زهرا نصیری مجمع عمومی عادی سالیانه، سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ شرکت پالایش نفت اصفهان، باحضور بیش از ۶۴ درصد سهامداران برگزار شد و سهامداران شپنا با تقسیم سود ۳۶۰ ریالی موافقت کردند. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، در ابتدای این آئین فرهاد امین دهقان رئیس مجمع و رئیس هیئت مدیره […]
زهرا نصیری
مجمع عمومی عادی سالیانه، سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ شرکت پالایش نفت اصفهان، باحضور بیش از ۶۴ درصد سهامداران برگزار شد و سهامداران شپنا با تقسیم سود ۳۶۰ ریالی موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، در ابتدای این آئین فرهاد امین دهقان رئیس مجمع و رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و مقاومت صبورانه مردم درمقابل تجاوزات دشمن گفت: این مجمع به صورت برخط برای همه سهامداران پخش می شود و صاحبان سهام می توانند در رای گیری به صورت حضوری و برخط مشارکت کنند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان نیز به برنامههای کلیدی این شرکت اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ و پس از ایجاد تهدیدات ناشی از تغییر نرخ نفت خام و خوراک، سودآوری کلیه پالایشگاهها متناسب با ظرفیتهای تولیدی آنها کاهش یافت، اما با این شرایط پالایشگاه نفت اصفهان همچنان در جایگاه نخست سوددهی در میان پالایشگاههای کشور قرار گرفت.
غلامرضا باقری دیزج، با تشریح مهمترین پروژهها ومحورهای استراتژیک شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: این طرح ها شامل تصفیه نفت سفید (گوگردزدایی) با هدف ارتقاء کیفیت نفت سفید و کاهش آلایندهها، انتقال آب از دریا و مدیریت پایدار منابع آبی، بازنگری پروژهها و تنوع بخشی منابع مالی است.
وی با بیان اینکه این شرکت با تکیه برآرمان و استراتژی خود، برنامهای ۵ ساله را تدوین نموده که قابلیت ارتقاء در دورههای آتی را دارد افزود: محورهای اصلی این آرمان شامل توسعه پایدار و متوازن، تبدیل به یک هلدینگ موفق پتروپالایشی و دستیابی به بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه است .
* پالایشگاه اصفهان رتبه سوم تولید گازمایع و نفت سفید کشور را برعهده دارد
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره به مهمترین محصولات تولیدی این شرکت گفت: این شرکت سهم ۱۶ درصدی بازارگاز مایع (LPG) در کشوررا برعهده دارد و پس از پالایشگاه اراک و ستاره خلیج فارس رتبه سوم کشور را در تولید این محصول به خود اختصاص داده است.
باقری دیزج همچنین به سهم ۱۴ درصدی و جایگاه سوم این شرکت در تولید نفت سفید اشاره کرد و افزود: با اجرای طرح کیفیسازی نفت سفید عمدتاً این محصول به عنوان خوراک صنایع پاییندستی و شیمیایی مورد استفاده قرارمی گیرد.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: پالایشگاه اصفهان در زمینه تولید بنزین نیزسهم ۱۲درصدی در تأمین سوخت کشوررا برعهده دارد و یکی از بازیگران اصلی تولید این فرآورده به شمارمی رود.
* افزایش درآمد مالیاتی و سود ۳۲ هزار میلیارد تومانی پالایشگاه اصفهان در سال ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه ترکیب و تنوع محصولات تولیدی ضمن تثبیت جایگاه بزرگ پالایشگاه اصفهان در مرکز کشور، اهمیت استراتژیک آن را در تامین سوخت کشور افزایش داده است افزود: سهم تولید نفت گاز در پالایشگاه اصفهان ۲۱درصد از کل تولید کشوراست و در تولید نفت کوره نیز این محصول با سهم ۱۴درصد، از فرآوردههای مهم پالایشگاه اصفهان به شمار میرود.
باقری دیزج در ادامه به عملکرد مالی سال ۱۴۰۲پرداخت و گفت: درآمد عملیاتی پالایشگاه اصفهان در سال ۱۴۰۲ از حدود ۴۱۲ هزار میلیارد تومان به ۵۶۱ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که موضوع افزایش بهای تمام شده محصولات، ناشی از رشد قیمت خوراک و فرآوردهها بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در طول سال به دلیل تعمیرات اساسی، سود خالص شرکت از ۳۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۳۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت که این روند کاهشی سود در همه پالایشگاهها که تعمیرات اساسی را اجرایی می کنند اتفاق می افتد اما با این حال شرکت پالایش نفت اصفهان در سال گذشته بالاترین سودآوری را در بین پالایشگاه های کشور بدست آورده است.
