رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین نشست شورای مدیران گفت: تقویت اقتصاد دانشبنیان و سرمایهگذاری در این حوزه مهمترین راهبرد ما در برنامههای شهرک خواهد بود. بر این اساس ۲۷ سرفصل برنامه تهیه شده که از مهمترین آنها میتوان به ایجاد نیروگاه خورشیدی ۸ مگاواتی برای تولید انرژی پایدار و […]
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین نشست شورای مدیران گفت: تقویت اقتصاد دانشبنیان و سرمایهگذاری در این حوزه مهمترین راهبرد ما در برنامههای شهرک خواهد بود. بر این اساس ۲۷ سرفصل برنامه تهیه شده که از مهمترین آنها میتوان به ایجاد نیروگاه خورشیدی ۸ مگاواتی برای تولید انرژی پایدار و پاک در اراضی شهرک، ایجاد صندوق سرمایهگذاری خصوصی و تشکیل شبکههای تخصصی برای همافزایی و تقویت سرعت رشد شرکتهای دانشبنیان و فناور اشاره کرد.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، اولین جلسه شورای مدیران شهرک در سال جاری با محوریت بررسی مهمترین اقدامات و برنامههای ۶ ماه نخست ۱۴۰۴ بر اساس سند راهبردی شهرک برگزار شد.
در این نشست مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با اشاره به ۲۷ سرفصل از برنامههای این مجموعه در سال جاری اظهار کرد: تقویت اقتصاد دانشبنیان و سرمایهگذاری در این حوزه مهمترین راهبرد ما در برنامههای شهرک خواهد بود. بر این اساس و با توجه به مصوبات شورای عالی انرژی، این شهرک در راستای تولید انرژی پاک، ایجاد منابع پایدار انرژی و کاهش ناترازی برق مصرفی، نسبت به مشارکت با سرمایهگذاران بخش خصوصی با اولویت شرکتهای دانشبنیان و فناور عضو شهرک برای ایجاد مزارع خورشیدی اقدام کرده است.
نیروگاه خورشیدی، در اراضی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد میشود
وی افزود: طبق برنامهریزی انجام شده، در فاز نخست مجوز واگذاری ۱۷ هکتار از اراضی خارج از طرحهای توسعه شهرک برای ایجاد ۸ مگاوات مزرعه خورشیدی و بهرهبرداری ۲۰ ساله به سرمایهگذاران بخش خصوصی از سوی هیئت امنای این مجموعه صادر شد. بر این اساس قرارداد اجرای ۲ مگاوات با سرمایهگذاری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد ریال با همکاری دو شرکت فناور مستقر در شهرک امضا و عملیات اجرایی آن آغاز شد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان تصریح کرد: مطابق برنامهریزی انجام شده نیمی از این ظرفیت دو مگاواتی تا پایان تابستان و مابقی تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. به علاوه فرآیند اداری برای انعقاد قرارداد مربوط به ۶ مگاوات ظرفیت باقی مانده نیز در حال انجام است.
تاسیس صندوق سرمایهگذاری شهرک تا پایان بهار
ابطحی گفت: از سوی دیگر با توجه به شعار سال و لزوم سرمایهگذاری در تولید برای توسعه اقتصاد دانشبنیان، برنامهریزی تأسیس یک صندوق سرمایهگذاری خصوصی «Private equity» یا به اختصار «PE» نیز انجام شده که طبق آخرین استعلامها، تا پایان بهار سال جاری، مجوز تأسیس آن صادر خواهد شد. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی در این صندوق ۴ هزار میلیارد ریالی، گام دیگری برای سرمایهگذاری در تولید دانشبنیان برداشته است.
وی خاطرنشان کرد: سرمایههای این صندوق برای سرمایهگذاری در صنایع شیمیایی و پتروشیمی، معدنی، فلزات اساسی، الکترونیک و انرژی، سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، غذایی و همچنین صنایع دانشبنیان با فناوری بالا استفاده خواهد شد.
ایجاد شبکه تخصصی با محوریت دانشبنیانها و صنایع
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه نیز گفت: از آنجا که یکی از مهمترین موضوعات در توسعه شرکتهای دانشبنیان و فناور، شبکهسازی و همافزایی است، این شهرک طرح ایجاد شبکههای تخصصی را اجرایی خواهد کرد.
وی افزود: از جمله وظایف این شبکهها، پایش مستمر واحدهای فناور به منظور شناسایی پتانسیلها، توانمندیها و شناخت محصولات تولیدی جدید و نیز ارزیابی عملکرد واحدها، تشکیل کارگروه و اتاقهای فکر تخصصی موضوعی فیمابین اعضای شبکه با هدف همافزایی بین واحدها و ایجاد زمینه همکاریهای مشترک، برنامهریزی جهت تشکیل کنسرسیومهای تخصصی جهت انجام پروژههای بزرگ ملی و بینالمللی (کلان پروژه) برای هر شبکه، معرفی شبکه و توانمندیهای فناورانه واحدهای عضو شبکه به سازمانهای دولتی و خصوصی جهت رفع نیازهای فناورانه صنایع و همچنین تدوین برنامههای تخصصی برای آموزش و آشنایی با فرایندها و استانداردها و توانمندسازی ویژه واحدهای عضو با هدف حضور و توسعه بازارهای داخلی و خارجی خواهد بود.

Monday, 21 April , 2025