آیین تجلیل از مقام استاد و رونمایی از سند تحول دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان با حضور اعضای هیات موسس، هیات امنا، هیات علمی، مدرسین، کارکنان و جمعی از مدعوین برگزار شد. رئیس هیات موسس دانشگاه معارف قرآن و عترت (ع) گفت: مبنای تاسیس دانشگاه در بیش از ۳۰ سال پیش توسط مرحوم فقید […]
آیین تجلیل از مقام استاد و رونمایی از سند تحول دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان با حضور اعضای هیات موسس، هیات امنا، هیات علمی، مدرسین، کارکنان و جمعی از مدعوین برگزار شد.
رئیس هیات موسس دانشگاه معارف قرآن و عترت (ع) گفت: مبنای تاسیس دانشگاه در بیش از ۳۰ سال پیش توسط مرحوم فقید حاج شیخ مهدی مظاهری برای تربیت معلم قرآن بوده است و در آن زمان توانست حدود ۷۰۰۰ معلم قرآن تربیت نماید که در شعبه های دارالقرآن و آموزش و پرورش مشغول به خدمت شدند. امروز با گذشت بیش از سه دهه از تاسیس دانشگاه شاهد بیش از ۱۷ هزار دانش آموخته در رشته های مختلف هستیم.
محمد رضا دیانی ادامه داد: در شرایط امروز سرعت تحولات اجتماعی بسیار افزایش یافته و نیازها و ضرورت ها تغییر کرده است همچنین سرعت تغییر نیازهای نسل جدید و خواسته های آن ها مطابق با شرایط کنونی تغییر پیدا کرده لذا ضرورت دارد که در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تحول ایجاد شود تا بتوانیم پاسخگو نیازها و ضرورت ها باشیم. مراکز علمی و دانشگاه ها باید مسئولیت پاسخ به نیازهای جامعه را بپذیرند و بتوانند مسیر رشد و تعالی انسان ها را مهیا نمایند.
وی افزود: بر همین اساس ما باید در دانشگاه تحول اساسی ایجاد کنیم و تحول همراه با تغییرات داشته باشیم و در این مسیر نیاز به افرادی با تفکرات نو داریم، انشالله در این مسیر همه ما بتوانیم بحث راهبری اجتماعی از طریق نهاد سازی در زنجیره ارزش علمی و فرهنگی را دنبال کنیم و در جامعه اثربخشی قابل قبولی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین علی دیانی گفت: هر کس برای خدا دانش بیاموزد و به آن عمل کند و به دیگران آموزش دهد در ملکوت آسمان ها از او یاد شود، حضور در این دانشگاه نوعی خدمت به قرآن و خدمت به مؤمنین، برای تقویت اسلام و ترویج قرآن است و بسیار اثر گذار است.
رئیس هیات امنا اشاره کرد: دانشگاه معارف با همه دانشگاه ها متفاوت است و این دانشگاه بر اساس معارف قرآن و عترت بنا نهاده شده است و یک فضای معنوی دارد و امیدواریم که در طرح تحول دانشگاه برنامه های فوق العاده ای ارائه شود و در فضای مذهبی جامعه نقش اساسی داشته باشد.
وی ادامه داد: برای ترویج و تعلیم قرآن باید هنرمندانه وارد شویم، جامعه ما جامعه ای قرآنی و مذهبی است و باید بتوانیم با زبان جوانان معارف قرآن را به آن ها منتقل کنیم. در طرح تحول میخواهیم مسئولیت خود را در قبال جامعه و دانشجویان در یک زنجیره ارزش به خوبی ایفا کنیم و بعد از دانش آموختگی با دانشجویان دانشگاه ارتباط مستمر داشته باشیم به گونه ای که بتوانیم زمینه های فعالیت های اجتماعی را برای آن ها تسهیل نموده و راهنمایی لازم در این زمینه را داشته باشیم.
دکتر محسن حاج کاظمیان دبیر هیات امنا دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: نظام آموزشی، نظامی فرسوده و کهنه است باید نوسازی شود و طرح تحول گامی است در این رابطه و صاحبان فکر بنشینند و نظام نوین را طراحی کنند.
وی ادامه داد: دانشگاه با تاکید هیات موسس و هیات امنا طرح تحولی را شروع نموده که با زحمات کمیته تحول و مطالعات محیطی و مصاحبه با متخصصین و همچنین مطالعات تطبیقی این طرح تحول را آماده نموده است. در این طرح؛ ماموریت، چشم انداز، ارزش ها، راهبردها، خط مشی ها و پروژه های مختلف تدوین شد و شامل عرصه های فرهنگی تربیتی، آموزشی و پرورش، سازمان و منابع، مدیریت برند و راهبری اجتماعی می باشد.
دبیر هیات امنا دانشگاه ادامه داد: در هر عرصه به منظور توسعه و تکمیل و تحولات که مطابق با مطالعات متعددی که انجام شده پروژه های مورد نیاز تعریف شده است و این پروژه ها شامل ایجاد و تغییر در زیر ساخت های دانشگاه، متناسب سازی حوزه های فناوری اطلاعات با عصر جدید، تعریف رشته های جدید خصوصا میان رشته ای، جذب اساتید توانمند و توانمند سازی اساتید و دانشجویان به منظور تسهیل و اثر بخشی آموزش و یادگیری، ایجاد زیر ساخت های لازم برای آموزش و استفاده از هوش مصنوعی در فرایند آموزش و پژوهش، آموزش الکترونیک و آموزش مجازی،توسعه کمی و کیفی رشته های آموزشی، ایجاد زمینه های لازم جهت مشارکت دانشجویان و اساتید در عرصه های مختلف داخلی و خارج دانشگاه، تربیت فعالان اجتماعی در عرصه خدمت رسانی و حل مسائل اجتماعی و ایجاد تفکر و روحیه کار آفرینی و راه اندازه مرکز رشد و نوآوری و راهبری مسائل اجتماعی با تشکیل اندیشکده ای تخصصی و حمایت های فکری و علمی و معنوی از نهاد ها و موسساتی که به منظور حل مسائل و چالشهای اجتماعی فعالیت می کنند و یا تاسیس می شوند می باشد.
دکتر حاج کاظمیان افزود: این اندیشکده های در حوزه های خانواده، تعلیم و تربیت، فرهنگ و تبلیغ معارف قرآن و عترت، سازمان و مدیریت و زیست قرآنی فعالیت خواهند کرد و علاوه بر رویکرد علمی با تعامل با سایر نهاد های حقیقی و حقوقی کشور تلاش می کنند تا بتوانند نقش مؤثری را در ارائه خدمات اجتماعی داشته باشد.
دکتر علی عابدی ضمن خوش آمدگویی و تبریک روز معلم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: خواندن چند کتاب کافی نیست و دانشجویان را باید با سواد بار بیاوریم سواد و دانش اندوزی بسیار با اهمیت است. اینکه دانشجویان فضای تعلیم و تربیت و تزکیه را در خودشان ایجاد کنند.
رئیس دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان ادامه داد: این دانشگاه از دل دعای ابوحمزه بیرون آمده است و رهبر معظم تاکید فرموند که دانشگاه معارف قرآن و عترت(ع) اصفهان و دارالقرآن قله ی کارهای حاج شیخ مهدی مظاهری است.
خبر نگار:زهرا نصیری
Sunday, 27 October , 2024