کارخانه لاستیک بارز کردستان، نگین اشتغال زایی وپیشرفت استان کردستان با توجه به پتانسیلهای ارزشمند صنعتی منابع انسانی متخصص، کاردان وتوانمند متاسفانه سالهاست که واژه محرومیت را با خود به یدک میکشد و وجود توانمدیهای صنعتی و پیشرفتهای چشمگیری مانند: معادن ارزشمند طلای سقز و قروه ، پتروشیمی سنندج و کارخانه بزرگ لاستیک بارز کردستان […]
کارخانه لاستیک بارز کردستان، نگین اشتغال زایی وپیشرفت
استان کردستان با توجه به پتانسیلهای ارزشمند صنعتی منابع انسانی متخصص، کاردان وتوانمند متاسفانه سالهاست که واژه محرومیت را با خود به یدک میکشد و وجود توانمدیهای صنعتی و پیشرفتهای چشمگیری مانند: معادن ارزشمند طلای سقز و قروه ، پتروشیمی سنندج و کارخانه بزرگ لاستیک بارز کردستان و ایجاد ظرفیتهای اشتغالزایی آن کمتر دیده شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛پروژه احداث کارخانه لاستیک بارز در سال ۱۳۶۴ در شهر کرمان کلنگ زنی شد، این گروه فعالیت تجاری خود را در سال ۱۳۷۲ با ظرفیت اولیه ی ۲۵۰۰۰ تن در سال برای تولید انواع تایر، تیوپ، نوار وسایط نقلیه ی سبک و سنگین و همچنین تایرهای کشاورزی آغاز نمود. درسال ۱۳۸۴ اولین مرکز تحقیقات و توسعه صنعت تایر کشور در گروه صنعتی بارز تاسیس شد که این مهم بومی سازی دانش طراحی و تولید تایر در کشور را در سال های بعد رقم زد. با دریافت تکنولوژی چهارمین تایرساز جهان شرکت کنتیننتال آلمان گروه صنعتی بارز تنها تولیدکننده تایرهای رادیال باری – اتوبوسی در صنعت تایر کشور محسوب و بدین ترتیب بخش اعظمی از نیاز صنعت حمل و نقل توسط این گروه تامین می گردد. به واسطه کیفیت بالای این تایرها و تکنولوژی های دریافت شده، رفته رفته به عنوان بهترین تایر ایرانی مطرح گردید و در سال ۱۳۹۵ کارخانه دوم گروه صنعتی بارز در استان کردستان به عنوان مجهزترین و پیشرفته ترین کارخانه تایرسازی کشور برای تولید تایرهای رادیال سواری و تایرهای مخصوص خودروهای کراس اوور و شاسی بلند افتتاح شد و در حال حاضر این مجموعه با ظرفیت تولید ۱۲۵ هزارتن به عنوان بزرگترین کارخانه تایر کشور مطرح بوده و ۴۶% سهم بازار ایران را به خود اختصاص داده است. حدود ۳۸% سهم تایرهای رادیال سواری، ۲۴ % تایرهای رادیال باری و ۵۰% تایرهای کشاورزی ایران به گروه صنعتی بارز تعلق داشته از این رهگذر بارز به عنوان رهبر بازار تایر ایران و به روز ترین تایر ساز منطقه شناخته میشود.
بازدید کمیسیون اجتماعی مجلس از کارخانه لاستیک بارز کردستان/افزایش اشتغالزایی۵۰۰نفره در کردستان در فاز توسعه ای کارخانه
محسن فتحی هدف حضور کمیسیون اجتماعی در کارخانه لاستیک بارز کردستان و بازدید از این مجموعه را بحث اشتغال و کارآفرینی آن عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این کارخانه با استفاده از جوانان متخصص استان توانسته یک مجموعه بهروز و کارآمد و کاملا پویا شکل دهد که بخش عظیمی از این صنعت را در کشور تحت پوشش خود قرار میدهد. برنامهریزی شده در پایان سال ۱۴۰۴ در این کارخانه به ۶۶ هزار تن تولید در سال برسیم که باعث افزایش اشتغالزایی ۵۰۰ نفره در این کارخانه میشود و میتوان آن را علاوهبر بحث اقتصادی، یک اقدام اجتماعی مثبت ارزیابی کرد.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران و نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح بازدید کمیسیون اجتماعی مجلس از کارخانه لاستیکسازی بارز کردستان در شهرک صنعتی دهگلان در جریان سفر نظارتی این کمیسیون به استان کردستان، گفت: کارخانه لاستیکسازی بارز کردستان یکی از زیرمجموعههای گروه صنعتی بارز است که سال ۱۳۹۲ کار اجرایی آن شروع شد؛ از ۱۳۹۶ خط تولید آن آغاز به کار کرد و امروز با ظرفیت بیش از ۴۰ هزار تن در سال فعالیت میکند.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کارخانه لاستیکسازی بارز کردستان تقریبا ۲۵ درصد تولید لاستیک ماشین سبک کل کشور را انجام می دهد، ادامه داد: در حال حاضر اشتغالزایی این مجموعه به طور مستقیم ۱۰۶۰ نفر است که با برنامهریزی انجام شده با اجرای فاز توسعهای این کارخانه تا سال ۱۴۰۵ تقریبا ۱۵۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به حضور مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) به دعوت کمیسیون اجتماعی مجلس در این بازدید، عنوان کرد: در اجرای فاز توسعهای کارخانه لاستیک بارز، شستا ۱۴۰۰ میلیارد برای گروه صنعتی افزایش سرمایه پیشبینی کرده است که از این مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد آن مختص به بارز کردستان بوده است و بر همین اساس برنامهریزی شده در پایان سال ۱۴۰۴ در این کارخانه به ۶۶ هزار تن تولید در سال برسیم که از طرفی باعث افزایش اشتغالزایی ۵۰۰ نفره در این کارخانه میشود و میتوان این اقدام را علاوه بر بحث و سود اقتصادی یک اقدام اجتماعی مثبت ارزیابی کرد.
