ولنگاریهای فرهنگی در شان مردم بااصالت قدوم و مذهبی کردستان نبوده و نیست /لزوم نظارت جدی بر صدور مجوز برنامه های فرهنگی معاون اجتماعی سپاه بیت المقدس استان کردستان گفت:نباید به بهانه ی اجرای هر گونه مراسم فرهنگی وهنری شاهد رواج بی بند و باری و بی نظمی فرهنگی باشیم. چرا که این مهم عوارض […]

ولنگاریهای فرهنگی در شان مردم بااصالت قدوم و مذهبی کردستان نبوده و نیست /لزوم نظارت جدی بر صدور مجوز برنامه های فرهنگی

معاون اجتماعی سپاه بیت المقدس استان کردستان گفت:نباید به بهانه ی اجرای هر گونه مراسم فرهنگی وهنری شاهد رواج بی بند و باری و بی نظمی فرهنگی باشیم. چرا که این مهم عوارض جبران ناپذیر فرهنگی به بار می آورد و بایستی منبعد، نظارت جدی بر روند صدور مجوز و اجرای هر گونه مراسمات فرهنگی صورت گیرد تا بیشتر از این شاهد ولنگاری و تنزل هویت فرهنگی مردم کردستان نباشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛سرهنگ مسعود ولی ئی معاون اجتماعی سپاه بیت المقدس استان کردستان به همراه سجاد عرفانی مسئول بسیج رسانه استان در بازدید از دفتر رسانه شهید یاران افزایش چالشهای حوزه فرهنگی و آسیبهای اجتماعی را پدیده ای نگران کننده خواند و بی نظمی در برنامه های فرهنگی را بدور از شان وجایگاه فرهنگ اصیل مردم کرد دانست.

سرهنگ ولی ئی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در سفر به استان کردستان که فرمودند:« استان کردستان یک استان فرهنگی است. شما به طبیعت سرسبز و زیبای این استان نگاه کنید، به روحیه‌ی مهربان و باصفای مردم این استان نگاه کنید، به تاریخ این استان که علما و شعرا و اهل فرهنگ و اهل هنر در همین تاریخ نزدیکِ این استان فراوانند، نگاه کنید؛ همه‌ی اینها نشان میدهد که این استان، یک استان فرهنگی است»، افزود: متاسفانه اندک افرادی برداشت غلط از این استان فرهنگی دارند و در پی ترویج بی حیایی و بی حرمتی به جایگاه مقدس زن و مادر هستند و به هر بهانه‌ای در مراسمهایی مانند: جشن نوروز ،جشن انار ، مراسم هزار دف، جشن توت فرنگی و … قصد بد جلوه دادن فرهنگ اصیل و مذهبی مردم این استان دارند.

سرهنگ ولی ئی ادامه داد: مردمان کرد در طول تاریخ، در تمام صحنه های ایثار و فداکاری از وطن وفعالیتهای اجتماعی در خط مقدم بودند و در حفظ اصالت، دین و مذهب، سنن وآیین های وطن پرستی شهره عام وخاص بودند و بعنوان مهد عرفان، ادبیات و شعرا نیز استان کردستان جایگاه ویژه ای داشته و دارد.

وی افزود:متاسفانه طی یک دهه اخیر اجرای مراسمات فرهنگی و هنری در این استان از لحاظ اخلاقی وجهه چندان خوبی نداشته و این نوع ولنگاریهای فرهنگی در شان مردم بااصالت قدوم و مذهبی کردستان نبوده و نیست.

ولی ئی با تاکید بر اینکه باید برنامه های فرهنگی، هنری، ادبی و…. در هر استانی به مناسبتهای خاص در طول سال برگزار شود و این لازمه فرهنگ و زبان هر مردمی می باشد؛ افزود: مراسم عرفانی هزار دف در روستای گردشگری پالنگان برای سومین سال متوالی برگزار شد، اما آنچه که بیشتر دیده واجرا شد، تنها بخش کوچکی از مهد عرفان و دف را به نمایش گذاشتند و هیچ لزومی نداشت که در چنین برنامه هایی رقصهای مختلط و بد حجابی صورت گیرد، لذا این صرفا توهین به فرهنگ ومذهب و ساز مقدس وعرفانی دف محسوب می شود.

وی با اشاره به یادواره سنجرخان وزیری که در روستای نران و در سایه بی نظمی ادارات مربوطه و با ولنگاری فرهنگی برگزار شد؛ افزود: سنجرخان وزیری یک سرباز مبارز کرد بود که برای پاسداری از آب وخاک، ناموس و وطن خود یک استطوره تمام بود.لذا می بایست برنامه ای جامع وکامل وبا نظارت و ویژه برای این یادواره برگزار می کردند نه اینکه با رقصهای مختلط و بد حجابی اسم آن را یادواره سنجر خان وزیری بنامیم و این مایه تاسف است.

معاون اجتماعی سپاه بیت المقدس استان کردستان با اشاره به «هل پرکی» یا رقص زیبای کردی که نماد وحدت و همبستگی مردم کرد است، گفت:نباید اجازه دهیم فرهنگهای بیگانه و نفوذ جنگ نرم بر فرهنگهای غنی و با اصالت ما حاکم شود چرا که منشا فرهنگ مردمان کرد از اسلام ناب محمدی و قرآن است و حفظ حجاب وحفظ سنتهای دیرینه از جایگاه ویژه ای در بین مردم کرد برخوردار است.

سرهنگ ولی ئی ادامه داد: نباید به بهانه ی اجرای هر گونه مراسم فرهنگی وهنری شاهد رواج بی بند و باری و بی نظمی فرهنگی باشیم. چرا که این مهم عوارض جبران ناپذیر فرهنگی به بار می آورد و بایستی منبعد، نظارت جدی بر روند صدور مجوز و اجرای هر گونه مراسمات فرهنگی صورت گیرد تا بیشتر از این شاهد ولنگاری و تنزل هویت فرهنگی مردم کردستان نباشیم.

وی با اشاره به پیچهای اینستاگرامی چند بلاگر در استان کردستان گفت:فضای مجازی نیز جزو یکی از آسبیهای جدی در عصر امروز به شمار می آید که عده ای از ادمین این پیجها با تولید محتواهایی خارج از عرف و اخلاق اجتماعی وفرهنگی موجب آسیب به جوانان وخانواده ها شده اند و بایستی تذکراتی به آنها داده شود تا محتواهای خود را به سوی موضوعات اجتماعی مناسبتری سوق دهند نه اینکه برای گرفتن لایک و فالور هر محتوای غیر اخلاقی و یا توهین به اشخاصی را منتشر کنند.

سرهنگ ولی ئی با تشکر از خبرنگاران استان، اعضای رسانه ها را بعنوان سربازان مقابله با جنگ نرم در فضای مجازی و جامعه عنوان کرد وگفت: همه ما درحد و توان کاری خود در مقابل هجمه های غرب و آسیبهای اجتماعی و فرهنگی درجامعه مامور و مسئول هستیم و بایستی در عصر کنونی وامپراطوری جنگ نرم دشمن علیه کشور و قشر جوان، هوشیارانه ودلسوزانه عمل کنیم.

خبرنگار /کویستان عبدالحکیمی