سران اتحادیه اروپا و کشورهای غرب بالکان روز سه شنبه در تیرانا پایتخت آلبانی در اجلاسی شرکت کردند که هدف از برگزاری آن تضمین دهی مجدد به این منطقه درخصوص الحاق به اتحادیه در میانه نگرانی از افزایش نفوذ روسیه و چین بود. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، به نقل از خبرگزاری رویترز، رهبران […]
سران اتحادیه اروپا و کشورهای غرب بالکان روز سه شنبه در تیرانا پایتخت آلبانی در اجلاسی شرکت کردند که هدف از برگزاری آن تضمین دهی مجدد به این منطقه درخصوص الحاق به اتحادیه در میانه نگرانی از افزایش نفوذ روسیه و چین بود.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، به نقل از خبرگزاری رویترز، رهبران شش کشور بالکان شامل آلبانی، بوسنی، کوزوو، مونته نگرو، مقدونیه شمالی و صربستان سال ها پس از وعده عضویت نهایی در اتحادیه اروپا، نسبت به آغاز نشدن مذاکرات یا متوقف شدن آن ابراز ناامیدی کرده اند.
در حالی که بی میلی نسبت به گسترش بیشتر اتحادیه اروپا در میان کشورهای عضو موج می زند، حمله روسیه به اوکراین این کشورها را واداشت تا انرژی بیشتری در زمینه نزدیکتر کردن این منطقه به این اتحادیه صرف کنند.
«چارلز میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا در آغاز این نشست گفت: کاملا متقاعد شده ام که آینده فرزندان ما با عضویت کشورهای بالکان غربی در اتحادیه اروپا امن تر و مرفه تر خواهد بود و ما در جهت دستیابی به این پیشرفت سخت تلاش می کنیم.
«ویوسا عثمانی سادریو» رئیس جمهوری کوزوو گفت که کشورش تا پایان سال جاری درخواست خود برای عضویت در اتحادیه اروپا را ارائه می دهد.
وی ابراز امیدواری کرد که اجلاس هفته آینده اتحادیه اروپا آزادسازی صدور روادید برای کوزوو را به تصویب رساند.
در این میان، «الکساندر دی کرو» نخست وزیر بلژیک اشاره کرد که مسیر الحاق همچنان برای کشورهای غرب بالکان طولانی است.
تنش های قدیمی در منطقه نیز کاملا آشکار بود به طوری که رئیس جمهوری کوزوو از نگرش صربستان انتقاد کرد و گفت که کوزوو ۱۰۰ درصد با دیدگاه های اتحادیه اروپا همسو است.
عثمانی سادریو گفت: اینکه امروز در کنار اوکراین بایستید یا روسیه، باید مهم باشد. اینکه تحریم هایی را علیه روسیه اعمال کنید یا نه، باید حائز اهمیت باشد.
«الکساندر ووچیچ» رئیس جمهوری صربستان نیز گفت: آیا صربستان به روسیه خیلی نزدیک است؟ صربستان یک کشور مستقل است. وی تاکید کرد که صربستان در مسیر اتحادیه اروپاست و همین طور خواهد ماند، اما همچنین نیاز دارد از منافع خود دفاع کند.
به گزارش رویترز، هدف اتحادیه اروپا ایجاد ثبات بیشتر برای منطقه ای است که از تجزیه یوگسلاوی و جنگ های قومی سال های ۱۹۹۰ به وجود آمد، اما همچنان درگیر تنش است.
سران اتحادیه اروپا همچنین همتایان بالکانی خود را به فوریت دار بودن اجرای استانداردهای این اتحادیه همچون حاکمیت قانون، برابری جنسیتی و مبارزه با فساد سوق می دهند، در ضمن اینکه همسویی با سیاست های اتحادیه اروپا همچون تحریم های روسیه را مورد توجه قرار می دهند.
اتحادیه اروپا در عین حال تلاش کرده است حفره های موجود در سیستم صدور روادید چند کشور بالکان را که منجر به افزایش موج مهاجران به این اتحادیه شده است، ببندد.
Tuesday, 29 October , 2024