هدف شرکتهای دانشبنیان، تجاریسازی و تولید انبوه باشد/ برای کمک به رشد اقتصادی استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ضروری است/ مدیران اجرایی پابهپای دانشبنیانها حرکت نکردهاند/ جهتگیری صندوق پیشرفت و عدالت حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان است/ شهرکهای صنعتی محل انبارداری نیست/ مدیران اجرایی تدارکاتچی تولید باشند استاندار کردستان گفت: تولیدهای ویترینی شرکتهای […]
هدف شرکتهای دانشبنیان، تجاریسازی و تولید انبوه باشد/ برای کمک به رشد اقتصادی استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ضروری است/ مدیران اجرایی پابهپای دانشبنیانها حرکت نکردهاند/ جهتگیری صندوق پیشرفت و عدالت حمایت از کسب و کارهای دانشبنیان است/ شهرکهای صنعتی محل انبارداری نیست/ مدیران اجرایی تدارکاتچی تولید باشند
استاندار کردستان گفت: تولیدهای ویترینی شرکتهای دانش بنیان باید جای خود را به تولیداتی بدهد که در خدمت مردم و هدف اصلی تجاری سازی و تولید انبوهی باشد که بازار را به خود اختصاص دهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان، اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در نشست با مسئولان شرکتهای دانش بنیان در پارک علم و فناوری استان اظهار داشت: در کردستان ظرفیتهای ویژهای برای تولید دانش بنیان وجود دارد ولی زیرساختها فراهم نشده است.
وی با بیان اینکه مجموعه مدیریت استان از شرکتهای دانشبنیان عقبترند و پابهپای آنها حرکت نکردهاند، افزود: در صدد جبران این کمکاریها هستیم تا زیرساخت لازم برای فعالیت بیشتر این شرکتها ایجاد شود.
زارعیکوشا با تاکید بر اینکه بطور مصداقی باید در بحث تجاریسازی و تولید انبوه ورود پیدا کرد، گفت: شرکتهای فعال در مرحله رشد که نیازمند حمایت هستند باید اولویت کمکهای فنی و تسهیلاتی قرار گیرد.
استاندار کردستان تاکید کرد: یکی از مهمترین راهکارهای ارتقای خلق ثروت و تولید درآمد، فعالیتهای دانش بنیان است.
وی با اشاره تکلیف دولت مبنی بر رشد ۸ درصدی اقتصاد استان، از آن به عنوان عددی بزرگ و کاری سخت نام برد که در عین حال غیر ممکن نیست و اضافه کرد: ابزاری که برای این منظور در اختیار استان قرار گرفته اعتبار ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی صندوق پیشرفت و عدالت است که در قالب تبصره ۱۸ به بسترهایی که به این رشد اقتصادی کمک میکنند، تزریق میشود.
استاندار کردستان ادامه داد: جهتگیری این صندوق در استان به سمت فعالیتهای دانشبنیان است تا تولید ناخالص، اشتغالزایی، تولید ثروت و درآمدزایی تقویت شود.
زارعیکوشا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره که به اینکه نبود و کمبود فضای کسب و کار از مشکلات عمده شرکتهای دانشبنیان است، گفت: شهرکهای صنعتی محل انبارداری نیست و باید در اختیار تولید و تولید کننده قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت محدود شهرکهای صنعتی نباید برای دپو استفاده شود، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی را موظف کرد تا با استفاده از ظرفیتهای قانونی نسبت به ساماندهی این موضوع اقدام کند.
استاندار کردستان ادامه داد: انبارداری در شهرکهای صنعتی نقض اهداف اقتصاد ملی است و به هیچ عنوان قابل قبول نیست که ۱۳۴ واحد در شهرکها که میتواند در اختیار تولید قرار گیرد، استفاده انباری داشته باشد.
زارعیکوشا تاکید کرد: اگر خلاء قانونی در این زمینه وجود دارد از طریق قوه مقننه اقدام شود و دستگاه قضا نیز در این راستا، همراهی بسیار خوبی دارد.