* دو طرح استراتژیک درپالایشگاه اصفهان
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان، با اشاره به احداث واحد های RFCC و RHU که هدف آن ها تبدیل نفت کوره به فرآوردههایی مانند بنزین و گازوئیل است افزود: در فرایند کار این واحدها از هر میزان نفت کوره، ۸ میلیون لیتر بنزین و ۲ میلیون لیتر گازوئیل تولید خواهد شد، که مجموع تولیدات این دو محصول به ۵۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
وی اظهارداشت: با اجرای طرح تولید MTBE (اکتانافزا)، تولید بنزین روزانه در پالایشگاه اصفهان ۴ میلیون لیتر دیگر افزایش خواهد یافت ؛ این ترکیب بهینه تولید با بالاترین ضریب پیچیدگی، نهایت سودآوری اقتصادی و منافع بلندمدت سهامداران را تضمین خواهد کرد.
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: دو پروژه کلیدی به نام پروژه RHU (فاز اول، آغاز در سال ۱۳۹۷) و پروژه RFCC (فاز دوم، آغاز در سال ۱۴۰۱) در دست اجراست که تفاوت زمان شروع این دو پروژه دلیل اصلی فاصله زمانی بهره برداری است و اخبار مربوط به توقف پروژهها صحت ندارد و این طرح ها طبق زمانبندی و با رعایت فاصله زمانی لازم، پیگیری و اجرا میشوند.
باقری دیزج به پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی پروژه RHU و ارزش سرمایه گذاری معادل ۵۸۰ میلیون یورویی در این طرح اشاره کرد و افزود: با برنامه ریزی و بدون توقف RHU را تا پایان سال ۱۴۰۵ به بهره برداری می رسانیم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان همچنین از پیشرفت حدود ۳۵ درصدی پروژه RFCC و ارزش ۸۸۶ میلیون یورویی این طرح خبر داد و افزود: این پروژه تا سال ۱۴۰۸ به بهره برداری خواهد رسید و بر اساس برآورد های انجام شده این طرح ۲۶۴ میلیون یورو سود دهی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه با اجرای این پروژهها وضعیت سوخت رسانی و تعادل عرضه و تقاضای انرژی در کشور بهبود مییابد گفت: با اجرای فاز اول طرح (RHU) شاهد کاهش ناترازی گاز خواهیم بود و باعث می شود تا گاز طبیعی درفصل زمستان بیشتر در اختیار مردم و صنایع حیاتی قرار گیرد و از تعطیلی واحد های تولیدی نیز جلوگیری شود.
باقری دیزج گفت: در فاز دوم(RFCC)، با تبدیل نفت کوره شیرین به بنزین و گازوئیل، مشکل ناترازی بنزین در کشور حل خواهد شد و نفت کوره اصلاح شده به محصولاتی با کیفیت استاندارد یورو ۵ شامل بنزین، گاز، گازوئیل و همچنین یک محصول استراتژیک به نام پروپیلن تبدیل میشود.
وی در ادامه توضیح داد: سهمیه بندی پروپیلن در کشور جدی است و صنایع مختلف برای دریافت آن رقابت میکنند. در این زمینه، موفق شدیم سهمیهای از پروپیلن تولیدی را به شرکت پتروشیمی اصفهان (زیرمجموعه پالایشگاه) اختصاص دهیم به نحوی که از ظرفیت سالانه ۲۰۰ هزار تن تولید پروپیلن، ۶۰ هزار تن در اختیار پتروشیمی اصفهان قرار خواهد گرفت تا فرآوری و تبدیل شود.
* طرح زیست محیطی KHT پالایشگاه اصفهان به زودی افتتاح میشود
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه جلسه مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت تصریح کرد:از دیگر طرح های مهم پالایشگاه اصفهان طرح KHT است که به زودی افتتاح میشود که این پروژه، بخشی از طرحهای کیفیسازی محصول بوده و هدف آن کاهش گوگرد نفت سفید و افزایش کیفیت سوخت است که قابلیت فروش آن به صنایع پاییندستی یا استفاده در گازوئیل یورو را فراهم میکند.