فتحی ضمن تشکر از همراهی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی(شستا) با کمیسیون اجتماعی مجلس و پاسخ به پیگیریهای نمایندگان استان کردستان، گفت: مدیرعامل شستا از آنجا که میدانستند این سفر را به کردستان خواهند داشت، دو هفته قبل در هیئت مدیره شستا این افزایش سرمایه برای گروه صنعتی بارز را ثبت کرده بودند و این مصوبه را داشتند که اینجا این خبر خوب را به مردم استان اعلام کنند. البته پیگیری نمایندگان استان هم خیلی محسوس بود و از انصاف نگذریم کل مجمع نمایندگان در این حوزه درگیر بودند .
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هدف حضور کمیسیون اجتماعی در این مجموعه و بازدید از مجموعه صنعتی لاستیک بارز کردستان را بحث اشتغال و کارآفرینی آن عنوان کرد و افزود: خوشبختانه کارخانه لاستیک بارز کردستان با مدیریت بومی و استفاده از جوانان متخصص استان توانسته یک مجموعه بهروز و کارآمد شکل دهد و در بازدیدی که از آن جا داشتیم، آن را یک مجموعه کاملاً پویا دیدیم که بخش عظیمی از این صنعت را در کشور تحت پوشش خود قرار میدهد؛ امیدوار هستیم که با افتتاح فاز توسعهای آن -که سال ۱۴۰۴ رقم میخورد- بیشتر از گذشته در حوزه اشتغالزایی برای مردم منطقه مفید باشد.
ظرفیت تولید کارخانه لاستیک بارز ۲ برابر می شود
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) گفت: فاز توسعه کارخانه بارز کردستان عملی شده و تا کمتر از ۲ سال دیگر تولید لاسیتک خودرو در این واحد ۲ برابر می شود.
محمدرضا سعیدی با بیان اینکه در ۲ پروژه مهم در این استان سرمایه گذاری کرده ایم، اظهار داشت:کارخانه لاستیک بارز و معدن طلای سقز ۲ پروژه بزرگی هستند که سرمایه گذاری عظیمی از سوی این شرکت در آنها صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) اظهار کرد: همه فرصت های سرمایه گذاری و مسئله های استان را شناسایی و هرکسی در مرکز نوآوری راهکار برای حل آن ارائه دهد مورد تجلیل قرار گیرد.
سعیدی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین مراکز تولید لاستیک کشور را در استان کردستان داریم، ادامه داد: هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای گروه بارز تصویب کردیم که عمده آن به کردستان اختصاص می یابد.
وی یادآور شد:از این به بعد بر روی توسعه کارخانه بارز کردستان تمرکز می کنیم و تا کمتر از ۲ سال دیگر تولید لاسیتک خودرو در این واحد ۲ برابر می شود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) بیان کرد:برای پروژه طلای قلقله سقز بیش از ۳ همت سرمایه گذاری می کنیم و در آینده ای نزدیک شاهد بهره برداری از این واحد خواهیم بود.
سعیدی گفت:برای اینکه عدالت سرمایه گذاری در استان رعایت شود می طلبد مسئولان استان سراغ دیگر شرکت های سرمایه گذاری هم بروند و از آنها برای سرمایه گذاری در استان دعوت کنند.
خبنگار/کویستان عبدالحکیمی
Friday, 3 January , 2025