استاندار کردستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه برای همه واحدهای دانشبنیان نمی توان نسخه واحدی تجویز کرد، گفت: باید نقصهای موجود و کارهایی که باید اقدام شود، احصا و هدفگذاری لازم انجام گیرد که نقطه آغاز آن امروز و رسیدن به هدف نهایی ظرف سه یا چهار سال آینده تعیین شود.
وی با بیان اینکه در جانمایی فعالیت شرکتهای دانشبنیان نباید تنها به مرکز استان اکتفا کرد، اظهار داشت: در هر شهرستانی که ظرفیتی برای استفاده از توان دانشبنیان وجود دارد باید این هدفگذاری انجام و ظرفیتسازی لازم ایجاد شود.
زارعیکوشا ضعف در معرفی توانمندیهای دانشبنیان استان به مسوولان کشوری به واسطه نبود فضای مناسب معرفی و عرضه را نقطه آسیبی دانست که باید برای رفع آن به سرعت اقدام شود.
وی گفت: در حال حاضر کردستان را به نام کشاورزی میشناسند که در همین بخش هم باید با دانش روز حرکت کرد تا زنجیره ارزش و ارزش افزوده کامل شود.
استاندار کردستان تاکید کرد: اگر برای تمای ظرفیتهایی که قابلیت دانشبنیان دارد، هدفگذاری بزرگی انجام نگیرد، دچار روزمرگی خواهیم شد.
زارعیکوشا با بیان اینکه علت محرومیت هر نقطهای باید در همان نقطه بررسی و راهکار داشته باشد، اظهار داشت: بسیاری فرصتهای گذشته از بین رفته و حال باید به فکر حفظ و تقویت فرصتهای فعلی بود و برایش هدفگذاری کرد.
به گفته استاندار کردستان، این استان نیروی انسانی توانمند، خلاق و مستعدی در اختیار دارد که یک سر و گردن بالاتر از دیگر استانها هستند ولی آنچه که موجب بروز مشکلات شده، حواشی بی موردی است که تمرکز مدیریتی را سلب کرده است.
زارعیکوشا اضافه کرد: در حال حاضر هم برخی حواشی وجود دارد اما مجموعه مدیریتی استان بدون توجه به آن تنها به مسوولیت بزرگ خود در فرصت محدود تمرکز دارد.
وی رسیدن کردستان به رشد اقتصادی پیش بینی شده را مستلزم حرکت دست در دست بخش خصوصی دانست و گفت: برخی مدیران، تصمیمگیران و تصمیمسازان طوری با سرمایهگذاران برخورد میکنند که آنها را فراری میدهند.
استاندار کردستان با تاکید بر نهادینهسازی فرهنگ استقبال از سرمایهگذار اظهار داشت: شخصا حاضر به پیگیری امور سرمایهگذاران در استان هستم و در حال حاضر هم بخش عمدهای از وقت خود در سفر به تهران را صرف رفع مشکلات سرمایهگذاران میکنم.
زارعیکوشا با تاکید بر اینکه نباید منتظر اعتبارات دولتی برای توسعه و پیشرفت شد، افزود: باید کمک شود تا سرمایههای داخل و خارج استان و نیز خارج از کشور به سمت کردستان گسیل شود و هماکنون سرمایهگذاران بسیاری از اقلیم کردستان عراق، مایل به سرمایهگذاری در استان هستند.
وی یکی از اصلی مدیران اجرایی را این برشمرد که تدارکاتچی تولید باشند و از قرار گرفتن در نقطه مقابل تولید و آقابالاسر بودن تولید کننده پرهیز کنند.
استاندار کردستان در پایان گفت: جلسات مستمر با مسوولان واحدهای فناور و دانشبنیان ادامه مییابد تا از همه ظرفیتهای این بخش استفاده شود.
گفتنی است، پیش از برگزاری این نشست، استاندار کردستان از واحدهای فناور و دانشبنیان فعال و برتر پارک علم و فناوری بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل مشکلات فراروی این شرکتها قرار گرفت.
زارعی کوشا همچنین از ساختمان در دست احداث شماره ۲ پارک علم فناوری کردستان هم دیدن کرد.
کویستان عبدالحکیمی /کردستان
Sunday, 3 November , 2024