وی افزود: در این فاز که با پیشرفت حدود ۹۷ درصدی در آستانه بهره برداری است، امکان تولید حلال ۴۰۲ نیز وجود دارد که این محصول هم در بازار داخلی و هم از نظر ارزش صادرات، محصولی بیرقیب است.
باقری دیزج در ادامه از اجرای طرح تولید گاز LPG با ترکیب پروپان و بوتان در این شرکت خبر داد و گفت: گازبوتان دارای ارزش افزوده بالایی برای پالایشگاه است که هم اکنون در واحد ها سوخته می شود اما با اجرای طرح زنجیره ارزش ۴C در پالایشگاه اصفهان ۴ میلیون لیتر به بنزین تولیدی این شرکت اضافه می شود .
باقری دیزج، در ادامه گزارشی ازروند فعالیت های ۶ شرکت زیر مجموعه پالایشگاه اصفهان ارائه کرد و گفت: ماهیت فعالیت ۳ شرکت مشعل پویا، راتا و ملاصدرا به گونه ای است که به درآمد زایی رسیده اند و می توانند خودکفا عمل نمایند و سه شرکت دیگرنیز برنامه هایی برای آنان تعریف شده است.
* احداث پالایشگاه ۱۱۰ هزاربشکه ایی درگچساران
نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان درباره آخرین اقدامات انجام شده احداث پالایشگاه ۱۱۰ هزار بشکه ای گفت: به دلیل برخی محدودیت ها امکان اجرای احداث پالایشگاه ۱۱۰ هزاربشکه ای در پالایشگاه اصفهان وجود نداشت لذا تدابیری برای احداث این پالایشگاه در بندرعباس صورت گرفت که به دلیل عدم امکان ترخیص تجهیزات در این منطقه، محل دیگری درگچساران پیش بینی شد که إن شاءالله اگرمجوزهای لازم برای تخصیص تخفیف ۱۰ درصدی نفت خام به این پالایشگاه انجام شود پالایشگاه ۱۱۰ هزار بشکه ای دراین منطقه احداث خواهد شد .
وی همچنین درخصوص طرح های اجرا شده تأمین و استفاده بهینه از منابع آب در پالایشگاه اصفهان افزود: صرفه جویی، بازیافت آب، تصفیه پساب آب و طرح انتقال آب از دریای عمان، اجرای طرح های ZLD،HERO، نصب پکیچ و کولینگ های هیبریدی واحداث مخازن استراتژیک آب، اقدامات موثر این شرکت درراستای کاهش وابستگی به آب شرب بوده است که خوشبختانه تاکنون اقدامات موثری در این رابطه صورت گرفته است.
باقری دیزج، نصب اکونامایزر بر روی بویلرها و بهینه سازی کوره ها را گامی بزرگ در پالایشگاه اصفهان با هدف کاهش مصرف سوخت و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و افزایش بازدهی بویلرها عنوان کرد و افزود: عمل به مسئولیت های اجتماعی شرکت پالایش نفت اصفهان از دیگر افتخارات این شرکت علیرغم همه تنگناهای اقتصادی بوده است که مثبت ارزیابی کرد.
در پایان پس از قرائت گزارش حسابرس و بازرس قانونی، صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید و بر اساس تصمیم مجمع، به ازاء هر سهم ۳۶۰ ریال سود تعیین گردید.
افزایش سرمایه شرکت پالایش نفت اصفهان در اسفند ۱۴۰۳ به میزان ۴۲ درصد، افزایش تعداد سهام از ۳۷۱ میلیارد به ۵۲۶ میلیارد و ۸۲۰ میلیون سهم، انتخاب روزنامه “دنیای اقتصاد” به عنوان روزنامه رسمی شرکت برای درج آگهی ها و انتخاب مؤسسه حسابرسی هوشیار ممیز به عنوان حسابرس اصلی از دیگر خبرهای مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان در دقایق پایانی بود.
این مجمع با پرسش و سئوالات خبرنگاران و سهامداران و پاسخ رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل و معاون مالی، بودجه و سرمایه گذاری شرکت پالایش نفت اصفهان به کار خود پایان داد.






Wednesday, 23 July , 2025