گزارش شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق شرایط پرتنشی را برای فرانسه، ایرلند، سوئد و فنلاند به دلیل احتمال افت فشار برق پیشبینی میکند. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، آغاز سرما در فرانسه و چند کشور اروپایی با افزایش احتمال قطع برق و خاموشی همراه شده است. چند روزی است که قاره کهن هوای […]
گزارش شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق شرایط پرتنشی را برای فرانسه، ایرلند، سوئد و فنلاند به دلیل احتمال افت فشار برق پیشبینی میکند.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، آغاز سرما در فرانسه و چند کشور اروپایی با افزایش احتمال قطع برق و خاموشی همراه شده است. چند روزی است که قاره کهن هوای زمستانی را تجربه می کند و در پیشبینیهای هواشناسی خبری از گرم شدن هوا در کوتاه مدت نیست. همین امر فشار بر شبکه برق و در نتیجه نگرانیها از افت فشار را در چند کشور اروپایی دیگر چون ایرلند، سوئد و فنلاند،افزایش داده است.
شبکه خبری «فرانس ۲۴» در مورد گزارش شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق (Entso-e) نوشت: این گزارش با فرانسه شروع می شود؛ دیروز (جمعه) آزمایشی توسط شرکت انرژی (Enedis) اوپراتور شبکه انتقال برق فرانسه (RTE) در سراسر این کشور انجام شد. هدف از این تمرین در اندازه واقعی شبیه سازی قطعی موقت و هدفمند برق در صورت قطع برق در زمستان امسال بود.
ژان پل روبین مدیر RTE پیشتر در ۷ دسامبر (۱۶ آذر) در گفتوگو با شبکه خبری «ب. اف. ام» اطمینان داده بود که کشورش «قبل از پایان سال(میلادی)» قطع برق وجود نخواهد داشت. وی بلافاصله عنوان کرده بود که برای«ابتدای سال آینده، نباید وحشت کنیم». این در حالی است که گزارش روز جمعه، وجود افت فشار در ماه ژانویه (دی ماه) را محتمل میداند.
نیکلاس گلدبرگ کارشناس انرژی در مصاحبه با روزنامه فرانسوی «لو فیگارو» با اشاره به وجود هشدار نارنجی در نرمافزار «اکووات» که بار شبکههای انتقال برق را نشان میدهد، اعلام کرد که تنش در شبکههای توزیع حتی روز دوشنبه (۱۲ دسامبر/۲۱ آذر) هم محتمل است.
اما کارشناس انرژی دیگری به فرانس ۲۴ گفت که وضعیت برای سه روز آینده سبز (مصرف و فشار معمولی برق) است و دلیل آن را کاهش مصرف از سویی و افزایش تولید برق هستهای به دلیل راهآندازی مجدد سه رآکتور در حال تعمیر، معرفی کرد.
این در حالی است که هنوز ۱۶ رآکتور ۵۶ رآکتور تولید برق فرانسه به دلایلی چون بررسیهای دورهای برنامهریزی شده یا مشکلات خوردگی خاموش هستند. همآکنون میزان برق هستهای تولیدی فرانسه ۳۹ گیگاوات اعلام می شود. به این ترتیب این سطح پایین تاریخی تولید هسته ای، بروز وضعیت نارنجی و قرمز را در آغاز سال آینده میلادی متحمل می کند که این به معنای قطع برق است.
بر اساس گزارشی که در اوایل دسامبر منتشر شد، شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق محاسبه می کند که فرانسه ممکن است در زمستان امسال کمی بیش از ۲۰ ساعت کمبود برق داشته باشد. اما این کشور تنها نیست و این گزارش در ارزیابی امنیت عرضه برق در فصل زمستان آینده در اروپا، تغییر فشار قابل توجه را شبکههای توزیع برق در ایرلند، جنوب سوئد، فنلاند، مالت و قبرس نشان میدهد.
شاخص انتظار افت بار (LOLE) که اختلال در شبکه برق هر کشور را محاسبه می کند، نشان میدهد که ایرلند کمی بیش از ۱۴ ساعت کمبود برق خواهد داشت.
گلدبرگ در این باره میگوید: ایرلند کشوری با اتصالات بسیار کم و در نتیجه تامین برق امن برای آن پیچیده است. این امر علاوه بر ناتوانی کشور در تامین نیازهای انرژی خود است. اپراتور عمومی انتقال برق ایرلند(Eirgrid) پیشتر در گزارشی که در اکتبر (مهر/آبان) منتشر شده بود پیشبینی کرده بود: احتمال اینکه که سیستم در مواقعی به دلیل تولید ناکافی برای پاسخگویی به تقاضا وارد وضعیت اضطراری شود، زیاد است.
جنوب سوئد و فنلاند نیز تا حدی ممکن است در زمستان امسال وضعیت انرژی سختی را تجربه کنند. انتظار می رود دو منطقه سوئد کمبود برق داشته باشند، در حالی که انتظار می رود فنلاندی ها در مقایسه با زمستان معمول خود کمبود ساعت برق را تجربه کنند.
دلایل متعددی برای توضیح این وضعیت ذکر شده است. به گزارش شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق تولیدات هسته ای در هر دو کشور شامل ۱.۱ گیگاوات در سوئد و ۱.۴ گیگاوات در فنلاند کمتر از حد معمول خواهد بود که دلیل آن مسائل بینالمللی به ویژه جنگ در اوکراین، عنوان میشود.
آژانس انرژی سوئد می گوید: بسیاری از رویدادهای جهان پیرامون ما تاثیر منفی بر وضعیت برق در سوئد دارد و دلیل اصلی این است که تقاضا برای گاز طبیعی بیشتر از عرضه در بازار جهانی است.
فنلاند این خطر کمبود برق را پذیرفته اما آن را کم اهمیت جلوه داده است. آژانس انرژی فنلاند در بیانیه مطبوعاتی منتشر شده در اول دسامبر (۱۰ آذر) عنوان کرد که کمبود برق در زمستان ۲۰۲۲-۲۰۲۳ محتمل است اما احتمال کمبود طولانی مدت برق زیاد نیست.
جنگ اوکراین و واکنش اروپا به آن با اعمال تحریمها علیه روسیه بهویژه در بخش انرژی، کشورهای اتحادیه را در کنار پیامدهای اقتصادی همچون ایجاد تورم بیسابقه با بحران انرژی مواجه کرده است. نگرانیهایی که از ماهها پیش برای مواجهه با فصل سرد گریبانگیر دولتهای اروپایی شده بود این روزها با کاهش دمای هوا و آغاز فصل زمستان جدیتر شده است. این نگرانیها به ویژه در فرانسه سبب شده تا عالی ترین مقام سیاسی کشور در اظهارنظرهای متعددی مردم کشورش را به «نهراسیدن» از وضعیت و حفظ آرامش دعوت کند.
Tuesday, 29 October , 2024