داشت.

براساس وضعیت عملکرد شرکت در ۶ ماهه نخست امسال برآورد می شود که فولاد مبارکه تا پایان سال جاری حداقل ۸،۴۰۰،۰۰۰ تن محصول فروش داشته باشد که با در نظر گرفتن میانگین نرخ های کنونی حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب می کند که به نسبت سال گذشته رشدی ۱۰ درصدی خواهد داشت. از این رو بازتاب این سودسازی می تواند در معاملات سهام آن ادامه داشته باشد. همچنین با در نظر گرفتن اینکه سرمایه اسمی شرکت از ۲۹۳ هزار میلیارد ریال به ۵۳۰ هزار میلیارد ریال رسیده، پیش بینی می شود ارزش سهام آن به نسبت دارایی های شرکت هم بالا برود.

یکی دیگر از چشم اندازهای که می تواند وضعیت سهام شرکت فولاد را نسبت به سایر شرکت های گروه فلزات متفاوت کند پروژه های در دست اجرای شرکت است که به نوعی سودآوری پایدار شرکت را تایید می کند، برای نمونه احداث نورد گرم ۲ و همچنین پروژه احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی برای تأمین پایدار انرژی برق هم اکنون در دست اجرا هستند که با ورود آن‌ها به فاز عملیاتی در سال ۱۴۰۲ شاهد تغییراتی در صورت های مالی شرکت هم خواهیم بود.

در شرایط کنونی فولاد مبارکه برای تأمین بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز پروژه ها، به دنبال تأمین مالی ۱۵ هزار میلیارد تومانی از طریق بورس اوراق بهادار تهران است تا شرکت به تولید و سودآوری پایداری دست پیدا کند و سهامداران به منافع خود دست پیدا کنند.